Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Το Μόνον της Ζωής μου Ταξίδειον

Το Μόνον της Ζωής μου Ταξίδειον του Λάκη Παπαστάθη

Τα παιδικά χρόνια του Γεώργιου Βιζυηνού σε ραφτάδικο της Κωνσταντινούπολης, στα μέσα του 19ου αιώνα , οι ονειροπολήσεις του και η επιρροή που ασκούν στον ψυχισμό του οι αφηγήσεις του παππού του, ο οποίος μέχρι 10 ετών έζησε ντυμένος κορίτσι για να μη γίνει γενίτσαρος. Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Jerry Maguire

Τζέρι Μαγκουάιρ (Jerry Maguire) του Κάμερον Κρόου

Ο διεθνής σταρ του κινηματογράφου Τομ Κρουζ είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ, ένας επιτυχημένος αθλητικός πράκτορας που απολύεται από ένα πρακτορείο υψηλών απαιτήσεων, όταν αναπτύσσει μια έντιμη τάση. Προς απογοήτευσή του, διαπιστώνει ότι έχει χάσει επίσης τους περισσότερους πελάτες του και την αρραβωνιαστικιά του, τη δημοσιογράφο του NFL Έιβερι Μπίσοπ. Έχοντας μόνο τον λιγότερο σημαντικό πελάτη από το άλλοτε γεμάτο ρόστερ του, τον υπομεγέθη Ροντ Τίντγουελ της ομάδας Arizona Cardinals, και το μοναδικό άτομο από το πρώην γραφείο του που πιστεύει σε αυτόν, τη νοσταλγική ανύπαντρη μητέρα Ντόροθι Μπόιντ, ο Τζέρι πρέπει να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναχτίσει τη ζωή του από την αρχή. Το μέλλον όλων τους κρέμεται από μια κλωστή, καθώς τα ιδανικά του για πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη δοκιμάζονται στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού "Show Me The Money".

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

Deux 607

Εμείς οι Δύο (Deux) του Φίλιπο Μενεγκέτι

Η Νίνα μένει ακριβώς απέναντι από τη Μαντλέν, με την οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό από τότε που πέθανε ο σύζυγός της. Οι δυο γυναίκες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί στο σπίτι της Μαντλέν, ώσπου ένα καρδιακό επεισόδιο αναγκάζει τη Νίνα να απομακρυνθεί από τη σύντροφό της και να επιστρέψει στο δικό της διαμέρισμα. Με το πρόσχημα της φίλης-γειτόνισσας, η Νίνα πασχίζει να είναι από κοντά στη δύσκολη ανάρρωση της Μαντλέν, η οποία περιστοιχίζεται διαρκώς απ’ τα παιδιά της, που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ερωτική της σχέση.

Ενα χαμηλότονο, μα συναρπαστικό φιλμ για την αγάπη που επιμένει, το οποίο προβλήθηκε σε μια σειρά από φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

Contact 607

Η Επαφή (Contact) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Μετά από χρόνια καρτερικής αναμονής, η αστρονόμος Ελέανορ λαμβάνει ένα μήνυμα από το... μακρινό Διάστημα! Με τη βοήθεια των συναδέλφων της, κατορθώνει να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα, που αναφέρεται στην κατασκευή μιας μυστηριώδους μηχανής. Η απορία για τον σκοπό αυτής της μηχανής είναι προφανής: πρόκειται για το ενδεχόμενο αφανισμού του ανθρώπινου είδους ή σημαίνει το τέλος της προκατάληψης και της δεισιδαιμονίας; Αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια, η Ελέανορ επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους εξωγήινους...

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

The Lego Movie

Η Ταινία Lego (The Lego Movie) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Τα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή... κατασκευής! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

the matrix reloaded

The Matrix Reloaded των Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Οι επαναστάτες Νίο, Τρίνιτι και Μορφέας συνεχίζουν να αντιστέκονται στο στρατό των Φονικών Μηχανών, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, ενάντια στις δυνάμεις καταπίεσης. Η (σχεδόν εξίσου) απολαυστική δεύτερη συνέχεια του franchise, μάς επισκέπτεται από το 2003 - ή από το μέλλον.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

under paris

Στα Βάθη του Σηκουάνα (Sous la Seine) του Ξαβιέ Ζανς

Αυτό με το οποίο τελικά ξεκινάς και τελειώνεις αυτήν την ταινία είναι το ένα και το αυτό, δηλαδή η ύπαρξη ενός τεράστιου μεταλλαγμένου καρχαρία που επιβιώνει (και συνεχίζει να μεταλλάσσεται όσο διαρκεί η ταινία) μέσα στις κατακόμβες του Σηκουάνα, κάτω από ένα Παρίσι που προετοιμάζεται για ένα τριάθλο μέσα στο ποτάμι - πρόβα τζενεράλε για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο κατόπι του, μια ωκεανογράφος - βιολόγος που γνωρίζει με τον πιο τραγικό τρόπο το «τέρας» από παλιά, μια οικολογική ακτιβιστική οργάνωση που ελευθερώνει καρχαρίες προστατεύοντας τους από την ανθρώπινη αγριότητα, η αστυνομία του ποταμού που παίρνει πρωτοβουλίες επικίνδυνων αποστολών χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, η αλαζόνας Δήμαρχος που ενδιαφέρεται μόνο για τους καλεσμένους της γιορτής και ο γαλλικός στρατός που μοιάζει να έχει βγει από παρωδία αμερικάνικης ταινίας από εκείνες που έβγαιναν στα 80s κατευθείαν στο βίντεο.

Ναι για την εξωφρενική ιδέα και κυρίως το δαιμόνιο timing, όχι για την εκτέλεση και την ανώδυνη απιθανότητα. Ισως, για το πιο meh fun φιλμ σε streaming του φετινού καλοκαιριού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

dear comrades

Αγαπητοί Σύντροφοι! (Dear Comrades!) του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 1962, στην ρωσική πόλη Νοβοτσερκάσκ της τότε Σοβιετικής Ενωσης, ξέσπασαν ταραχές, αρχικά στο εργοστάσιο ατμομηχανών Μπουντιόνι όπου οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να εργάζονται και εξαπλώθηκε στη συνέχεια και σε άλλες επιχειρήσεις. Αιτία ήταν η αύξηση των τιμών βασικών τροφίμων, αλλά και η αντίστοιχη αύξηση της ελάχιστης ποσόστωσης παραγωγής και η μείωση της αμοιβής των εργατών. Την πρωτοφανή απεργία για το «σοσιαλιστικό κράτος» της Σοβιετικής Ενωσης, που αποφασίστηκε όταν κανένας υψηλόβαθμός δεν δέχθηκε να ακούσει τα παράπονα των εργατών, ακολούθησαν και διαδηλώσεις με πορείες μέχρι το δημαρχείο της πόλης και το αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ την καταστολή των διαδηλωτών ανέλαβε από κοινού ο στρατός και η KGB, με ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολισμούς στον αέρα που κόστισαν την ζωή σε 26 ανθρώπους συν 87 τραυματίες.

Μια άγνωστη ματωμένη σελίδα της ιστορίας της Σοβιετικής Ενωσης από τον 84χρονο - κι όμως ακμαιότατο - βετεράνο Αντρέι Κοντσαλόφσκι που επιστρέφει στο παρελθόν για να μιλήσει σοφά για το παρόν. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επίσημη πρόταση της Ρωσίας για τα Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Ενας Ησυχος Ανθρωπος

Ενας Ησυχος Ανθρωπος του Τάσου Γερακίνη

Ο Μάκης ζει σε ένα ακριτικό νησί που συνορεύει παρά κάτι μέτρα θάλασσας με την Τουρκία. Οινοποιός που δεν καταφέρνει να ζήσει από το επάγγελμα του, παλεύει με τα χρέη που τον πνίγουν, τους πελάτες του που δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, τους εργάτες που τους χρωστάει μεροκάματα, την απώλεια της συζύγου του και κυρίως την κόρη του που θέλει με κάθε τρόπο να αποδράσει για την Αθήνα, δίνοντας τροφή στις κακόβουλες φήμες του μικρού επαρχιακού περιβάλλοντος.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάσου Γερακίνη, ένα σύγχρονο, άνισο γουέστερν για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix