Buzz

Το στούντιο της Laika ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη του live action ταινία

στα 10

Μετά από πέντε υπέροχες stop motion animated ταινίες, το αγαπημένο στούντιο της Laika αποφασίζει να ακολουθήσει μια διαφορετική κατεύθυνση για την επόμενή του ταινία.

Το στούντιο της Laika ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη του live action ταινία

Το στούντιο της Laika κατάφερε να γίνει γνωστό μέσω των υπέροχων stop motion animated ταινιών της, όταν το 2009 κυκλοφόρησε την «Coraline» ένα σκοτεινό παραμύθι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νιλ Γκέιμαν, ενώ μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια έχει κυκλοφορήσει μόλις τέσσερις ακόμα ταινίες, με την τελευταία το «Missing Link» να μην κατάφερε να γίνει η εισπρακτική επιτυχία που ίσως το στούντιο να ήλπιζε.

Και τώρα, σύμφωνα με το Collider, για πρώτη φορά στην ιστορία του ετοιμάζεται να γυρίσει την πρώτη του live action ταινία. Πρόκειται για μια ταινία δράσης με τίτλο «Seventeen» η οποία θα βασίζεται στο επερχόμενο πρώτο μυθιστόρημα του Τζον Μπράουνλοου. Το «Seventeen», η οποία χαρακτηρίζεται ως «ένα θρίλερ με ψυχή», πρόκειται να είναι η έκτη ταινία του στούντιο.

Δείτε ακόμα: H τέχνη και η μαγεία των ταινιών της Laika σε ένα βίντεο

laika 607

Ο CEO της Laika, Τράβις Νάιτ, ο οποίος μάλιστα σκηνοθέτησε πρόσφατα το αρκετά διασκεδαστικό «Bumblebee», prequel των «Transformenrs», ανακοίνωσε τα νέα αυτά κατά την διάρκεια της επετείου των 15 χρόνων από την ίδρυση του στούντιο λέγοντας πως «τα τελευταία 15 χρόνια η Laika έχει δεσμευτεί να κάνει ταινίες που έχουν σημασία. Μέσω των διαφόρων μέσων και κινηματογραφικών ειδών, το στούντιό μας έχει συνδυάσει την τέχνη, την τεχνογνωσία και την τεχνολογία στην παροχή τολμηρών, ξεχωριστών ιστοριών που αντέχουν στον χρόνο. Με το “Seventeen” η Laika παίρνει αυτή την φιλοσοφία και την πηγαίνει σε μια νέα συναρπαστική κατεύθυνση».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το στούντιο θα συνεχίσει να κάνει stop motion animated ταινίες και θα ασχοληθεί πλήρως με την παραγωγή live action ταινιών, αν και πιστεύουμε πως δεν θα σταματήσει να μας δίνει μερικές από τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων εκεί έξω. Το «Seventeen» βρίσκεται στα αρχικά στάδια παραγωγής και δεν έχει ακόμα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας.