Buzz

Το Netflix αγόρασε τη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου με τίτλο «Bardo»

στα 10

Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Ινιαρίτου στη μεγάλη οθόνη μετά από εφτά χρόνια και στο Μεξικό για (σχεδόν) πρώτη φορά μετά το «Amores Perros» του 2000.

Το Netflix αγόρασε τη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου με τίτλο «Bardo»

Μπορεί το Netflix να περνά μια περίοδο κρίσης αλλά αυτό δεν το σταματάει να αγοράζει ταινίες από μεγάλους οσκαρούχους δημιουργούς. Ετσι μετά τα πρόσφατα «Το Χέρι του Θεού», «Μη Κοιτάτε Πάνω» και την «Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον, το Netflix ανακοίνωσε πως αγόρασε τη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου με τίτλο «Bardo (Or False Chronicle Of A Handful Of Truths)», την οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες πριν κάνει την πρεμιέρα της στην διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η ταινία, η οποία πρόκειται για ένα χρονικό αβεβαιοτήτων, όπου ο κεντρικός ήρωας, ένας αναγνωρισμένος Μεξικανός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας, επιστρέφει στην πατρίδα του για να έρθει αντιμέτωπος με την ταυτότητά του, τις οικογενειακές σχέσεις, την τρέλα των αναμνήσεών του, αλλά και το παρελθόν και τη νέα πραγματικότητα της χώρας του, σηματοδοτεί την επιστροφή του 4 φορές βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη στη μεγάλη οθόνη μετά από μια απουσία εφτά χρόνων.

Διαβάστε ακόμα: Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου τελείωσε γυρίσματα. Και, φυσικά, έχει τεράστιο τίτλο

bardo

Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Ντάνιελ Χιμένεθ Κάτσο - που γνωρίσαμε στο «Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ και είδαμε πρόσφατα στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, δίπλα στην Τίλντα Σουίντον - και η Γκριζέλντα Σιτσιλιάνι. Επιπλέον, τη φωτογραφία της ταινίας δεν υπογράφει κανείς από τους σταθερούς συνεργάτες του Ινιάριτου, δηλαδή ο Ροντρίγκο Πιέτο ή ο Εμάνουελ Λουμπέσκι, αλλά ένας (άλλος) από τους σπουδαιότερους διευθυντές φωτογραφίας της εποχής μας, ο Ντάριους Κόντζι.

Ο Ινιάριτου επιστρέφει στο Μεξικό για (σχεδόν) πρώτη φορά μετά το «Amores Perros» του 2000, με εξαίρεση ένα μικρό μέρος του «Babel» που είχε γυρίσει εκεί. Αυτή την περίοδο η ταινία βρίσκεται στα στάδια του post production και το μόνο σίγουρο είναι πως το Netflix θα το προωθήσει όσο γίνεται για τα Οσκαρ οπότε ίσως το δούμε να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.