Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 15 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 15 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


All of Us Strangers

Αγνωστοι Μεταξύ μας (All of us Strangers) του Αντριου Χέι

Ο Ανταμ είναι ένας σαρανταπεντάρης σεναριογράφος με κενό έμπνευσης, που ζει στο Λονδίνο, σε μια πανύψηλη πολυκατοικία γεμάτη απρόσωπα διαμερίσματα, βγαλμένη από το «High-Rise» του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, τόσο άδεια όσο η λευκή σελίδα του. Σ' ένα τεράστιο κτίριο σα σφραγισμένο μονόλιθο από γυαλί και μέταλλο, περικυκλωμένο από τη νυχτερινή φαντασμαγορία της μεγαλούπολης, ο Ανταμ μοιάζει να ζει μόνος. Ομως ένα βράδυ του χτυπά την πόρτα ο Χάρι, tipsy, μ' ένα μπουκάλι και λίγα καλά ντραγκς στο χέρι: ο Ανταμ αρχικά θα τον απορρίψει, όμως σύντομα οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια ερωτική σχέση ενωμένων βελούδινων σωμάτων, διστακτικών εξομολογήσεων και απόλυτης εγκεφαλικής ταύτισης. Παράλληλα, ο Ανταμ θα επισκεφτεί το πατρικό του σπίτι στα προάστια και, προς έκπληξή του, θα συναντήσει εκεί τη μαμά και τον μπαμπά του, παρότι σκοτώθηκαν κι οι δυο μαζί σε αυτοκινητιστικό όταν εκείνος ήταν μόλις 12. Αυτή η συνάντηση σ' έναν αόρατο χοροχρόνο θα δώσει στον Ανταμ την ευκαιρία να τους ξαναγνωρίσει, να ξαναχωθεί στο προστατευτικό κρεβάτι τους, να τους πει ότι είναι γκέι, να διαλύσει τα στερεότυπά τους, μιας γενιάς που έζησε τη δεκαετία του τρόμου του AIDS ενώ τώρα όλα έχουν αλλάξει... αλλά σίγουρα όχι όλα.

Ενα ρομάντζο φαντασίας, τόσο δεξιοτεχνικό που μοιάζει απλό, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, υποψήφια για έξι Bafta, από τον σκηνοθέτη του «45 Χρόνια» και του «Looking». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Silent Revolution 607

Η Σιωπηλή Επανάσταση (The Silent Revolution) του Λαρς Κράουμε

Το 1956, η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας κυβερνάται από το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αμάλγαμα του πρώην Κομουνιστικού Κόμματος της χώρας με το Σοσιαλδημοκρατικό, και επίσημο φορέα του σταλινικού τύπου σοσιαλισμού. Το τείχος δεν έχει ακόμη υψωθεί (θα χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια), και η διέλευση από το σύνορο που χωρίζει την Ανατολική Γερμανία από τη Δυτική γίνεται με έναν τυπικό έλεγχο, αρκεί φυσικά να πείσεις τους φρουρούς για τον λόγο που επισκέπτεσαι την άλλη πλευρά. Ο Κουρτ και ο Τέο, φίλοι και συμμαθητές από τη μικρή πόλη Στάλινσταντ κοντά στα πολωνικά σύνορα, περνούν ένα πρωί στο Δυτικό Βερολίνο με πρόσχημα να επισκεφτούν τον τάφο του παππού του πρώτου, ενώ σκοπός τους είναι να μπουν σε ένα σινεμά να δουν μια απαγορευμένη στα μέρη τους ταινία. Δεν είναι αυτή, ωστόσο, που θα τους αναστατώσει, αλλά τα εναρκτήρια επίκαιρα για τον αιματηρό αγώνα των Ούγγρων να διώξουν από τη χώρα τους τις σοβιετικές δυνάμεις κατοχής. Για τους δύο εφήβους, η πάλη του ουγγρικού λαού αντανακλά τη δική τους δυσφορία με το άκαμπτο καθεστώς τους. Επιστρέφοντας, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της Ουγγρικής Επανάστασης από το παράνομο ραδιόφωνο ενός μακρινού, αποκομμένου από την κοινωνία της πόλης, συγγενή. Και, σε ένδειξη αλληλεγγύης, σύντομα θα πείσουν τους –περισσότερους- συμμαθητές τους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη διάρκεια ενός μαθήματος. Όμως η «αθώα» πράξη διαμαρτυρίας προκαλεί την απορία και την οργή του καθηγητή, κι από κει την παρέμβαση του λυκειάρχη και τη δυσανεξία της διευθύντριας. Η υπόθεση θα φθάσει μέχρι τον Υπουργό Παιδείας, σκληροπυρηνικό σταλινιστή, του οποίο το τελεσίγραφο είναι ξεκάθαρο: αν ο υποκινητής της «αντεπαναστατικής» πρωτοβουλίας δε φανερωθεί εντός μίας εβδομάδας, ολόκληρη η τάξη αποβάλλεται από το σχολείο και αποκλείεται δια βίου από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΛΔΓ.

Ενα ασυνήθιστο χρονικό διαμαρτυρίας από την ταραχώδη ανατολικογερμανική Ιστορία μετατρέπεται σε ένα καλοπαιγμένο, χρήσιμο, όσο και ολότελα συνηθισμένο μελόδραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Apollo 13 607

Apollo 13 του Ρον Χάουαρντ

Η ΝASA έχει πρόσφατα καταφέρει να πατήσει στη Σελήνη και τώρα ετοιμάζει την τρίτη επανδρωμένη αποστολή της για τον ίδιο προορισμό. Οι αστροναύτες Λάβελ, Χέιζ και Σουίγκερτ είναι οι επικεφαλής της ομάδας, που λόγω περικοπών στο προηγούμενο διαστημικό πρόγραμμα, θα επανδρώσουν τώρα το Apollo 13. Η θεαματική αποστολή ξεκινά. Στην πορεία όμως μια έκρηξη στο εσωτερικό του διαστημόπλοιου, θα ανατρέψει κάθε σχεδιασμό. Καθώς το πλήρωμα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο πολύ μακριά από τη Γη, το Κέντρο Επιχειρήσεων της NASA αποφασίζει να τους μεταφέρει πίσω το ταχύτερο δυνατό. Κι ενώ ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα, οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες πρέπει να ξεπεράσουν τον ανθρώπινο εαυτό τους, αν θέλουν η Ιστορία να γραφτεί με το δικό τους τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον Alpha

Spider Man Homecoming 607

Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του (Spider-Man: Homecoming) του Τζον Γουάτς

Εκστασιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει στο σπίτι του, όπου ζει με την θεία Μέι, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ. Και ενώ ο Πίτερ προσπαθεί να επιστρέψει πίσω στην καθημερινή του ρουτίνα εμφανίζεται ο Vulture, ο καινούργιος του εχθρός που απειλεί όλα εκείνα που ο Πίτερ θεωρεί σημαντικά.

Τρίτος και καλύτερος (;) Spider-Man μέσα σε 15 χρόνια, από τη μία ως ανάγκη της Marvel να τον εντάξει ορθά στους Avengers, από την άλλη για το awesomeness του να βλέπεις έναν ηθοποιό στο ρόλο που έμοιαζε πραγματικά γεννημένος για να παίξει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Mega

space cowboys

Space Cowboys του Κλιντ Ιστγουντ

Τέσσερις βετεράνοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων της δεκαετίας του '60, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτοι αστροναύτες το 1958, καλούνται τώρα να ξαναφορέσουν τις στολές τους για να εκτελέσουν μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή: να κατευθυνθούν στο διάστημα για να επισκευάσουν έναν παλαιάς τεχνολογίας δορυφόρο πριν αυτός πέσει στη Γη.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

Meet Joe Black

Συνάντησε Τον Τζο Μπλακ (Meet Joe Black) του Μάρτιν Μπρεστ

Ο Γουίλιαμ Πάρις ένας πάμπλουτος και πανίσχυρος άνδρας, είναι ιδρυτής και επικεφαλής μιας τεράστιας πολυεθνικής ΜΜΕ. Ζει μαζί με τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, την Άλισον και τη Σούζαν. Ξαφνικά, μια νύχτα ο Γουίλιαμ παθαίνει ανακοπή καρδιάς. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, δέχεται την επίσκεψη του Τζο Μπλακ, ενός μυστηριώδους ξένου. Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τον Άγγελο του Θανάτου, με τη μορφή ενός νεαρού άνδρα, που μόλις απεβίωσε. Για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο ζωής, ο Γουίλιαμ συμφωνεί να ξεναγήσει τον Τζο στην ανθρώπινη πραγματικότητα. Όμως, πολύ γρήγορα θα μετανιώσει για την επιλογή του, όταν ανακαλύψει ότι ο Τζο ερωτεύτηκε την όμορφη κόρη του, τη Σούζαν.

H ταινία προβάλλεται στις 17.05 στο Nova Cinema 2

120 BPM 607

120 Χτύποι το Λεπτό (120 BPM) του Ρομπέν Καμπιγιό

Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Βραβευμένη με το Grand Prix ή αλλιώς τον Αργυρό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και με το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου, η ταινία - φαινόμενο του Καμπιγιό έγινε το talk-of-the-festival, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και μπήκε αυτόματα στο πάνθεον των "κλασικών" ταινιών. Με το πάθος της, έκανε ακόμα και τον πρόεδρο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, Πέδρο Αλμοδόβαρ, να συγκινηθεί στη συνέντευξη τύπου, περιγράφοντας την κινηματογραφική της δύναμη, την επίκαιρη ανάγνωση της αλλά και την πολιτική της βαρύτητα.

Ο Ρομπέν Καμπιγιό ξαναγράφει την ιστορία της Αct Up, με μια ταινία τόσο λυτρωτικά συγκινητική όσο και βαθιά πολιτική και σοκαριστικά επίκαιρη. Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

supernova 607

Σουπερνόβα (Supernova) του Χάρι Μακουίν

O Σαμ και ο Τασκερ, ένα ζευγάρι 20 χρόνων, ταξιδεύουν στην βρετανική εξοχή με το τροχόσπιτό τους, καθ οδόν προς το σπίτι της αδελφής του Σαμ όπου θα γιορτάσουν τα γενέθλια του. Πίσω από το εκ πρώτης όψεως ειδυλλιακό ταξίδι, όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως αυτές είναι πιθανόν να είναι οι τελευταίες διακοπές τους μαζί. Ο Τάσκερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας και πιστεύει πως αυτό το ταξίδι είναι η τελευταία ευκαιρία του να βιώσει κάτι από την ζωή τους όπως ήταν πριν η αρρώστια του τον κάνει να χάσει την επαφή του με τον εαυτό του και τους γύρω του.

Ενα χαμηλότονο, τρυφερό, συναισθηματικά ψύχραιμο, ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα, στεφανωμένο με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Στάνλεϊ Τούτσι και Κόλιν Φερθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Le Beau Mec

Le Beau Mec του Γουάλας Ποτς

Γαλλία, δεκαετία του 70. Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας αφηγείται μέσα από μια σειρά από βινιέτες την ιστορία της ερωτικής του ζωής, από την τα πρώτα σεξουαλικά ερεθίσματα της εφηβείας μέχρι τον απαγορευμένο ομοερωτισμό του στρατού και τις μέρες της αρσενικής πορνείας στους δρόμους του Παρισιού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo