Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ο Καλύτερος (The Natural) του Μπάρι Λέβινσον

Η ταινία έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόι Χομπς, έναν ταλαντούχο νεαρό με στόχο να γίνει σούπερ σταρ του μπέιζμπολ. Η μυθοποίηση αρχίζει όταν κατασκευάζει το ρόπαλό του, το Wonderboy, από μια πεσμένη βελανιδιά και συνεχίζεται καθώς η εξαιρετική του ικανότητα προσελκύει τους σκάουτερ της μεγάλης λίγκας. Αλλά μια συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα εκτροχιάζει την άνοδό του, μέχρι που επανεμφανίζεται ως 36χρονος ρούκι για τους αουτσάιντερ New York Knights, και τα τεράστια home runs του πυροδοτούν την απίθανη προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως, πρέπει ακόμα να διαπραγματευτεί μια πορεία μέσα από έναν σκοτεινό ιδιοκτήτη, έναν απατεώνα τζογαδόρο, έναν επικίνδυνο πειρασμό και έναν καιροσκόπο αθλητικογράφο για να φτάσει στη μοναδική στιγμή που, με τη βοήθεια μιας πρώην αγαπημένης του θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στην ΕΡΤ 1

i am alfred hitchcock

Είμαι ο Αλφρεντ Χίτσκοκ (I Am Alfred Hitchcock) του Τζόελ Άστον Μακάρθι

Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις σημαντικότερες, αλλά και πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην καριέρα του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

gran torino

Gran Torino του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Κορέας και πρώην εργαζόμενος στην αυτοκινητοβιομηχανία που αισθάνεται απογοητευμένος από τη ζωή του, αλλά και από την κοινωνία γενικώς, ενώ τρέφει ιδιαίτερη αντιπάθεια για τους μετανάστες γείτονές του. Η ζωή του όμως αλλάζει όταν στην πορεία κληθεί να πάρει θέση σε ένα ειδεχθές περιστατικό που αφορά αυτούς τους γείτονες και μια κακόφημη συμμορία που λυμαίνεται την περιοχή.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

knock at the cabin

Χτύπος στην Καλύβα (Knock at the Cabin) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

H ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Πολ Τρεμπλέι «The Cabin at the End of the World», όπου ενώ κάνουν διακοπές σε μια απομονωμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δύο γκέι γονείς του, αιχμαλωτίζονται από τέσσερις οπλισμένους αγνώστους, που απαιτούν από την οικογένεια να κάνει μια αδιανόητη επιλογή για να αποτρέψει την Αποκάλυψη. Η οικογένεια, έχοντας περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, πρέπει να αποφασίσει τι θα πιστέψει προτού χαθούν όλα.

Νέος - μία από τα ίδια και απαράλλακτα - Σιάμαλαν έρχεται για τρομάρες, βασισμένος στο μυθιστόρημα του Πολ Τρεμπλέι και με executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Persona non Grata 607

Persona Non Grata του Ροσντί Ζεμ

Ριμέικ της βραζιλιάνικης ταινίας του Μπέντο Μραντ «O Invasor» σκηνοθετημένο από τον Ροσντί Ζεμ, ο οποίος κρατά για τον εαυτό του και τον πιο ζουμερό ρόλο, αυτόν του κακοποιού που θα εισβάλλει στην ζωή δυο διεφθαρμενων μηχανικών που θα τον προσλάβουν για να βγάλουν από την μέση τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας τους προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τα ηνία.

Γαλλικό φιλμ νουάρ υπό το φως του μεσογειακού ήλιου με τον Ροσντί Ζεμ -και τα χαβανέζικα πουκάμισα του- να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Adieu Les Cons

Αντίο, Ηλίθιοι (Adieu les Cons) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Η Σιζ Τραπέ είναι μια γλυκιά και πληθωρική κομμώτρια που μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει από καρκίνο. Τελευταία επιθυμία της, να συναντήσει το παιδί που γέννησε στα 15 και έδωσε για υιοθεσία, χάνοντας από τότε τα ίχνη του. Στην έρευνά της θα βρει απρόθυμο και καταναγκαστικό σύμμαχο έναν αυτοκαταστροφικό αλλά ικανότατο δημόσιο υπάλληλο, έναν «καμμένο» IT που, από παρεξήγηση, σέρνει πίσω του την αντιτρομοκρατική, αλλά κι έναν τυφλό αρχειοθέτη που τρέφει εμφανή αισθήματα για τη Σιζ.

H τεράστια επιτυχία του Αλμπέρ Ντιποντέλ. 12 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Σεζάρ, 7 βραβεία, ανάμεσά στα οποία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

x

X του Τι Γουέστ

Το σενάριο της ταινίας μας τοποθετεί στο 1979, όπου μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Η Μία Γκοθ στο αναπολογητικό slasher του Τι Γουέστ. Με τον εύγλωττο τίτλο «X». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo