Industry

Το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής υποστηρίζει την χρήση του ChatGPT

of 10

Η τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάζεται να καταλάβει το Χόλιγουντ, αρχίζοντας από τους σεναριογράφους...

Το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής υποστηρίζει την χρήση του ChatGPT

Φαίνεται πως το Skynet γίνεται πραγματικότητα. Ή, τουλάχιστον, κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται να συμβεί για το Σωματείο Σεναριογράφων του Χόλιγουντ (WGA).

Καθώς αυτή την περίοδο το Σωματείο βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τα στούντιο, σε ένα από τα αιτήματά του αναφέρεται πως υιοθετεί την ιδέα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και άλλου τέτοιου είδους εφαρμογές.

Διαβάστε ακόμα: «Τα Πάντα Ολα» και στα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σεναριογράφων

chatgtp

Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο επιτρέπει την χρήση του ChatGPΤ από έναν σεναριογράφο, μόνο εάν αναγνωρίζεται ο ίδιος ως ο δημιουργός του και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ίδιο. Ακόμα το Σωματείο επιτρέπει και στα στούντιο να δίνουν σε σεναριογράφους σενάρια που έχουν δημιουργηθεί από διάφορες μηχανές τεχνητής νοημοσύνης για επαναδιόρθωση, αλλά και πάλι υπό τον όρο ότι οποιαδήποτε credits θα πηγαίνουν αποκλειστικά στον σεναριογράφο και τον επιμελητή που δούλεψαν πάνω σε αυτό.

Πριν από μερικά χρόνια, θα φαινόταν τρελό το ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αναπαράγει τη δουλειά σεναριογράφων στο σινεμά και την τηλεόραση. Ωστόσο, η άνοδος του ChatGPT και άλλων υπηρεσιών, έδειξε αυτό μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ μιας και είναι προφανές πως πρόκειται για ένα θέμα που σκέφτονται πολύ σοβαρά ορισμένοι στον κόσμο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.