Buzz

To «Wildwood» θα είναι η νέα stop animation ταινία της Laika

στα 10

Ο Τράβις Νάιτ επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα για να μεταφέρει το bestseller βιβλίο του Κόλιν Μέλοϊ στη μεγάλη οθόνη.

To «Wildwood» θα είναι η νέα stop animation ταινία της Laika

Εχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τότε που η Laika, το στούντιο πίσω από τις αγαπημένες ταινίες «Coraline» και «Kubo and the Two Strings», κυκλοφόρησε στις αίθουσες την τελευταία της ταινίας με τίτλο «Missing Link». Μετά από μια δύσκολη πανδημική περίοδο για το στούντιο, επιστρέφει επιτέλους με μια νέα ταινία βασισμένη στο bestseller βιβλίο «Wildwood», του τραγουδιστή του συγκροτήματος The Decemberists, Κόλιν Μέλοϊ.

Ο σκηνοθέτης του «Kubo» Τράβις Νάιτ επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα, ενώ το σενάριο θα είναι του Κρις Μπάτλερ, του «Missing Link», με την ταινία να μας ταξιδεύει στο Πόρτλαντ όπου λίγο έξω από αυτό υπάρχει το Wildwood, ένα επικίνδυνο δάσος όπου όλοι ξέρουν πως πρέπει να το αποφεύγουν. Αλλά όταν ο μικρός αδερφός της Πρου ΜακΚιλ απαγάγετε από ένα σμήνος από κοράκια, η ίδια θα ταξιδέψει μέσα στο δάσος για να το βρει και θα έρθει αντιμέτωπη με περίεργα ζώα, κλέφτες αλλά και σκοτεινές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα: Μια μαγική βόλτα στο «Wildwood» του Κόλιν Μέλοϊ

wildwood

Η Laika είχε αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου από το 2011 και τότε το Νάιτ είχε πει στο Variety πως «είναι μια ιστορία στη μεγάλη παράδοση του Τόλκιν με ένα υπέροχα μοντέρνο ύφος ταυτόχρονα. Στο δικό μας μέσο, το animation, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν επικές σκηνές, δίπλα σε πολύ προσωπικές στιγμές κι αυτά τα δύο είναι τα δυσκολότερα πράγματα να καταφέρει κανείς στο stop-motion. Μου προκαλεί ενθουσιασμό η ιδέα του πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο.»

Σύμφωνα με πληροφορίες η Laika ενδιαφέρεται να μεταφέρει ολόκληρη την τριλογία των βιβλίων του Μέλοϊ στη μεγάλη οθόνη. Και μπορεί το στούντιο να ετοιμάζει την πρώτη του live action ταινία, αλλά από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να μας δίνει μερικές από τις ομορφότερες stop motion animation ταινίες που έχουμε δει και σίγουρα το «Wildwood» δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

wildwood