Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.
Ανακαλύπτοντας τον Φόρεστερ (Finding Forrester) του Γκας Βαν Σαντ
Ο απομονωμένος συγγραφέας Γουίλιαμ Φόρεστερ κέρδισε ένα βραβείο Πούλιτζερ πριν από τέσσερις δεκαετίες, αλλά έκτοτε δεν έχει ακουστεί. Όταν ο Αφροαμερικανός ακαδημαϊκός-αθλητής Τζαμάλ Γουάλας μπαίνει κρυφά στο διαμέρισμά του και αφήνει κατά λάθος πίσω του το σακίδιό του γεμάτο γραπτά, παίρνουν και οι δύο κάτι απροσδόκητο ως αντάλλαγμα: Ο Τζαμάλ συναντά όχι μόνο τον πρώτο του θαυμαστή, αλλά και έναν μέντορα που θα τον προκαλέσει και θα τον αλλάξει για πάντα, και ο Φόρεστερ έχει έναν λόγο να βγει από την αυτοεπιβαλλόμενη μοναξιά του. Όμως η φιλία τους δοκιμάζεται, όταν ο αυταρχικός καθηγητής Κρόφορντ κατηγορεί τον Τζαμάλ για λογοκλοπή. Και οι δύο άνδρες βρίσκονται μπροστά σε μια απόφαση: για τον Τζαμάλ, ανάμεσα στο να ακολουθήσει το όνειρό του ή να προδώσει έναν φίλο - για τον Φόρεστερ, ανάμεσα στο να παραμείνει κλειστός ή να δει τον κόσμο με νέα μάτια.
Ενα συγκινητικό δράμα ενηλικίωσης που εξερευνά τη σχέση μέντορα και μαθητή με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι, Ρομπ Μπράουν, Άννα Πάκουιν, Φ.Μάρει Άμπραχαμ, Ματ Ντέιμον, Μάικλ Πιτ, Στέφανι Μπέρι, Μπούστα Ράιμς.
Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 1
Η Διάσωση (The Martian) του Ρίντλεϊ Σκοτ
Ο Μαρκ Γουάτνι είναι βοτανολόγος αστροναύτης. Στη διάρκεια μιας αποστολής στον Αρη (πριν βρεθεί εκεί το νερό), η ομάδα του πέφτει στο θυμό μιας καταστροφικής καταιγίδας. Θεωρώντας τον νεκρό, οι υπόλοιποι εγκαταλείπουν τον πλανήτη και ξεκινούν το μακρύ δρόμο της επιστροφής. Μόνο που ο Γουάτνι ξυπνά, ολοζώντανος κι ολομόναχος κι αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει, ώσπου η NASA να αντιληφθεί την παρουσία του και να τον διασώσει.
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ στέλνει τον Ματ Ντέιμον στον Αρη για να μάς φέρει αισιόδοξη κοσμοθεωρία και πληθωρικό, στέρεο, συγκινησιακό σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία προβάλλεται στη 22.10 στον ΑΝΤ1
Ο Θρύλος του Ταρζάν (The Legend of Tarzan) του Ντέιβιντ Γέιτς
Ο Τζον Κλέιτον (don't call me Tarzan), βρίσκεται πια στην Αγγλία, στην έπαυλη των Γκρέιστοουκ, παντρεμένος με την αγαπημένη του Τζέιν. Η μοίρα, όμως, θα τους φέρει ξανά στην Αφρική: η αποστολή τους γίνεται τυπικά κατά παραγγελία της Κυβέρνησης, όμως στην πραγματικότητα ο Τζον, μαζί με τον Αμερικανό Τζορτζ Γουόσινγκτον Γουίλιαμς, θέλει ν' αποκαλύψει την εκμετάλλευση ιθαγενών και φυσικών πόρων από τον Βέλγο στρατηγό Λεόν Ρομ, για λογαριασμό του βασιλιά του.
O θρύλος του Ταρζάν, ξανά. Με τη Μάργκο Ρόμπι, τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ κι ένα σετ τέλειους κοιλιακούς ανάμεσά τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία προβάλλεται στις 04.00 στο STAR
Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων (Where the Wild Things Are, 2009) του Σπάικ Τζόνζι
O μικρός Μαξ νιώθει ότι κανείς στον κόσμο δεν τον καταλαβαίνει. Αποφασίζει λοιπόν να το σκάσει από το σπίτι του και να βρει έναν άλλον κόσμο, τον κόσμο της φαντασίας του που είναι σίγουρος ότι υπάρχει. Ξεκινάει ένα ταξίδι στη θάλασσα και φτάνει Στην Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων. Τα πλάσματα των στέφουν βασιλιά τους και τότε ξεκινούν τα προβλήματα για τον Μαξ.
Ο Σπάικ Τζόνζι, ο πρωτοπόρος κινηματογραφικός παραμυθάς με το τρελό βλέμμα και τη ρομαντική καρδιά, διασκευάζει το δημοφιλές στην Αμερική κλασικό βιβλίο του Μόρις Σέντακ σε μία ταινία που σου θυμίζει πόσο δύσκολο είναι να είσαι παιδί και να προσπαθείς να καταλάβεις τον κόσμο. Και πόσο μαγικό ταυτόχρονα.
H ταινία προβάλλεται στη 01.15 στο OPEN
Αληθινός Πόνος (A Real Pain) του Τζέσε Αιζενμπεργκ
Ο Ντέιβιντ κι ο Μπάντζι ήταν αχώριστοι. Αυτοκόλλητοι από μικροί, δυο ξαδέλφια που έκαναν τα πάντα μαζί, μάθαιναν τα πάντα μαζί, μεγάλωναν μαζί. Εφτιαχναν μαζί, στο κοινό τους καταφύγιο, το σπίτι της γιαγιάς Ντόρι, αυτές τις πολύτιμες (κι ας μην το καταλαβαίνεις τότε) αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας που κλειδώνουν στην καρδιά σου για πάντα και ξυπνούν αιφνιδιαστικά με συγκεκριμένες μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα, μουσικές. Βέβαια, ήταν πάντα αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Ντέιβιντ μοιάζει να γεννήθηκε ενήλικας - υπεύθυνος, ώριμος, τίμιος, συγκροτημένος, οργανωτικός, υποχόνδριος, άτολμος, εγκλωβισμένος στα κουτάκια του. Παντρεύτηκε, έχει ένα μικρό γιο, ένα ακόμα μικρότερο διαμέρισμα στο Μανχάταν, μια αποδοτική βαρετή εργασία. Ο Μπέντζι ήταν πάντα η προσωποποίηση του χάους - αντισυμβατικός, αφιλτράριστος, εκρηκτικός, κοινωνικός, ακαταμάχητα γοητευτικός, βαθιά μοναχικός, αυτοκαταστροφικός. «Τον αγαπάω, τον μισώ, θέλω να τον σκοτώσω, θέλω να του μοιάσω» λέει σε μία στιγμή εξομολογητικής απογύμνωσης ο Ντέιβιντ. Μεγαλώνοντας χάθηκαν, για όλους τους γνωστούς λόγους: οικογένεια, δουλειά, υποχρεώσεις. Ζωή. Τώρα όμως, γύρω στα 40 επανασυνδέονται για να κάνουν ένα ταξίδι - κυριολεκτικά πίσω στις ρίζες τους. Η γιαγιά Ντόρι έφυγε από τη ζωή και τους άφησε ένα μικρό χρηματικό ποσό, μαζί με την ευχή της: να επιστρέψουν στην Πολωνία, να επισκεφτούν την μικρή πόλη που γεννήθηκε, το σπίτι που μεγάλωσε, το στρατόπεδο συγκέντρωσης που επιβίωσε. Και κάπως έτσι, αυτό το αταίριαστο ζευγάρι θα ενωθεί με ένα γκρουπ επίσης ανόμοιων Εβραίων τουριστών (δυο συνταξιούχους που βρήκαν το χρόνο να ταξιδέψουν, μία διαζευγμένη που προσπαθεί να ξεχάσει την προδοσία του πρώην, έναν Αφρικανό μετανάστη που νιώθει ενσυναίσθηση με τις γενοκτονίες αυτού του κόσμου - όπου κι όποτε αυτές συμβαίνουν) και με ξεναγό έναν μειλίχιο Βρετανό σπουδαστή, τον μόνο μη-Εβραίο, που όμως έχει ταχθεί στην μελέτη του Ολοκαυτώματος. Τι θα ανακαλύψουν; Γιατί συνήθως αυτά τα ταξίδια έχουν πάντα πυξίδα το αχαρτογράφητο μέσα σου, παρά το ταξιδιωτικό πακέτο του προορισμού σου.
Ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ επιστρέφει πίσω από την κάμερα με ένα γλυκόπικρο buddy movie, ένα υπαρξιακό ταξίδι δρόμου, και τον Κίραν Κάλκιν σε σαρωτική ερμηνεία. Οχι, δεν είναι η τέλεια ταινία. Είναι ελαττωματική και broken, αλλά τίμια και συγκινητική. Οπως και οι ήρωές της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+
Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent) των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν
1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει, αρχικά βαριεστημένα, να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Οταν πληροφορείται ότι κι ο Θίο πέθανε λίγο καιρό μετά το χαμό του αδελφού του, ο Αρμάν ακολουθεί το νήμα των πληροφοριών που τον οδηγεί στην Οβέρ-συρ-Ουάζ, την μικρή επαρχιακή πόλη που αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ. Μιλώντας με τους κατοίκους που τον γνώριζαν, από την κόρη του πανδοχέα και τον γιατρό που είχε αναλάβει την ψυχιατρική του υποστήριξη, μέχρι τον βαρκάρη στο ποτάμι που ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε καθημερινά, μία ανατροπή των γεγονότων υποψιάζει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ο Βαν Γκογκ πυροβολήθηκε από ένα μεθυσμένο πλουσιόπαιδο, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;
Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Θα ήταν απόλυτο αριστούργημα αν το σενάριο είχε την ίδια ενέργεια και δύναμη για να ακολουθήσει τον πραγματικό θρίαμβο της φόρμας και της τεχνικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo
Ο Κύκλος (The Circle) του Τζέιμς Πονσόλντ
Η Μέι Χόλαντ είναι μία 20χρονη κοπέλα που μένει ακόμα με τους γονείς της και μόλις ξεκινάει την καριέρα της στο ΙΤ. Ταλαντούχα και φιλόδοξη, όταν μία φίλη της την ειδοποιεί ότι ο Κύκλος, η ισχυρότερη διαδικτυακή εταιρία παγκοσμίως, προσλαμβάνει, παρατάει τα πάντα για μία συνέντευξη μαζί τους. Παίρνει τη δουλειά και ξεκινάει ένας... φαύλος κύκλος: κάθε φορά που προσπαθεί να κερδίσει πόντους με την εταιρία, χαρίζει ένα κομμάτι της ιδιωτικότητάς της και της προσωπικής της ζωής. Αλλωστε αυτό πουλάει ο Κύκλος μέσω του ιδιοκτήτητη της Ιμον Μπέιλι: «ένα password για όλα», «μία κάμερα για απόλυτη διαφάνεια» - και το κοινό ακολουθεί μαγεμένο ποστάροντας με ήχο, εικόνα και στίγμα τι κάνει και που βρίσκεται. Η Μέι προσφέρει τον εαυτό της ως το πρώτο δείγμα ανθρώπου που θα φοράει μία μικροσκοπική κάμερα όλες τις ώρες της μέρας, με τη μάζα των social media παγκοσμίως να την ακολουθεί στο reality show της ζωής της. Και χωρίς να το καταλάβει, χάνει τη ζωή της κι όλους όσους αγαπάει.
Tο best-seller του Ντέιβ Εγκερς για τη ζωή στην εποχή των social media, διασκευάζεται σε ένα άτολμο sci-fi θρίλερ που αποτυγχάνει να αφήσει το στίγμα του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix
Wolfs του Τζον Γουάτς
Το «Wolfs» μας τοποθετεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν, σε έναν πολύ υψηλό όροφο ενός ουρανοξύστη. Η Μάργκαρετ (Έιμι Ράιαν) βγάζει κραυγές απελπισίας. Κλείνει βιαστικά τα στόρια για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα. Η μπλούζα της είναι γεμάτη αίματα και πατά στις μύτες των ποδιών για να αποφύγει σπασμένα γυαλιά. Η κάμερα προχωρά στο υπνοδωμάτιο, όπου ένας άνδρας αγνώστου ταυτότητας (Όστιν Έιμπραμς) κείται νεκρός. Η Μάργκαρετ, με τρεμάμενα χέρια, καλεί μια μυστηριώδη επαφή στο κινητό της. Στην οθόνη, ανάμεσα σε θραύσματα γυαλιού και κηλίδες αίματος εμφανίζονται δυο αγκύλες [ ] και η χαρακτηριστική, καθησυχαστική φωνή του Τζορτζ Κλούνεϊ ηχεί στην άλλη άκρη της γραμμής. Της λέει να μην κουνηθεί, να μην πειράξει τίποτα, να μην βάλει ποτό να πιεί, να μην τηλεφωνήσει σε κανέναν μέχρι να έρθει αυτοπροσώπως για να λύσει το πρόβλημα. Αφού τελειώσει, δε θα έχει λύσει απλώς το πρόβλημα, αλλά επί της ουσίας το πρόβλημα δεν θα έχει υπάρξει ποτέ. Λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του, μας παρουσιάζεται το alter ego του, ένας από τους ελάχιστους άνδρες παγκοσμίως με παρόμοιες περγαμηνές, αντίστοιχο βεληνεκές και ανάλογο σεξαπίλ: ο Μπραντ Πιτ. Ο δεύτερος lone wolf είναι ταγμένος στην υπηρεσία της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, η οποία τα παρακολουθεί όλα από κρυμμένες κάμερες και υπόσχεται πλήρη εχεμύθεια, αρκεί ο δικός της fixer να λύσει το πρόβλημα.
Μια γοητευτική, παλαβιάρικη κωμωδία η οποία ραγίζει συνεχώς τον τέταρτο τοίχο πατώντας γερά στους ώμους των δύο πρωταγωνιστών της (Τζορτζ Κλούνεϊ & Μπραντ Πιτ) για να μας χαρίσει 100 λεπτά σασπένς και καθαρόαιμης χολιγουντιανής γοητείας κάτω από τις πυρακτωμένες λάμπες της αστικής μητρόπολης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+
Η Πηγή των Παρθένων (Jungfrukällan / The Virgin Spring) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν
Μια νεαρή κοπέλα, μια παρθένα με αγνή και άδολη ψυχή, πηγαίνει μαζί με την ζηλιάρα, παγανίστρια και έγκυο υπηρέτριά της να παραδώσει κεριά στην εκκλησία, κάτι που σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, μόνο μια παρθένα μπορεί να το κάνει. Όμως, ο ναός βρίσκεται αρκετά μακριά από το αγρόκτημα της οικογένειάς της, ο δρόμος της είναι μακρύς, και κάποια στιγμή συναντά τρια άτομα, που στην αρχή νομίζει πως είναι απλώς κάποιοι άκακοι βοσκοί. Αν και η νεαρή μοιράζεται μαζί τους το φαγητό της, οι τρεις άντρες της επιτίθενται, την βιάζουν και την σκοτώνουν.
Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, τελευταία ταινία της πρώτης του περιόδου, που μέσα από την ανατριχιαστική λιτότητα μιας παραβολής μιλάει με τον πιο καίριο και διαχρονικό τρόπο για το τέλος της αθωότητας και την αρχή του μοντέρνου κόσμου. Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama
Πως Να Εκπαιδεύσετε Τον Δράκο Σας 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World) του του Ντιν ΝτεΜπλουά
Ο Ψάρης και ο Φαφούτης θα ανακαλύψουν επιτέλους τον αληθινό προορισμό τους στη ζωή! Ο επικεφαλής του χωριού θα γίνει κυβερνήτης του Μπερκ έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του και ο δράκος θα γίνει αρχηγός του είδους του. Τότε, εμφανίζεται η πλέον σκοτεινή απειλή, που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει όπως και η εμφάνιση μιας θηλυκής Οργής της Νύχτας! Η δύναμη της σχέσης τους θα δοκιμαστεί καθοριστικά! Καθώς θα πρέπει να ταξιδέψουν σε έναν κρυμμένο κόσμο, που πίστευαν ότι υπάρχει μόνο σε μύθο! Δράκος και καβαλάρης θα παλέψουν μαζί για να προστατέψουν όλα όσα έχουν μάθει να προφυλάσσουν σαν θησαυρό. Μια υπέροχη ιστορία φιλίας και πίστης, που εμπνέει και διδάσκει!
Το τρίτο – όχι καλύτερο από τις δύο προηγούμενες ταινίες, αλλά με ενισχυμένη δύναμη επιλόγου - κεφάλαιο μιας σπουδαίας τριλογίας που δίκαια απέκτησε hype ανάμεσα στους ενήλικες και έχει λόγο να αποκαλείται «κλασική». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix
