Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Mandy 607

Mandy του Πάνου Κοσμάτου

Ο Ρεντ και η Μάντι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι σε ένα δάσος εν έτι 1983. Εκείνος δουλεύει ως υλοτόμος, εκείνη ζωγραφίζει μυστηριακούς πίνακες που θα μπορούσαν να κοσμούν εξώφυλλά heavy metal συγκροτημάτων. Η ζωή τους είναι γαλήνια και ρομαντική μέχρι την στιγμή που ο Τζερεμάια Σαντ αρχηγός μιας θρησκευτικής σέκτας θα δει την Μάντι και θα αποφασίσει ότι την θέλει. Και για να την κάνει δική του θα καλέσει μια ομάδα δαιμονικών μοτοσικλετιστών με το Κέρας του Αμπράξας που θα φέρουν την Μάντι στην κατοχή του. Οταν όμως η αποπλάνηση της Ρεντ δεν εξελιχθεί με τον τρόπο που ο Τζερεμάια θα ήθελε, θα την σκοτώσουν με φρικτό τρόπο και θα αφήσουν τον Ρεντ ετοιμοθάνατο. Αλλά όχι νεκρό. Κι έτσι εκείνος οδηγημένος από μια μανιασμένη δίψα για εκδίκηση και μεθυσμένος από οργή θα αναζητήσει τους δολοφόνους της γυναίκας του για να τους σκοτώσει με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί.

Ο Πάνος Κοσμάτος επενδύει στην αγάπη του για τις ταινίες τρόμου και παραδίδει μια ιστορία εκδίκησης λουσμένη στο αίμα, το ρομαντισμό και την ίσως καλύτερη ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

Those who Wish me Dead

Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου (Those Who Wish Me Dead) του Τέιλορ Σέρινταν

Η Χάνα, μία αλεξιπτωτίστρια δασοπυροσβέστρια, προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σώσει τρεις ζωές από τη φωτιά και βρίσκει παρηγοριά στον πόνο, που η ίδια προκαλεί στον εαυτό της. Όταν, όμως, εμφανίζεται ξαφνικά ο Κόλιν, ένας έφηβος μέσα στα αίματα, που καταδιώκεται από ένοπλους δράστες, ξέρει πως πρέπει να τον προστατέψει και να διασχίσει μαζί του χιλιόμετρα στο πυκνό δάσος. Αντιμέτωποι με φονικές καταιγίδες, που τρομάζουν ακόμα και την εκπαιδευμένη Χάνα, δεν έχουν ιδέα τι άλλο τους περιμένει, καθώς οι δύο αδίστακτοι εκτελεστές είναι στα ίχνη του Κόνορ, ενώ μία ανελέητη πυρκαγιά θα μαίνεται. Παγιδευμένοι ανάμεσα στα δύο δεινά, πώς θα μπορέσει η Χάνα να σώσει τον Κόνορ, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό;

O Τέιλορ Σέρινταν σκηνοθετεί την Αντζελίνα Τζολί στη διασκευή του ομότιτλου best-seller του Μάικλ Κορίτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Star

Independence Day 607

Ημέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day) του Ρόλαντ Εμεριχ

Ο μεγαλύτερος φόβος της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα: εξωγήινοι με υπερσύγχρονα διαστημόπλοια πλησιάζουν τη γη και απειλούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ξεκινούν ισοπεδώνοντας τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, σύντομα όμως συναντούν αντίσταση από μια ομάδα γενναίων επιζώντων. Η μάχη για την ελευθερία της ανθρωπότητας έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

gangs of new york

Οι Συμμορίες Της Νέας Υόρκης (Gangs Οf New York) του Μάρτιν Σκορσέζε

Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 η Αμερική είναι ήδη βυθισμένη σ' έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της, ταυτόχρονα όμως μια ακόμη μάχη μαίνεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Τα λεγόμενα «Πέντε Σημεία» έχουν μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη γειτονιά όχι μόνο της Αμερικής αλλά ίσως και ολόκληρου του κόσμου, λόγω των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους Αγγλοσάξονες, και τους μετανάστες από την Ιρλανδία και την Ιταλία. Στο επίκεντρο των συγκρούσεων εκτυλίσσεται η ιστορία του Άμστερνταμ Βάλον: γιού του αρχηγού των μεταναστών, που αναζητά τον φονιά του πατέρα του, τον Μπιλ τον «Χασάπη» για να πάρει εκδίκηση.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Nova Cinema 2

Black Stone

Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη

Το διμελές συνεργείο μίας επίδοξης ελληνικής ταινίας («μίας υπαρξιακής/μεταφυσικής ανάγνωσης της σύγχρονης Ελλάδας») πέφτει πάνω σε μία περίεργη ιστορία εξαφάνισης. Ο 30χρονος Πάνος, ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ, μοιάζει να σκάρωσε μία απάτη, να έκλεψε χρήματα και να το έσκασε από τη χώρα. Το συνεργείο ανακαλύπτει το σπίτι του και γνωρίζει την μάνα του, τη Χαρούλα. Μία υπερπροστατευτική χήρα που έχει γίνει θυσία για να μεγαλώσει τα παιδιά της - τον Πάνο, αλλά και τον ανάπηρο αδελφό του τον Λευτέρη, έναν κακότροπο μονόχνωτο 25χρονο. Η Χαρούλα δεν πιστεύει με τίποτα ότι ο γιος της είναι κλέφτης. Μάλλον έχει μπλέξει με μια ξένη που του έχει φάει τα χρήματα και τώρα ντρέπεται να γυρίσει. Μέσα στην απελπισία της πιστεύει ότι οι κινηματογραφιστές είναι τηλεοπτικό συνεργείο ειδήσεων και τους επιτρέπει να γυρίσουν ταινία, ώστε να την προβάλουν στα κανάλια, να τη δει ο Πάνος και να γυρίσει. Στην αναζήτησή της βρίσκει και έναν απρόσμενο σύμμαχο: έναν μαύρο ταξιτζή, στην ηλικία του χαμένου γιου της.

Ο Σπύρος Ιακωβίδης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μία κατάμαυρη κωμωδία - ένα ψευδοντοκιμαντέρ που, δυστυχώς, δεν λέει τίποτα το ψευδές για την ελληνική πραγματικότητα. Επτά υποψηφιότητες για βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

totem

Τοτέμ (Totem) της Λίλα Αβιγιές

Κάποιες ομάδες ψυχανάλυσης χρησιμοποιούν ένα «τοτέμ». Οποιος το παίρνει στα χέρια του, έχει το λόγο. Δεν έχουμε ιδέα αν ο τίτλος της νέας ταινίας (μετά το «The Chambermaid» του 2018) της μεξικάνας Λίλα Αβιγιέζ αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Με έναν παράξενο τρόπο ταιριάζει όμως, καθώς όλοι οι κάτοικοι του μικρόκοσμου της ταινίας βρίσκονται στο σπίτι αυτής οικογένειας για να πάρουν κάποια στιγμή το λόγο. Με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, με λόγια ή χωρίς, να αποχαιρετήσουν τον 30χρονο Τόνια, ο οποίος, όπως και η μητέρα του, φεύγει από επιθετικό καρκίνο στα κόκκαλα. Είναι τα γενέθλιά του και το σπίτι ανοίγει για ένα πάρτι - όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι κηδείες. Πρώτη καταφθάνει από το πρωί η μικρή του κόρη, η Σολ, μέσα από τα μάτια της οποίας παρακολουθούμε το χάος των προετοιμασιών, των αδελφών του που τσακώνονται, του πατέρα του που εκνευρίζεται, της νοσοκόμας του που είναι η μόνη που καταλαβαίνει ότι δεν έχει μόνο ο ασθενής της ανάγκη από φροντίδα, αλλά κι αυτό το μικρό κορίτσι που χάνει τον πατέρα της. Ξαδέλφια, θείοι, γείτονες, συμφοιτητές από τη σχολή Καλών Τεχνών όλοι μαζεύονται και κουβαλούν τις αναμνήσεις τους για τον μελλοθάνατο νέο. Ο καθένας θα πάρει το «Τοτέμ» στα χέρια του, ή τουλάχιστον το αλκοόλ του, θα κοιτάξει έναν άνθρωπο στα μάτια, και θα του πει ακριβώς τι σήμαινε η ζωή του για τη ζωή του. Ναι, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι οι κηδείες. Να συμβαίνουν όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί. Αλλωστε τον σπαραγμό δεν μπορείς να τον γλιτώσεις ούτως ή άλλως.

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί από το Μεξικό. H δεύτερη ταινία της Λίλα Αβιγιές, που έφτασε στην πεντάδα των Οσκαρ με ένα δύσκολο θέμα, αλλά και με την πανανθρώπινη, ειλικρινή, τρυφερή του απόδοση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Factory

Το Εργοστάσιο (The Factory) του Γιούρι Μπίκοφ

Ολόκληρη η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε ένα εργοστάσιο, την ίδια στιγμή που μέσα στα σπλάχνα του «παράγεται» σε ισχυρές δόσεις ανθρώπινη απελπισία που απλώνεται πάνω στο χάρτη μιας χώρας που έχει στηρίξει προ πολλού την ευημερία της πάνω στη διαφθορά, την αναλγησία, ένα κύκλο βίας που κάνει την καθημερινότητα να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Όλα ξεκινούν σε ένα εργοστάσιο στη Ρωσία, όταν ο ιδιοκτήτης του ανακοινώνει στους εργάτες πως η επιχείρηση έχει πτωχεύσει και πως θα μείνουν άνεργοι. Μια ομάδα εργατών, με επικεφαλής τον Σεντόι, πρώην στρατιώτη με ανοιχτά σωματικά και ψυχικά τραύματα, θα οργανώσουν την απαγωγή του ιδιοκτήτη προκειμένου να ζητήσουν λύτρα κι έτσι να πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάνε, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα το διεφθαρμένο σύστημα που τους αντιμετωπίζει ως παράπλευρες απώλειες ενός αδίστακτου καπιταλιστικού συστήματος.

Σκληρή κριτική στην Ρωσία του Πούτιν στη συσκευασία ενός αγωνιώδους φιλμ νουάρ φτιαγμένου με μαεστρία από τον σκηνοθέτη του «Ηλιθίου». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama