Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Audace colpo dei soliti ignoti

Οι Μικροαπατεώνες (Audace colpo dei soliti ignoti) του Νάνι Λόι

Σε αυτήν την κωμωδία, ένας αποτυχημένος αρχηγός συμμορίας και οι μπράβοι του επιδιώκουν να κλέψουν μία βαλίτσα με χρήματα από στοιχήματα ποδοσφαίρου. Η δουλειά φαίνεται αρκετά απλή, όμως η συμμορία σκοντάφτει σε διάφορες αναποδιές πριν επιτέλους ο αρχηγός της καταφέρει να αρπάξει τα χρήματα. Αμέσως, όμως, μόλις τα πάρει συλλαμβάνεται από την αστυνομία επειδή διέσχιζε το δρόμο σε λάθος σημείο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

the black dahlia

Η Μαύρη Ντάλια (The Black Dahlia) του Μπράιαν Ντε Πάλμα

Μία ιστορία έρωτα, διαφθοράς, άπληστων συμφερόντων και αμαρτίας εκτυλίσσεται παράλληλα με την προσπάθεια διαλεύκανσης του βάναυσου φόνου μίας νεαρής στάρλετ του Χόλιγουντ. Η αληθινή ιστορία της δολοφονίας της "Μαύρης Ντάλια" (που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί) συντάραξε και καθήλωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1947 και παραμένει συγκλονιστική ακόμα και τώρα. Δύο αστυνομικοί, ο Λι Μπλάνσαρντ και ο Μπάκι Μπλέιχερτ αναλαμβάνουν την έρευνα γύρω από τη δολοφονία της νεαρής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Σορτ. Καθώς βυθίζονται όλο και περισσότερο στο μυστήριο του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο ένας από τους δύο μαθαίνει ότι η φίλη του μπορεί να είχε σχέσεις με το θύμα, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η διαφθορά βρίσκεται μέσα στις τάξεις της αστυνομίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

the majestic

Κινηματογράφος Majestic (The Majestic) του Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα "πατήματά" του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 00.30 στο Open

talk to me

Μίλα μου (Talk to Me) των Ντάνι Φιλίππου και Μάικλ Φιλίππου

Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί μια ομάδα φίλων που ανακαλύπτει πως μπορεί να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού και εθίζεται στη νέα αυτή περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Το ντεμπούτο των Ελληνοαυστραλών δίδυμων Φιλίππου δικαιώνει το viral μύθο της που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ του Σάντανς, ήδη έτοιμη για το σίκουελ της, Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στο Cosmote Cinema 1

moneyball

Moneyball του Μπένετ Μίλερ

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Μπίλι Μπιν, πολλά υποσχόμενος επαγγελματίας παίχτης του μπέιζμπολ στο παρελθόν και μάνατζερ της ομάδας Oakland Athletics, βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόφαση των ιδιοκτητών της να προβούν σε σοβαρές περικοπές στο μπάτζετ. Με την πλάτη στον τοίχο, ο Μπιν αναγκάζεται να προσλάβει τον Πίτερ Μπραντ, έναν ιδιοφυή οικονομικό αναλυτή, με τη βοήθεια του οποίου θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα. Οι δυο τους θα θέσουν σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στατιστικής μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα τους βοηθήσει να στελεχώσουν την ομάδα με τους καταλληλότερους παίχτες, παραμένοντας παράλληλα εντός μπάτζετ.

Μια ταινία για το μπέιζμπολ βασισμένη σε αληθινή ιστορία; Χμ... Για δείτε καλύτερα! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Prima della Rivoluzione

Πριν την Επανάσταση (Prima della Rivoluzione) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Η αξία και τα αδιέξοδα μιας επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ και ψάχνει τη δικαίωση στη συντριβή της, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη με το όνομα Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

hope

Ελπίδα (Hope) της Μαρία Σοντάλ

Η «Ελπίδα» είναι η ιστορία της Άνια, διάσημης χορογράφου που λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα μάθει πως έχει όγκο στον εγκέφαλο, πιθανή μετάσταση από έναν καρκίνο στο πνεύμονα που πίστευε ότι είχε νικήσει τον προηγούμενο χρόνο. Η «Ελπίδα» είναι η ιστορία του Τόμας, θεατρικού συγγραφέα που συζεί με την Άνια και μαζί είναι επικεφαλής μιας πολυμελούς οικογένειας που αποτελείται από τα δύο παιδιά του Τόμας και τα τρία παιδιά του μαζί με την Άνια. Η «Ελπίδα» είναι η ιστορία τους καθώς από την ανεξαρτησία μιας «ελεύθερης» σχέσης χωρίς ιδιαίτερες ευθύνες θα αναγκαστούν να αναζητήσουν ο ένας στον άλλον τη δύναμη - η Άνια για να αποχαιρετήσει τη ζωή και ο Τόμας για να καλοσωρίσει το νέο του, άγνωστο μέχρι τότε στον ίδιο, ρόλο του γονιού.

Η πρόταση της Νορβηγίας για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2021, ένα μπεργκμανικών διαστάσεων και υφής ανεπιτήδευτο δράμα που παρά τη δυσκολία του θέματός του καταφέρνει να δικαιώσει τον τίτλο του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

camden

Κάμντεν

Εκεί, στο Βόρειο Λονδίνο, στο Camden Town, δίπλα στο κανάλι, στην πολύτιμη για κάθε αντισυμβατικό πλάσμα αγορά μεταχειρισμένων, στα δισκάδικα, τα παλιά βιβλιοπωλεία, τις αξεπέραστες παμπ και τα εκλεκτικά liveάδικα, αφυπνίστηκαν, εμπνεύστηκαν, μεγάλωσαν και ξεχώρισαν τόσοι μουσικοί που, στην πορεία, έγιναν παραπάνω από διάσημοι. Δικές τους αναμνήσεις κι εξομολογήσεις, μαζί με συναρπαστικό αρχειακό υλικό, συνθέτουν αυτό το ντοκιμαντέρ που, όπως κι η γειτονιά του τίτλου του, ενώνει τη νοσταλγία με την αβάν γκαρντ. Ανάμεσα σ' εκείνες κι εκείνους που μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, ο Κρις Μάρτιν, ο Νόελ Γκάλαγκερ, η Ντούα Λίπα που κρατά εδώ και τη θέση της executive producer, ο Questlove, ο Μαρκ Ρόνσον και τόσοι ακόμα φτιάχνουν ένα μαγικό κολάζ, μια μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ασίφ Καπάντια, της φήμης του «Amy» και του «Senna».

Προβάλλεται αποκλειστικά στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV