Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 4 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 4 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Whiplash MAIN review

Χωρίς Μέτρο (Whiplash) του Ντάμιεν Σαζέλ

O 19χρονος Αντριου είναι ένας ταλαντούχος ντράμερ, ένας από τους καλύτερους σπουδαστές στο «Shaffer Conservatory» της Νέας Υόρκης. Πεισματάρης και φιλόδοξος, στα όρια του αλαζονικού, ονειρεύεται μεγάλα, τεράστια όνειρα: δε θα συμβιβαστεί με την μετριότητα, όπως ο καθηγητής Γυμνασίου φιλόλογος πατέρας του. Ή με μια μικροαστική δήθεν καριέρα, όπως τα κομπασμένα ξαδέλφια του. Εκείνος είναι καλλιτέχνης. Θα γίνει ο καλύτερος. Θα γράψει ιστορία. Θα δουλέψει σκληρά και θα κερδίσει μία θέση στην ορχήστρα του Τέρενς Φλέτσερ - του διαβόητου μαέστρου της τζαζ, του καθηγητή που όλοι στη σχολή σέβονται και τρέμουν ταυτόχρονα. Αν σε επιλέξει ο Φλέτσερ, αν αντέξεις τα καψόνια και τη σκληρή του αγάπη, τότε ένας μεγάλος δρόμος ανοίγεται μπροστά σου. Ο Αντριου αισθάνεται ανίκητος, δυνατός. Κι ο Φλέτσερ όντως τον επιλέγει. Πρόσεξε τι εύχεσαι λένε οι σοφοί αυτού του κόσμου. Γιατί ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά.

Μία ταινία για την τζαζ που παρακολουθείς όπως τα τελευταία 5 λεπτά ενός ποδοσφαιρικού ντέρμπι. Μια κινηματογραφική μελέτη στην συλλογική μας, προβληματική ηθική της επιτυχίας. Ενα μικρό indie hit που ξεκίνησε το γύρο του θριάμβου στο περσινό Σάντανς και έφτασε να διεκδικεί τη θέση του στην οσκαρική κούρσα. Κι ένας πραγματικός jazzman της υποκριτικής, ο Τζέι Κέι Σίμονς, που ανάγκασε, επιτέλους, το Χόλιγουντ να υποκλιθεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Certain Women

Κάποιες Γυναίκες (Certain Women) της Κέλι Ράιχαρντ

Η Λόρα είναι δικηγόρος και προσπαθεί να λύσει την υπόθεση ενός πιεστικού και απελπισμένου πελάτη ο οποίος προσπαθεί να πάρει αποζημίωση για ένα εργατικό ατύχημα. Η Τζίνα θέλει να χτίσει ένα νέο σπίτι και μαζί με τον σύζυγο και την έφηβη κόρη τους επισκέπτονται έναν ηλικιωμένο άντρα για να αγοράσουν τους αμμόλιθους που έχει στην κατοχή του και αποτελούσαν μέρος της κατασκευής του πρώτου σχολείου που δημιουργήθηκε όταν κατοικήθηκε η περιοχή. Τέλος, η νεαρή κοπέλα που δουλεύει μόνη της σε ένα ράντσο γνωρίζει κατά τύχη τη νεαρή δικηγόρο Ελίζαμπεθ, η οποία επισκέπτεται τη γειτονική πόλη δύο φορές την εβδομάδα για να κάνει μαθήματα εκπαιδευτικού δικαίου στους δασκάλους της περιοχής, και μια υποτυπώδης φιλία αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσά τους.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

There' s Something About Mary

Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη (There' s Something About Mary) των Πίτερ και Μπόμπυ Φάρελι

Ο Τεντ, ένας... γκαντέμης τύπος και μάλλον άτυχος με τις γυναίκες, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η μίζερη ζωή του, είναι να βρει τη Μαίρη, τον παλιό εφηβικό του έρωτα από τα χρόνια του σχολείου. Επειδή όμως η γκαντεμιά κυλάει στο αίμα του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο προσλαμβάνει για να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, την ερωτεύεται και ο ίδιος κεραυνοβόλα, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μια ψευδή εικόνα στον Τεντ. Όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες, ο Τεντ καταλαβαίνει ότι πλέον πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του - αρκεί φυσικά να του το επιτρέψει η γκαντεμιά του.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.00 στον ΑΝΤ1

gran torino

Gran Torino του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Κορέας και πρώην εργαζόμενος στην αυτοκινητοβιομηχανία που αισθάνεται απογοητευμένος από τη ζωή του, αλλά και από την κοινωνία γενικώς, ενώ τρέφει ιδιαίτερη αντιπάθεια για τους μετανάστες γείτονές του. Η ζωή του όμως αλλάζει όταν στην πορεία κληθεί να πάρει θέση σε ένα ειδεχθές περιστατικό που αφορά αυτούς τους γείτονες και μια κακόφημη συμμορία που λυμαίνεται την περιοχή.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

sherlock holmes

Sherlock Holmes του Γκάι Ρίτσι

Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και... τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του. Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

Kursk 607

Kursk: Η Τελευταία Αποστολή (Kursk) του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το K-141 KURSK, ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.

H αληθινή ιστορία του Κ-141 KURSK, ενός ρώσικου πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Σκηνοθετεί ο Τόμας Βίντερμπεργκ, με all-star cast τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σχούναρντς, Λέα Σεϊντού, Μαξ φον Σίντοφ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.10 στο Cosmote Cinema 1

Passengers 607

Passengers του Μόρτεν Τίλντουμ

Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, όσο η Γη καταστρέφεται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι πόροι ενέργειας εξαφανίζονται, ο άνθρωπος ανακαλύπτει περισσότερους βιώσιμους πλανήτες. Για παράδειγμα, ο Homestead II είναι ένας προορισμός 120 χρόνων μακριά, αλλά υπόσχεται μία νέα αρχή - τόσο προσωπική, όσο κι ολόκληρου του ανθρώπινου πολιτισμού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληρώσεις αδρά και να επιβιβαστείς στο «Avalon», ένα διαστημόπλοιο-κρουαζιερόπλοιο (όπως και το αντίστοιχο «Axiom» του «Wall-E» αν θυμάστε). Εκεί, επιστήμονες υποβάλλουν εσένα, τους 4.999 ακόμα επιβάτες και το πλήρωμα σε κρυογενική ύπνωση - διατηρούν το σώμα σου νέο κι άθικτο σε ειδικές κοιτίδες, με ξυπνητήρι ρυθμισμένο 4 μήνες πριν την άφιξη στο Homestead II. Μόνο που ο Τζο, ένας μηχανικός ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο να ακολουθήσει αυτή την πρώτη ανθρώπινη αποστολή, ξυπνά 90 χρόνια πριν από την ώρα του. Λίγο αργότερα ξυπνά και η Ορόρα, μία φιλόδοξη δημοσιογράφος-συγγραφέας που ήθελε να κάνει το ταξίδι για να το καταγράψει σ' ένα βιβλίο-κληροδότημα για τις μελλοντικές γενιές. Οι δυο τους, ένα πρωτόπλαστο ζευγάρι σ' έναν θαυμαστό νέο κόσμο, θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν και να ανακαλύψουν τη ζημιά στο σκάφος. Ή, τουλάχιστον, τους εαυτούς τους και το νόημα της ζωής - μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι θα πεθάνουν εκεί, μόνοι, εγκλωβισμένοι στην απεραντοσύνη του συμπαντος.

Ο προορισμός πρέπει να ήταν ένα sci-fi ρομάντζο με φιλοσοφικές διαστάσεις για το ταξίδι της ζωής. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα είναι γεμάτο μαύρες τρύπες, σεναριακές ιδέες που δεν λειτουργούν, ενώ η χημεία του λαμπερού πρωταγωνιστικού ζεύγους... χάνεται στο διάστημα! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ’ τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν επιστρέφει, αναζητώντας στα «ξερά χόρτα» την Ανοιξη μιας ολόκληρης χώρας. Με ακόμη μια πολύτιμη πράξη επικής διάρκειας και ενδοσκόπησης μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Jerry Maguire

Τζέρι Μαγκουάιρ (Jerry Maguire) του Κάμερον Κρόου

Ο διεθνής σταρ του κινηματογράφου Τομ Κρουζ είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ, ένας επιτυχημένος αθλητικός πράκτορας που απολύεται από ένα πρακτορείο υψηλών απαιτήσεων, όταν αναπτύσσει μια έντιμη τάση. Προς απογοήτευσή του, διαπιστώνει ότι έχει χάσει επίσης τους περισσότερους πελάτες του και την αρραβωνιαστικιά του, τη δημοσιογράφο του NFL Έιβερι Μπίσοπ. Έχοντας μόνο τον λιγότερο σημαντικό πελάτη από το άλλοτε γεμάτο ρόστερ του, τον υπομεγέθη Ροντ Τίντγουελ της ομάδας Arizona Cardinals, και το μοναδικό άτομο από το πρώην γραφείο του που πιστεύει σε αυτόν, τη νοσταλγική ανύπαντρη μητέρα Ντόροθι Μπόιντ, ο Τζέρι πρέπει να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναχτίσει τη ζωή του από την αρχή. Το μέλλον όλων τους κρέμεται από μια κλωστή, καθώς τα ιδανικά του για πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη δοκιμάζονται στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού "Show Me The Money".

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix