Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 16 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 16 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


white nights

Λευκές Νύχτες (White Nights) του Τέιλορ Χάκφορντ

Οκτώ χρόνια μετά την αποστασία του στη Δύση, ο θρυλικός Ρώσος χορευτής Νικολάι "Κόλια" Ροντσένκο πετάει από το Λονδίνο προς το Τόκιο, όταν το αεροπλάνο του αναγκάζεται να προσγειωθεί στη Σιβηρία. Σύντομα πληροφορείται από τον συνταγματάρχη της KGB Χάικο ότι θεωρείται εγκληματίας. Ο Ρέιμοντ είναι ένας Αμερικανός χορευτής που αρκετά χρόνια νωρίτερα κατέφυγε στη Ρωσία σε μια ηθική διαμαρτυρία ενάντια στην εμπλοκή της Αμερικής στο Βιετνάμ. Έχοντας πέσει σε δυσμένεια από τις σοβιετικές αρχές και υποβιβαστεί σε παραστάσεις στην επαρχία, ο Ρέιμοντ έχει μια ευκαιρία για εξιλέωση όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Ντάρια, αναλαμβάνουν να πείσουν τον Κόλια να παραμείνει στη Ρωσία. Ο Κόλια συμφωνεί διστακτικά και ξανασυναντιέται με την πρώην σύντροφο και ερωμένη του, Γκαλίνα, το θάρρος της οποίας οδηγεί σε ένα τολμηρό σχέδιο απόδρασης στο οποίο ο Ρέιμοντ, η Ντάρια και η Γκαλίνα παίζουν από έναν ρόλο ο καθένας.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στην ΕΡΤ 1

the help 607

Οι Υπηρέτριες (The Help) του Τέιτ Τέιλορ

Αμερικανικός Νότος, 1962. Η 22χρονη Σκίτερ επιστρέφει από το κολέγιο, αποφασισμένη να γίνει συγγραφέας, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, που προτιμά να τη δει παντρεμένη. Σύντομα θα πάρει μια απόφαση, που θα αναστατώσει όχι μόνο τις ζωές των δικών της ανθρώπων, αλλά και ολόκληρη την κωμόπολη Τζάκσον: να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φροντίδα εύπορων οικογενειών της περιοχής. Η πρώτη που ανοίγει την καρδιά της είναι η Ειμπελιν, η υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίτερ, κάτι, που όμως αρχικά θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της κλειστής τους κοινότητας...

Αντικατοπτρισμός των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική του 1960 και η ταινία που μάς σύστησε μεγάλα ταλέντα: Βαϊόλα Ντέιβις, Oκτάβια Σπένσερ (Οσκαρ Β' Γυναικείου), Τζέσικα Τσαστέιν! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

Η ταινία προβάλλεται απόψε 23.45 στον ΑΝΤ1

Goldfinch

Η Καρδερίνα (Goldfinch) του Τζον Κρόουλι

Η τελευταία φορά που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, εκείνη γλιστρούσε μακριά του σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και την ίδια τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια, ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο -τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα - έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα.

Τρυφερή, συγκινητική, πανέμορφη, η μεταφορά της «Καρδερίνας» της Ντόνα Ταρτ στην οθόνη από τον σκηνοθέτη του «Μπρούκλιν», Τζον Κρόουλι, είναι μια ταινία που δεν κατορθώνει να ανοίξει τα φτερά της με τον συγκλονιστικό τρόπο που θα ήθελες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Star

ghost protocol

Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα (Mission: Impossible - Ghost Protocol) του Μπραντ Μπερντ

Ο Ιθαν Χαντ το σκάει από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία. Με τη βοήθεια της ομάδας του εισχωρεί στο Κρεμλίνο προκειμένου να αποτρέψει την κλοπή επικίνδυνων πυρηνικών κεφαλών. Μόνο που όλα πηγαίνουν στραβά, ο Ρώσος μαφιόζος κλέβει το υλικό, το Κρεμλίνο καταστρέφεται σε έκρηξη που ερμηνεύεται ως τρομοκρατική ενέργεια, η IMF παύει τη λειτουργία της. Τώρα ο Ιθαν Χαντ βρίσκεται μόνος, χωρίς υποστήριξη ή τεχνικά μέσα, με τρεις συνεργάτες που δε γνωρίζει καλά και την ευθύνη να σώσει τον κόσμο και το πρόσωπο της οργάνωσής του.

