Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ανια Τέιλορ-Τζοϊ και η Τζένα Ορτέγκα τώρα και σε ρόλο κριτή!

of 10

Αυτή τη φορά, η Ανια Τέιλορ-Τζοϊ και η Τζένα Ορτέγκα δε θα κριθούν, αλλά θα κρίνουν, καθώς θα στελεχώσουν την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές.

Η Ανια Τέιλορ-Τζοϊ και η Τζένα Ορτέγκα τώρα και σε ρόλο κριτή!

Οι ηθοποιοί Ανια Τέιλορ-Τζοϊ και Τζένα Ορτέγκα, θα στελεχώσουν την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Στην επιτροπή, σύμφωνα με το Variety, θα συμμετέχουν επίσης οι σκηνοθέτες/τριες: Σελίν Σονγκ, Ζούλια Ντικουρνό, Καρίμ Αϊνούζ και Χακίμ Μπελάμπες, καθώς και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Πέιμαν Μαάντι. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Παράσιτα», Μπονγκ Τζουν Χο, θα αναλάβει την προεδρία της κριτικής επιτροπής.

Παρασιτα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο

Η επιτροπή θα αξιολογήσει 14εις ταινίες μυθοπλασίας που θα παρουσιαστούν στον επίσημο διαγωνισμό, ο οποίος καταπιάνεται με την ανακάλυψη νέων διεθνών ταλέντων.

Η Βρετανο-Αμερικανίδα ηθοποιός Ανια Τέιλορ-Τζοϊ έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» και καθιερώθηκε περαιτέρω με τις ταινίες «Furiosa: A Mad Max Saga» και «Dune: Μέρος Δεύτερο».

Η Τζένα Ορτέγκα πρωταγωνιστεί στη σειρά «Wednesday» και στην ταινία «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» του Τιμ Μπάρτον.

Beetlejuice Η Τζένα Ορτέγκα στο «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης»

Η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Ζούλια Ντικουρνό, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία «Titane», ενώ η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Alpha», έκανε πρεμιέρα στον Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών φέτος.

Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Καρίμ Αϊνούζ κέρδισε το Βραβείο Un Certain Regard στις Κάννες για την ταινία «The Invisible Life of Eurídice Gusmão», ενώ οι πιο πρόσφατες ταινίες του, «Firebrand» και «Motel Destino», διαγωνίστηκαν για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Η Καναδή Σελίν Σονγκ είναι η σκηνοθέτιδα της υποψήφιας για Οσκαρ ταινίας «Περασμένες Ζωές».

Περασμένες ζωές «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ

Η πορεία και η παρακαταθήκη του Μαροκινού σκηνοθέτη Χακίμ Μπελάμπες στον κινηματογράφο της μνήμης και της προσωπικής αφήγησης, είναι σημαντική, με ταινίες όπως τα «Threads», «In Pieces» και «Boiling Dreams».

Τέλος, Ιρανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πέιμαν Μαάντι, έγινε διεθνώς γνωστός με την ταινία «A Separation» του Ασγκαρ Φαρχάντι, η οποία κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ ο ίδιος τιμήθηκε με την Αργυρή Αρκτο Καλύτερου Ηθοποιού.

Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν κατά την τελετή λήξης στις 6 Δεκεμβρίου.

Τζενα Ανια Τζένα Ορτέγκα, Ρέιτσελ Ζέγκλερ και Ανια Τέιλορ-Τζοϊ