Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



The Walking Dead - Επεισόδιο 17, Κύκλος 10 - 22.40 στο FOX

Η Μάγκι επιστρέφει αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη να μοιραστεί την ιστορία της, ακόμα και όταν καταφτάνει το παρελθόν της. Η ασφάλεια του Νέγκαν κινδυνεύει ξανά και οι Ντάριλ και Μάγκι πολεμούν μια άγνωστη και αόρατη απειλή. Τα νέα επεισόδια του 10ου κύκλου του «The Walking Dead» ξεκινούν με το «Home, Sweet Home» τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 22.40. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα νέα επεισόδια του «The Walking Dead».


Χρυσές Σφαίρες 2021: Η Απονομή

Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαρτίου, με παρουσιάστριες τις Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ. Η μετάδοση της 78ης Τελετής Απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα επαναληφθεί με ελληνικούς υπότιτλους στις 21:30 το Pre-Show και στις 22:00 η τελετή από το Novacinema1HD.


Στα Ορια του Αύριο του Νταγκ Λάιμαν

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης. Απολαυστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Στα Ορια του Αύριο».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA


Ρεπό του Βασίλη Βαφέα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Film O Clock είναι ένα διαδικτυακό φεστιβάλ κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και 3 Μαρτίου 2021, ενώνοντας το σινεμά της Λιθουανίας, της Νοτίου Αφρικής, της Αιγύπτου, της Ρουμανίας και της Ελλάδας.Το φεστιβάλ είναι μια συνεργασία μεταξύ των πέντε αυτών χωρών, οι οποίες μοιράζονται την ίδια ζώνη ώρας κι έτσι έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν κινηματογραφικές προβολές που θα τις παρακολουθούν ταυτόχρονα οι σινεφίλ σε όλες τις χώρες. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ πιστεύουν ότι παρόλο που βρισκόμαστε στον ίδιο μεσημβρινό, σπάνια αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια ώρα με ανθρώπους που είναι μακριά τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτισμικά. Στόχος τους λοιπόν είναι να γνωρίσουν στο κοινό των πέντε χωρών την εθνική κινηματογραφία της κάθε μιας και για το λόγο αυτό πέντε curators επιλέγουν τις ταινίες που θα συμμετάσχουν. Για την Ελλάδα υπεύθυνη είναι η Ιωάννα Κρυωνά, ενώ τη διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η Mirona Radu.Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους κι ένα τμήμα στο οποίο προβάλλονται ταινίες -μια από κάθε χώρα- που θεωρούνται κλασσικές στην κινηματογραφική ιστορία του τόπου τους. Στο πλαίσιο αυτού του τμήματος, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμη η ταινία «Ρεπό» του Βασίλη Βαφέα από τις 8:30 μ.μ. και για 4 ώρες στην πλατφόρμα Festival Scope. Στις 10:00 μ.μ. θα προβληθεί διαδικτυακή συνέντευξη του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας από τον κριτικό κινηματογράφου Κρίστι Μαρκουλέσκου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πώς θα παρακολουθήσετε το «Ρεπό» του Βασίλη Βαφέα.


6.5 Εκτός Ελέγχου (Just 6.5) του Σαΐντ Ρουσταΐ

O Σαμάντ και ο Χαμίντ είναι δύο αστυνομικοί που ύστερα από μήνες ερευνών καταφέρνουν επιτέλους να αποκαλύψουν τη δραστηριότητα ενός νεαρού αλλά άκρως αποτελεσματικού άρχοντα του υποκόσμου του Ιράν. Μόνο που ο Νασέρ δεν είναι ο απάνθρωπος τύπος που στερεοτυπικά περίμεναν, αλλά ένας άνθρωπος που πάνω του φέρει όλες τις παθογένειες της ιρανικής κοινωνίας αλλά και εκφράζει τις απέλπιδες προσπάθειες του νεαρού πληθυσμού της χώρας για οποιουδήποτε είδους διαφυγή. Γεμάτο ενέργεια, δυναμισμό αλλά και μπόλικο μελόδραμα, το ανέλπιστο εμπορικό χιτ του Ιράν (με στάσεις, μεταξύ άλλων, στα Φεστιβάλ Βενετίας και Θεσσαλονίκης) αποκαλύπτει με γλαφυρότητα αλλά και αμεσότητα μια άγνωστη πτυχή της ιρανικής πραγματικότητας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο COSMOTE CINEMA 1HD


Greek Competition στο 3o Athens Fashion Film Festival

Τελευταία ευκαιρία σήμερα 1η Μαρτίου μέχρι και τις 23.59 το βράδυ να δείτε το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 3ου Athens Fashion Film Festival που ολοκληρώνεται σήμερα. Οι ταινίες που το αποτελούν και διεκδικούν το βραβείο «Best Greek Fashion Film» είναι:


Past Present του Παναγιώτη Γάκη
Athena Skates του Ελιοτ Γκόνζο
3Quarters των Νίκολας Ζούζε και Δημήτρη Σιδηροκαστρίτη
Volume Up της Στέφανι Τζούλια Μπάργκας
Kathy Heyndels Bridal and Gowns SS2021 της Στέφανι Τζούλια Μπάργκας
Togos της Στέφανι Τζούλια Μπάργκας
Glam Queen’s Park Rangers της Στέφανι Τζούλια Μπάργκας
Perfection της Στέφανι Τζούλια Μπάργκας
.Lak των Στέφανι Τζούλια Μπάργκας και Αγγελου Παπαδόπουλου
The Lens της Στέφανι Τζούλια Μπάργκας
Apothecary Wild Rose του Βασίλη Κεκάτου
Houhou της Ζωής Σγουρού
Midnight Dahlia του Βασίλη Κεκάτου
Hollywood in Quarantine του Σάκη Λάλα
Duration: 19′ 4Oceanic Amber του Βασίλη Κεκάτου
Cashmere Kumquat του Βασίλη Κεκάτου
Morning Mimosa του Βασίλη Κεκάτου
Dare to Be Yourself του Κωνσταντίνου Μενελάου
Dark Futurism του Παναγιώτη Γάκη
Twisted Mind του Ραφαέλ Σαμαρά
Master of Puppets του Ραφαέλ Σαμαρά
Voodoo Dance του Ραφαέλ Σαμαρά
Victorious του Ραφαέλ Σαμαρά
Klothó του Ραφαέλ Σαμαρά
Back To The Roots του Ραφαέλ Σαμαρά
Pandemia του Γιάννη Μπιλίρη
The Weavers του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Δείτε όλες τις μικρού μήκους ταινίες του Athens Film Fashion Festival εδώ.


Raised by Wolves

Σ' ένα μακρινό μέλλον, η Γη έχει καταστραφεί από έναν πόλεμο ανάμεσα στους άθεους και τους πιστούς. Eνα σκάφος φτάνει σ' έναν απομακρυσμένο, ακατοίκητο πλανήτη. Οι επιβάτες του είναι δύο ανδροειδή, η «Μητέρα» και ο «Πατέρας» και έξι ανθρώπινα έμβρυα. Η αποστολή των ανδροειδών είναι να τα μεγαλώσουν σε έναν (νέο) κόσμο χωρίς θρησκείες, χωρίς ωστόσο να υπολογίζουν τη θνητότητα των ανθρώπων, τους εχθρικούς κατοίκους του πλανήτη τον οποίο θεωρούσαν ως τότε ακατοίκητο και τους ζηλωτές ανθρώπους που φτάνουν αποφασισμένοι να γλιτώσουν τα παιδιά (τους) από τα ανδροειδή. H σειρά επιστημονικής φαντασίας του 2020 σε παραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Raised by Wolves».

Και τα 10 επεισόδια του πρώτου κύκλου του «Raised by Wolves» προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV


«Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σ. Γουλφ

Πρόκειται για την διασκευή του θεατρικού έργου του Ογκουστ Γουίλσον που παίχτηκε πρώτη φορά το 1982 και ανήκει στον κύκλο του Πίτσμπεργκ, το χρονικό του συγγραφέα πάνω στην αφροαμερικανική ιστορία.Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετιάς του 1920, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγός της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ma Rainey's Black Bottom».

Η ταινία προβάλλεται ήδη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς