Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Manchester by the Sea 607

Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea) του Κένεθ Λόνεργκαν

Αποκομμένος από το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι ζει μόνος του υπομένοντας με ευλαβική διάθεση αυτοτιμωρίας τη ρουτίνα της καθημερινότητας ενός επιστάτη πολυκατοικιών που τα κάνει όλα. Οι μικρές εκρήξεις βίας που διακόπτουν την κατά τα άλλα σχεδόν αθόρυβη ύπαρξή του προδίδουν κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά και κάτι που μοιάζει τόσο βαθιά κρυμμένο που σχεδόν ξεχνάς ότι έχει κάποτε υπάρξει. Ενα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στο σήμερα, στην πραγματικότητα και μαζί στο Μαντσεστερ του Εσεξ, εκεί όπου θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με όλα αυτά από τα οποία έχει ξεφύγει - και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Η επιθυμία του νεκρού αδερφού του να είναι αυτός ο κηδεμόνας του έφηβου γιού του θα είναι μόνο ένα από τα παιχνίδια μιας κοσμικής μοίρας που τον σηκώνει από τον πάγκο για να γίνει ο βασικός παίχτης σε ένα παιχνίδι που αρνείται να μάθει τους κανόνες του.

To απέριττα συγκινητικό αλλά και ταυτόχρονα αστείο με τους δικούς του όρους φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

two for the money

Ολα για τα Λεφτά (Two for the Money) του Ντι Τζέι Καρούσο

Ο Μπράντον Λανγκ, είναι ένας πρώην αστέρας του κολεγιακού ποδοσφαίρου, του οποίου η αλλόκοτη ικανότητα να προβλέπει την έκβαση ενός αγώνα τον εισάγει σε μια απροσδόκητη νέα καριέρα, όταν η δόξα του στο γήπεδο τίθεται στο περιθώριο λόγω ενός συντριπτικού τραυματισμού. Το ταλέντο του Μπράντον τον καθιστά προνομιακό υποψήφιο για πρόσληψη από τον Γουόλτερ Άμπραμς, επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παροχής συμβουλών σε αθλητικά θέματα στη χώρα. Ο Γουόλτερ προσλαμβάνει τον πρώην αθλητή της κωμόπολης και τον προετοιμάζει για να τον μετατρέψει σε ένα πανούργο πρωτοπαλίκαρο. Σύντομα ο Μπράντον αρχίζει να απολαμβάνει την ιδιότητά του ως golden boy του Μανχάταν και βρίσκει τον εαυτό του να νιώθει όλο και πιο άνετα με τον πλούσιο τρόπο ζωής του Γουόλτερ. Η σχέση υποκατάστατου πατέρα/ γιου «παχαίνει» τους επιχειρηματικούς και προσωπικούς λογαριασμούς του Γουόλτερ... μέχρι που το χρυσό άγγιγμα του Μπράντον αρχίζει να παραπαίει την ίδια στιγμή που η χειραγώγηση του προστατευόμενού του από τον Γουόλτερ ξεπερνά τα όρια.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 1

Με τον Ορφέα τον Αύγουστο

Με τον Ορφέα τον Αύγουστο του Γιώργου Ζερβουλάκου

Η Ευρυδίκη είναι τραγουδίστρια συγκροτήματος που παίζει μουσική σε λαϊκά πανηγύρια του καλοκαιριού. Πείθεται να ακολουθήσει στην Αθήνα τον Πάνο, έναν πλούσιο έμπορο, πρόθυμο να χρηματοδοτήσει την καριέρα της και να την κάνει διάσημη. Πολύ σύντομα, απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του, επιστρέφει στην παλιά της δουλειά και διαπιστώνει ότι ο Ορφέας, ο μουγκός βοσκός που παίζει κλαρίνο, έχει κάνει το συγκρότημα δημοφιλές με τη δύναμη της τέχνης του. Ωστόσο, ο Πάνος, εξοργισμένος από την εγκατάλειψη και κατεστραμμένος οικονομικά, την ακολουθεί, έτοιμος να τη διεκδικήσει με κάθε τίμημα...

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

family stone

Η Πέτρα Του Σκανδάλου (The Family Stone) του Τόμας Μπεζούκα

Μια συντηρητική επιχειρηματίας συνοδεύει τον αγαπημένο της στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή της εκκεντρικής και μποέμικης οικογένειάς του αλλά ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής τους. Για αντιπερισπασμό προσκαλεί την αδελφή της Τζούλι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, προκαλώντας μια σειρά από απρόβλεπτες εξελίξεις με ερωτικά μπερδέματα αλλά και ξεκαθαρίσματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ANT1

Fantastic Beasts and Where To Find Them Main

Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται (Fantastic Beasts and Where to Find Them) του Ντέιβιντ Γιέιτς

Η ταινία, γραμμένη φυσικά από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και σκηνοθετημένη από τον Ντέιβιντ Γιέιτς, που έχει τρεις «Χάρι Πότερ» στο ζωνάρι του, λειτουργεί ως πρίκουελ της ιστορίας του διοπτροφόρου μικρού μάγου. Τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη το 1926, όταν η οικονομία οδεύει προς το κραχ και ο γενικευμένος τρόμος οδηγεί σε (εδώ, κυριολεκτικά), κυνήγι μαγισσών, βλέπει να καταφτάνει από την Αγγλία (αφότου πήρε μέρος και στον Α’ Παγκόσμιο), ο Νιουτ Σκαμάντερ. Ένα παλαιού τύπου geek, ο Νιουτ συλλέγει μαγικά πλάσματα σε μια δερμάτινη βαλίτσα με απύθμενο βάθος και ελαστικό πλάτος. Γνωρίζει τυχαία τον φέρελπι φούρναρη Τζέικομπ που, κατά λάθος, αφήνει κάποια από τα «φανταστικά ζώα» της βαλίτσας ελεύθερα στη Νέα Υόρκη, σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας και φόβου. Στην προσπάθειά τους να ξαναμαζέψουν τα πλάσματα προτού προκαλέσουν την προσοχή των Αρχών, σύμμαχοί τους θα σταθούν η Ερευνήτρια (σαν ντετέκτιβ βγαλμένη από φιλμ νουάρ) Τίνα και η αδελφή της Κουίνι, με τη μαγική ικανότητα να διαβάζει τη σκέψη. Εναντίον τους το αυστηρό Κογκρέσο Μαγείας των Η.Π.Α., μια οργάνωση αντι-μάγων φονταμενταλιστών αλλά και μυστηριώδεις σκοτεινές δυνάμεις.

Το σύμπαν του Χάρι Πότερ ξαναζωντανεύει με μια νέα σειρά ταινιών βασισμένα στα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είστε έτοιμοι για λίγη ακόμη μαγεία; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.45 στο Star

i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

hannibal 607

Χάνιμπαλ (Hannibal) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δέκα χρόνια μετά την απόδρασή του από το άσυλο, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ζει στη Φλωρεντία ως μελετητής ιστορίας της τέχνης, συνεχίζοντας τις ιδιαίτερες... γαστριμαργικές συνήθειές του. Όταν η ύπαρξή του γίνεται αντιληπτή από τον αστυνομικό επιθεωρητή Ρινάλντο Πάτσι, ο Χάνιμπαλ αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ιταλία. Εν τω μεταξύ πίσω στις ΗΠΑ, ο πάμπλουτος Μason Verger, το μοναδικό θύμα του Dr. Lecter που επέζησε με φρικτές παραμορφώσεις δεν έχει ξεχάσει ακόμα τον παρ' ολίγο δολοφόνο του. Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση, θα κάνει το παν για να τον παγιδεύσει, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ως δόλωμα την Κλαρίς Στάρλινγκ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο ΣΚΑΪ

cast away

Ο Ναυαγός (Cast Away) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Ομως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θ' αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί - ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει... Ο Τομ Χανκς στο ρόλο που του έφερε, το 2001, την τελευταία του υποψηφιότητα για Οσκαρ, μέχρι το «A Beautiful Day in the Neighborhood», μια δεκαετία αργότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Cosmote Cinema 1

dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ’ τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν επιστρέφει, αναζητώντας στα «ξερά χόρτα» την Ανοιξη μιας ολόκληρης χώρας. Με ακόμη μια πολύτιμη πράξη επικής διάρκειας και ενδοσκόπησης μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

the bear

The Bear Season 3

Στην σειρά πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ στον ρόλο του Κάρμι, ενός νεαρού πολλά υποσχόμενου σεφ, ο οποίος επιστρέφει στο Σικάγο μετά τον θάνατο του αδερφού του για να ανανεώσει το οικογενειακό του εστιατόριο. Φυσικά η σειρά είναι πολλά περισσότερα από ένα «εφιάλτης στην κουζίνα», γεμάτη από υπέροχους χαρακτήρες και μια ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία, τις σχέσεις και τις εμμονές.

Η τρίτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+

the peasants 607

Οι Χωρικοί (The Peasants) των Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Σε ένα συντηρητικό πολωνικό χωριό των τελών του 19ου αιώνα, η 19χρονη Γιάγκνα, όμορφη και ανύπαντρη, είναι αντικείμενο ζήλειας γυναικών κάθε ηλικίας και πόθου πολλών αντρών, συμπεριλαμβανομένου του Aντεκ, αγρότη άξεστου και παντρεμένου με παιδιά, πλην γοητευτικού. Η Γιάγκνα υποκύπτει στην πολιορκία του και τον ερωτεύεται, όμως τα πράγματα μπερδεύει ο χήρος γαιοκτήμονας πατέρας του Aντεκ που, πεπεισμένος από τους συντοπίτες του να ξαναπαντρευτεί, ετοιμάζεται να ζητήσει το χέρι της κοπέλας από τη μητέρα της έναντι ενός εκτεταμένου κομματιού γης.

Η ομάδα του «Loving Vincent» επιμένει στο μαγευτικό animation της ελαιογραφίας, αλλά μήπως πρόκειται για τρικ για το τρικ; Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

gaga chromatic ball

Gaga Chromatica Ball

Το έτος είναι το 2022. Το σύνθημα είναι ο φαντασιακός μαξιμαλισμός και το παντοδύναμο μπιτ. Η μούσα είναι, φυσικά, η Lady Gaga, η καλλιτέχνης που άλλαξε, ολομόναχη, την αντίληψη για το τι σημαίνει πολυμορφική σταρ. Σ' ένα δίωρο ντοκιμαντέρ, γίνεσαι κι εσύ ένα από τα 55.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Dodger στο Λος Αντζελες για να βροντοχτυπηθούν και να βροντοφωνάξουν I was just born this way και να εκφράσουν τη... stupid love τους για την ιέρεια της ποπ.

Μια παραγωγή της HBO που προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV