Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 18 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 18 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Secret in their Eyes

Το Μυστικό στα Μάτια Τους (Secret in their Eyes) του Μπίλι Ρέι

Η δράση εκτυλίσσεται στο παρόν, με flash backs στο 2002. Τότε, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11, δυο αστυνομικοί, η Τζες και ο Ρέι και μια επίδοξη δικαστής, η Κλερ, μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, παρακολουθούν ένα ύποπτο τζαμί. Οταν δίπλα του ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, στιγμή δεν μπορούν να διανοοηθούν ότι ανήκει στην κόρη της Τζες. Οι προσπάθειες να συλληφθεί ο ένοχος δεν αποδίδουν, πιθανόν και με βοήθεια μέσα από το «σύστημα». Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρέι επιστρέφει στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία που ενδέχεται να μπορέσουν ν' αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ριμέικ που δε βελτιώνει την αργεντίνικη ταινία «Το Μυστικό στα Μάτια της» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2009. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Delicatessen

Ντελικατέσεν (Delicatessen) των Ζαν-Πιερ Ζενέ, Μαρκ Κάρο

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από την πυρηνική καταστροφή. Στη μέση ενός άδειου οικοπέδου βρίσκεται ένα παλιό κτίριο που κατοικείται από μερικούς μάλλον παράξενους ανθρώπους, των οποίων το κύριο μέλημα είναι η τροφή. Ολόκληρη η οικογένεια Ταπιόκα, ο κύριος και η κυρία Ιντερλιγκέιτορ, ένα ζευγάρι τρομερών σνομπ, οι αδελφοί Κουμπ, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κατασκευάζουν μικρά στρογγυλά κουτιά που μουγκρίζουν όταν τα γυρνάς ανάποδα, ο κύριος Ποτέν, που έχει ταμπουρωθεί με τα βατράχια και τα σαλιγκάρια του, και η δεσποινίς Πλουζ, μια κυρία με αβέβαιη αρετή, όλοι είναι πελάτες του κρεοπωλείου στον κάτω όροφο, κάτω από την πινακίδα Ντελικατέσεν που τρίζει τραγικά στον άνεμο. Κάτω από αυτό, στους υπονόμους, ζουν οι Τρωγλοδίτες. Αυτοί είναι οι επαναστάτες: χορτοφάγοι.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Harry Potter And The Order Of The Phoenix

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα (Harry Potter And The Order Of The Phoenix) του Ντέιβιντ Γέιτς

Η πέμπτη χρονιά του Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς, την περίφημη σχολή για μαγείες και ξόρκια, ξεκινά άσχημα. Καταρχήν λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο μαθητευόμενος μάγος ήρθε σε σύγκρουση με τον σατανικό Λόρδο Βόλντεμορτ. Ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν τους ισχυρισμούς του Χάρι και του Άλμπους Ντάμπλντορ, διευθυντή της σχολής, σχετικά με την επικείμενη επιστροφή του Βόλντεμορτ. Το Υπουργείο Μαγείας, με επικεφαλής τον δολοπλόκο Κορνήλιο Φατζ, έχει ήδη ξεκινήσει μια καμπάνια, που αμφισβητεί την αξιοπιστία των ισχυρισμών του Ντάμπλντορ. Ο τελευταίος δεν αργεί να μυήσει τον Χάρι Πότερ σε μια αδελφότητα με την ονομασία «Το Τάγμα του Φοίνικα». Μια μυστική οργάνωση - δημιούργημα του Ντάμπλντορ, που απαρτίζεται από μάγους πιστούς στον διευθυντή του Χόγκουαρτς. Επιπλέον, ο Κορνήλιος Φατζ ανησυχεί πως ο Ντάμπλντορ εποφθαλμιά τη θέση του. Σε μια προσπάθειά του να ελέγχει τις κινήσεις του τελευταίου, ο Κορνήλιος Φατζ διορίζει μια νέα δασκάλα Άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών, την Ντολόρες Άμπριτζ. Μια αινιγματική, στριφνή και αδίστακτη γυναίκα, «δεξί χέρι» του Φατζ, που κατασκοπεύει τον Ντάμπλντορ ενώ εκπαιδεύει ανεπαρκώς τους νεαρούς μάγους στις τεχνικές άμυνας. Πρόκειται για τη στιγμή όπου ο Χάρι Πότερ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Με τη βοήθεια του Ρον και της Ερμιόνης, των δύο πιστών φίλων του, ο θαρραλέος μαθητευόμενος μάγος έρχεται σ’ επαφή με μια ομάδα συμφοιτητών του, που ονομάζονται «Στρατός του Ντάμπλντορ». Σκοπός του είναι να τους εκπαιδεύσει στις τεχνικές άμυνας ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες καθώς συνειδητοποιεί πως είναι θέμα Χρόνου για την τελική μάχη με τις πανίσχυρες δυνάμεις του Βόλντεμορτ…

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

γεγονός

Το Γεγονός (L'Evénement) της Οντρέ Ντιγουάν

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του '60 και η 23χρονη Αν, μια φοιτήτρια λογοτεχνίας ανακαλύπτει πως πάσχει «από εκείνη την ασθένεια που πλήττει μόνο γυναίκες και τις μεταμορφώνει σε νοικοκυρές». Η Αν είναι έγκυος και σε μια χώρα και μια εποχή που τιμωρεί την έκτρωση με ποινή φυλάκισης, οι επιλογές της είναι μετρημένες: είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, κάτι που θα σημάνει το τέλος της φοιτητικής ζωής και της ελευθερίας της, είτε θα βρει έναν άλλο, παράνομο τρόπο για να την τερματίσει.

Μια (απαγορευμένη) έκτρωση στην Γαλλία του '60 βρίσκεται στο κέντρο μιας χαμηλότονης, μα συγκλονιστικής και δυστυχώς επίκαιρης ταινίας. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

The Death of Stalin main

Ο Θάνατος του Στάλιν (The Death of Stalin) του Αρμάντο Ιανούτσι

Βασισμένος στο ομώνυμο κόμικ των Γάλλων Φαμπιάν Νουρί και Τιερί Ρομπέν, ο «Θάνατος του Στάλιν» ξετυλίγει τον απεγνωσμένο αγώνα δρόμου ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους και τους συνεργάτες του Ιωσήφ Στάλιν για το πού θα τους βρει η επόμενη μέρα μετά την απώλεια του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΣΔ, τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953, έπειτα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αρχικό σοκ για τον θάνατο του πιο ισχυρού ανθρώπου της χώρας διαδέχεται η ανακούφιση για το πιθανό τέλος του απάνθρωπου κλίματος τρόμου που ο Στάλιν είχε καλλιεργήσει εξοντώνοντας όποιον τολμούσε να τον αμφισβητήσει, και στη συνέχεια η αγωνία για το σε ποια χέρια θα καταλήξει η ηγεσία και το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις ανίερες συμμαχίες και αντιπαλότητές του περίγυρού του.

Ο δημιουργός του «Veep», Αρμάντο Ιανούτσι, διασκευάζει το ομώνυμο γαλλικό κόμικ σε μια ισοπεδωτική πολιτική σάτιρα για τα παράλογα κι επικίνδυνα παιχνίδια της Ιστορίας και της εξουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ’ τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν επιστρέφει, αναζητώντας στα «ξερά χόρτα» την Ανοιξη μιας ολόκληρης χώρας. Με ακόμη μια πολύτιμη πράξη επικής διάρκειας και ενδοσκόπησης μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομίας του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ξαναγράφει την ελληνική Ιστορία με μια μικρή ταινία που μιλά με συναισθηματική ειλικρίνεια για τις μεγάλες (εθνικές) πληγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the acolyte

Star Wars: Η Ακόλουθος (Star War: Acolyte)

Στο «Star Wars: Η Ακόλουθος», μια έρευνα για μια σοκαριστική σειρά εγκλημάτων, φέρνει έναν αξιοσέβαστο Jedi Master εναντίον μιας επικίνδυνης πολεμίστριας από το παρελθόν του. Καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, οι δυο τους ταξιδεύουν σε ένα μονοπάτι, όπου οι σκοτεινές δυνάμεις αποκαλύπτουν ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+