Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 9 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 9 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


vicky cristina barcelona

Vicky Cristina Barcelona του Γούντι Αλεν

Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκυ και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η πρώτη είναι αρραβωνιασμένη κι επιθυμεί να εστιάσει στην τέχνη και στον πολιτισμό του τόπου, ενώ η δεύτερη δείχνει σαφώς τη διάθεση να εξερευνήσει πολλά περισσότερα, χωρίς να έχει δεσμεύσεις στην πατρίδα. Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο, που τις καλεί στη βίλα του, ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκυ και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα, που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες.

Η αρχή της «τουριστικής περιόδου» του Γούντι Αλεν, χάρισε στην Πενέλοπε Κρουζ ένα Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου και στην φιλμογραφία του ακόμη ένα κομμάτι ευφυούς ελαφρότητας γύρω από τη ζωή, τις σχέσεις, τα ταξίδια... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

male ghostbusters

Ghostbusters του Ιβάν Ράιτμαν

'Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα - και στην υπερφυσική... ευθυμία. Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι Βίνκμαν, Στανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

scream

Scream VI των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν & Τάιλερ Τζίλετ

Η υπόθεση (που χρειάζεται να γνωρίζετε) είναι λιτή. Μετά το τελευταίο μακελειό στο Γούντσμπορο, οι τέσσερις επιζώντες κάνουν μία καινούρια αρχή στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον Ghostface. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν, καθώς ο serial killer τους ακολουθεί στην μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου και σκορπίζει τρόμο...

Ο Ghostface χτυπάει διάνα σε ένα από τα καλύτερα μέρη ενός franchise που εδώ συναντά το... δασκαλό του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

γεγονός

Το Γεγονός (L'Evénement) της Οντρέ Ντιγουάν

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του '60 και η 23χρονη Αν, μια φοιτήτρια λογοτεχνίας ανακαλύπτει πως πάσχει «από εκείνη την ασθένεια που πλήττει μόνο γυναίκες και τις μεταμορφώνει σε νοικοκυρές». Η Αν είναι έγκυος και σε μια χώρα και μια εποχή που τιμωρεί την έκτρωση με ποινή φυλάκισης, οι επιλογές της είναι μετρημένες: είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, κάτι που θα σημάνει το τέλος της φοιτητικής ζωής και της ελευθερίας της, είτε θα βρει έναν άλλο, παράνομο τρόπο για να την τερματίσει.

Μια (απαγορευμένη) έκτρωση στην Γαλλία του '60 βρίσκεται στο κέντρο μιας χαμηλότονης, μα συγκλονιστικής και δυστυχώς επίκαιρης ταινίας. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.55 στο Nova Cinema 1

Do Not Expect to Much From the End of the World

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World) του Ράντου Ζούντε

Η Αντζελα είναι η κεντρική ηρωίδα μιας τραγικωμωδίας που τη θέλει να κυνηγά θύματα εργατικών ατυχημάτων που για ένα ποταπό αντάλλαγμα θα ενοχοποιήσουν τον εαυτό τους και όχι τους εργοδότες on camera. Ταυτόχρονα το alter ego της, o ρατσιστής, ακροδεξιός Αντριου Τέιτ (συνελήφθη το 2022 στη Ρουμανία) συνεχίζει στο Tik Tok να ξερνάει μισαλλόδοξο λόγο και να κερδίζει views και likes ερήμην της νέας πολιτικής ορθότητας. Σε παράλληλη δράση, το «Angela Moves On», μια ταινία από το 1981, την εποχή του Τσαουσέσκου, θυμίζει τις ανατριχιαστικές αναλογίες με την Άντζελα οδηγό ταξί να περιπλανιέται στο αργότερα - κατά τον Ζούντε - μαρτυρικό Βουκουρέστι.

Το σύγχρονο χάος μέσα από ένα κολάζ με τον τρόπο του Ράντου Ζούντε. Λιγότερο σοβαροφανές και καταγγελτικό από το «Ατυχές Πήδημα η Παλαβό Πορνό», συγγενικό σε υφή, θεματολογίες και ντελιριακή διάθεση που θα δοκιμάσει τους αμύητους και θα ενθουσιάσει τους μυημένους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

lacci 607

Τα Κορδόνια (Lacci) του Ντανιέλε Λουκέτι

Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα. Ο υπόκωφος θόρυβος που κάνει ένας γάμος όταν σπάει…

Βασισμένο στο ομότιτλο best-seller του Ντομένικο Σταρνόνε, το φιλμ του Ντανιέλε Λουκέτι για την ανατομία ενός γάμου που άνοιξε το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Whiplash MAIN review

Χωρίς Μέτρο (Whiplash) του Ντάμιεν Σαζέλ

O 19χρονος Αντριου είναι ένας ταλαντούχος ντράμερ, ένας από τους καλύτερους σπουδαστές στο «Shaffer Conservatory» της Νέας Υόρκης. Πεισματάρης και φιλόδοξος, στα όρια του αλαζονικού, ονειρεύεται μεγάλα, τεράστια όνειρα: δε θα συμβιβαστεί με την μετριότητα, όπως ο καθηγητής Γυμνασίου φιλόλογος πατέρας του. Ή με μια μικροαστική δήθεν καριέρα, όπως τα κομπασμένα ξαδέλφια του. Εκείνος είναι καλλιτέχνης. Θα γίνει ο καλύτερος. Θα γράψει ιστορία. Θα δουλέψει σκληρά και θα κερδίσει μία θέση στην ορχήστρα του Τέρενς Φλέτσερ - του διαβόητου μαέστρου της τζαζ, του καθηγητή που όλοι στη σχολή σέβονται και τρέμουν ταυτόχρονα. Αν σε επιλέξει ο Φλέτσερ, αν αντέξεις τα καψόνια και τη σκληρή του αγάπη, τότε ένας μεγάλος δρόμος ανοίγεται μπροστά σου. Ο Αντριου αισθάνεται ανίκητος, δυνατός. Κι ο Φλέτσερ όντως τον επιλέγει. Πρόσεξε τι εύχεσαι λένε οι σοφοί αυτού του κόσμου. Γιατί ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά.

Μία ταινία για την τζαζ που παρακολουθείς όπως τα τελευταία 5 λεπτά ενός ποδοσφαιρικού ντέρμπι. Μια κινηματογραφική μελέτη στην συλλογική μας, προβληματική ηθική της επιτυχίας. Ενα μικρό indie hit που ξεκίνησε το γύρο του θριάμβου στο περσινό Σάντανς και έφτασε να διεκδικεί τη θέση του στην οσκαρική κούρσα. Κι ένας πραγματικός jazzman της υποκριτικής, ο Τζέι Κέι Σίμονς, που ανάγκασε, επιτέλους, το Χόλιγουντ να υποκλιθεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική θλίψη και αχρείαστη μελαγχολία στο διάστημα με τον Ανταμ Σάντλερ και μια αράχνη με τη φωνή του Πολ Ντέινο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix