Ενημέρωση

Ταινίες για ενα αξέχαστο καλοκαίρι #18: «Blue Hawaii» του Νόρμαν Τόρογκ

στα 10

Επειδή μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου ξεκινούν και τελειώνουν με το καλοκαίρι, για κάθε μέρα του Ιουλίου θυμόμαστε τις ταινίες που δεν ξεχάστηκαν με τον ερχομό του φθινοπώρου.

Ταινίες για ενα αξέχαστο καλοκαίρι #18: «Blue Hawaii» του Νόρμαν Τόρογκ

Τσαντ Γκέιτς: Μου αρέσει η δουλειά μου, μαμά. Είναι ενδιαφέρουσα και συναντώ πολλούς ωραίους ανθρώπους.
Σάρα Λι Γκέιτς: Αηδίες. Οι τουρίστες δεν είναι άνθρωποι. Είναι... Είναι τουρίστες!

Καλοκαίρι είναι ο στίχος «Dreams come true / In blue Hawaii / And mine could all come true / This magic night of nights with you» από το «Blue Hawaii» που πρωτοτραγούδησε ο Μπινγκ Κρόσμπι. Είναι η τεκνικολόρ αφέλεια ενός μιούζικαλ που φτιάχτηκε για να πείσει τους φαντάρους που επιστρέφουν σπίτι τους πως ίσως εκεί να τους περιμένει ένας επίγειος παράδεισος . Είναι τα κόκκινα αυτοκίνητα, τα κίτρινα μαγιό, οι ορχιδέες στα μαλλιά των κοριτσιών, οι μικροσκοπικές κιθάρες, το ανύπαρκτο σενάριο και το overdose τουριστικής ξενάγησης σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν όπου ζουν μόνο ηλιοκαμμένα κορμιά και sixties κομμώσεις.

blue hawai 607

Καλοκαίρι είναι το «Can't Help Falling in Love» σε μια εν δυνάμει κλασική σκηνή, όχι φυσικά για τη σκηνοθεσία της, αλλά για την ερμηνεία του Ελβις που το τραγουδάει γνωρίζοντας πως από τότε και για πάντα θα θυμίζει σε όλους μια καλοκαιρινή αγάπη από αυτές που ξεχνιούνται όταν έρθει το φθινόπωρο αλλά επιστρέφουν με τις πρώτες ζέστες μετρώντας χρόνια μόνο με τα καλοκαίρια.

blue hawai 607

Καλοκαίρι είναι ο Ελβις. Που μεσουρανούσε ως κάτοικος της Χαβάης (θα γύριζε ακόμη δύο ταινίες στο νησί, το «Girls! Girls! Girls!» και το «Paradise, Hawaiian Style») τα χρόνια που το σινεμά χρειαζόταν λίγο από το μαγικό του άγγιγμα. Και που μπορεί ποτέ να μην του χάρισε μια σπουδαία ταινία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού τα πραγματικά ωραία καλοκαίρια δεν ήταν ποτέ σπουδαία. Είναι εκείνα που ήσουν νέος, όμορφος και πίστευες πως ο κόσμος σου ανήκει.

Blue Hawaii του Νόρμαν Τόρογκ (1961) / Πρωταγωνιστούν: Ελβις Πρίσλεϊ, Τζόαν Μπλάκμαν, Αντζελα Λάνσμπουρι, Νάνσι Γουόλτερς


Περισσότερες ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι:

blue hawai 607