Η μεγάλη διάρκεια και τα αργόσυρτα σημεία θα κουράσουν, αλλά το στιλ, το καστ, η δράση και το χιούμορ θα αποζημιώσουν τους θεατές, αν επιλέξουν να αποδεχτούν την αποστολή τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

oppenheimer

Οπενχάιμερ (Oppenheimer) του Κρίστοφερ Νόλαν

Βασισμένος στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο Αμερικανός Προμηθέας: Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν, ο Νόλαν υπογράφει και το σενάριο με το οποίο θέλει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της Ιστορίας. Πατώντας ελεύθερα πάνω στην έρευνα των συγγραφέων, το ενδιαφέρον του Νόλαν εστιάζεται όχι τόσο σε μία τυπική βιογραφία του Οπενχάιμερ, αλλά στο τραγικό δίλημμα μεταξύ επιστήμης και πολιτικής. Στην καταλυτική συνδρομή αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, που έδωσε στην ανθρωπότητα την ατομική φωτιά αλλά όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διασπορά της, προειδοποιώντας για τους τρομερούς κινδύνους από τη χρήση της, προκάλεσε το μένος του πολιτικού συστήματος, το οποίο ως νέος Δίας τον τιμώρησε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιχειρεί να ανατινάξει το μυαλό μας, αλλά το υπέρμετρα φιλόδοξο, ανεξέλεγκτα φλύαρο και μπερδεμένο ιδεολογικά έπος μεγατόνων του, αφήνει πίσω του ένα ισχνό μανιτάρι εντυπώσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

American Animals 607

Μια Αμερικάνικη Ληστεία (American Animals) του Μπαρτ Λέιτον

Το 2004, δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Τρανσιλβάνια στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, ο καλλιτέχνης, εσωστρεφής Σπένσερ και ο φαφλατάς, loud Γουόρεν, που παλεύει να κρατήσει την αθλητική υποτροφία του, έχουν μια παράτολμη ιδέα: να κλέψουν από τη βιβλιοθήκη τα «Πουλιά της Αμερικής» και, επί τη ευκαιρία, την «Καταγωγή των Ειδών» του Δαρβίνου που βρίσκεται επίσης εκεί. Είναι έτοιμοι να υπερπηδήσουν τα δυο βασικά εμπόδια: πώς θα πουλήσουν τα τόσο σπάνια, εμβληματικά βιβλία; Εχουν μια άκρη στο Αμστερνταμ. Πώς θα σχεδιάσουν τη ληστεία; Θα δουν πολλά heist movies. Κι αυτό και κάνουν, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία.

H αληθινή ιστορία για μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία της Αμερικής, μια απολαυστικά μεταμοντέρνα ταινία για τις διαφορετικές όψεις της αλήθειας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Martin Eden 607

Mάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ο ναυτικός Μάρτιν Ιντεν σώζει τον Αρτούρο, με καταγωγή από μεγάλη οικογένεια της βιομηχανικής αστικής τάξης. Για να τον ευχαριστήσουν, οι γονείς του Αρτούρο τον προσκαλούν στο σπίτι τους όπου γνωρίζει την Έλενα, την όμορφη αδελφή του Αρτούρο, που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Έλενα, με την μόρφωσή της και τους λεπτούς τρόπους της, γίνεται η εμμονή του Μάρτιν καθώς το σύμβολο της κοινωνικής τάξης όπου ο ναυτικός φιλοδοξεί να ενταχτεί. Με μεγάλο προσωπικό κόστος ο Μάρτιν αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ταπεινής του καταγωγής κυνηγώντας το όνειρο να γίνει συγγραφέας και, υπό την επήρεια του γέρου διανοουμένου Ρους Μπρισέντεν, προσεγγίζει τους σοσιαλιστικούς κύκλους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Έλενα και τον κόσμο της.

Η ταινία «Μάρτιν Ιντεν», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, δεν είναι μόνο η ιστορία του φιλόδοξου νεαρού λαϊκής καταγωγής που θέλει να γίνει συγγραφέας για να κατακτήσει την καρδιά της ευκατάστατης κοπέλας του: είναι επίσης η σκοτεινή αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Τζακ Λόντον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

godzilla minus one

Godzilla Minus One του Τακάσι Γιαμαζάκι

Οπως προδίδει ίσως και ο τίτλος της, η ταινία μας πάει πίσω, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο ατιμασμένος καμικάζι πιλότος Κοϊτσί Σικισίμα επιστρέφει σπίτι του και προσπαθεί να φτιάξει μια καινούργια οικογένεια με την Νορίκο και την ορφανή Ακικο. Tαυτόχρονα oi καταστροφικές επιθέσεις του Γκοτζίλα φέρνουν στα όριά της μια χώρα η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά την ήττα του πολέμου.

Το σωστό το ιαπωνικό το bigger than life Godzilla με δίκαιο Οσκαρ Οπτικών Εφέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

shogun

Shogun

Το 'Shōgun' διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600 στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου που θα καθορίσει τον αιώνα. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+