Buzz

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου έκοψε 22 λεπτά από το «Bardo»

of 10

Σύμφωνα με τον ίδιο η δουλειά πάνω στην ταινία του δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου έκοψε 22 λεπτά από το «Bardo»

Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαριτου «Bardo (False Chronicle Of A Handful Of Truths)» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της λίγο καιρό πριν στο Φεστιβάλ της Βενετίας με μια αρκετά μέτρια υποδοχή από τους κριτικούς. Εμείς εδώ στο Flix γράψαμε πως «αντιμέτωπος με την ιστορία και την Ιστορία, τα τραύματα του παρελθόντος και με την έννοια της ταυτότητας, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαριτου του «Bardo» είναι ταυτόχρονα ο καλύτερος και ο χειρότερος εαυτός του.»

Αλλά από ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη προβολή ήταν απλός ένα τεστ για τον Ινιαρίτου κι όχι η τελική εκδοχή της ταινίας του, μιας και σύμφωνα με το Indiewire ο σκηνοθέτης έκοψε 22 λεπτά από την συνολική της διάρκεια, πηγαίνοντάς την έτσι στις 2 ώρες και 32 λεπτά χωρίς του τίτλους τέλους, για τις υπόλοιπες φεστιβαλικές πρεμιέρες της και την κυκλοφορία της στο Netflix αργότερα.

Διαβάστε ακόμα: Το Netflix αγόρασε τη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου με τίτλο «Bardo»

bardo

«Η πρώτη φορά που είδα την ταινία μου ήταν με 2.000 άτομα στη Βενετία. Ηταν μια ωραία ευκαιρία να το δω και να μάθω πράγματα που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τα δέσω λίγο καλύτερα, όπως το να προσθέσω μια σκηνή που δεν έφτασε ποτέ στην ώρα της και να μετακινήσω τη σειρά ενός ή δύο πραγμάτων. Σιγά σιγά την έσφιξα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό», δήλωσε ο Ινιαρίτου στο Indiewire. Και η διαδικασία δεν έχει τελειώσει ακόμα. «Ειλικρινά, θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να κυκλοφορήσει για να έχω την καλύτερη ταινία που μπορώ», συνέχισε. «Ποτέ δεν τελειώνεις μια ταινία. Οι προθεσμίες απλώς σου ζητούν να την παραδώσεις.»

Τελικά τι ώθησε τον Ινιαρίτου στο να κόψει 22 λεπτά από την ταινία του; Ηταν μήπως η μέτρια υποδοχής της; Σύμφωνα με εκείνον όχι ακριβώς μιας και θα αποφύγει να διαβάσει τις κριτικές της ταινίας μέχρι να νιώσει πως είναι ολοκληρωμένη. «Θέλω να επιβεβαιώσω ότι δεν έχω διαβάσει ούτε μία κριτική για την υγιή ψυχική μου κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από εμένα που να γνωρίζει όλα τα σημεία της ταινίας που συνδέονται και πως θα μπορούσαν να συνδεθούν καλύτερα. Αν μπορούσα, θα συνέχιζα το μοντάζ όλο το χρόνο. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να δουλεύω με αυτήν την ταινία σε όλη μου τη ζωή».»

Διαβάστε ακόμα: Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου τελείωσε γυρίσματα. Και, φυσικά, έχει τεράστιο τίτλο

bardo

Είναι όμως το «Bardo» μια διαφορετική ταινία τώρα που ο Ινιαρίτου έκοψε πάνω από είκοσι λεπτά; Και πάλι, όχι, για τον σκηνοθέτη, είναι περισσότερο να τροποποιήσει ορισμένες σκηνές, ώστε η ταινία να ρέει καλύτερα. Για παράδειγμα, μια παρατεταμένη ακολουθία στην πίστα χορού που χρησιμεύει ως βασικό στοιχείο για την ταινία παραμένει ανέγγιχτη, ενώ μια μικρή πρόσθετη σκηνή αναδεικνύει τον πρωταγωνιστή της ταινίας λίγο περισσότερο. «Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι ανέγγιχτο. Επρόκειτο πραγματικά για τη σωστή ρύθμιση του εσωτερικού ρυθμού ορισμένων σκηνών», είπε συγκεκριμένα.

Το «Bardo» θα συνεχίσει την φεστιβαλική του πορεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και στο AFI Fest πριν κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου και αργότερα στο Netflix στις 16 Δεκεμβρίου. Δείτε και το νέο τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε χτες.