Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #13 | «Jane» από το «Wet Hot American Summer»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #13 | «Jane» από το «Wet Hot American Summer»

Με την ίδια υπερβολή που το «Wet Hot American Summer» φιλοδοξούσε (και εν μέρει το πέτυχε) να γίνει κάτι σαν τη χίπστερ εκδοχή του National Lampoon (λες κι εκείνο δεν ήταν χίπστερ στην εποχή του...) στην αυγή των 2000s, έτσι και το τραγούδι των τίτλων του - εκτός του ότι είναι αφιερωμένο οριστικά και «τελειωμένα» σε όλα τα καλοκαίρια που βρέθηκες γύρω από φωτιά σε παραλία (όσο το θυμάσαι ή θες να το θυμάσαι) ξεπροβάλλει ως ένας ακόμη αμερικάνικος μύθος από τα βάθη του songbook του ροκ που σιχαίνεσαι να αγαπάς.

Wet Hot American Summer 607

Wet Hot American Summer 607


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


Wet Hot American Summer 607

Wet Hot American Summer 607

To «Jane» των Jefferson Starship (που ήταν μετεξέλιξη των Jefferson Airplane και βάση για τους μετέπειτα Starship) από το «Freedom to Point Zero» του 1979 δεν έχει τίποτα το καλοκαιρινό πάνω του, εκτός από το γεγονός ότι αναφέρεται σε ένα ερωτικό κυνηγητό (Jane you're playing a game, you're playing a game, playing a game) που όταν η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη γίνεται σίγουρα πιο συναρπαστικό - για να μην αναφερθεί κανείς στο ότι είναι και πιο καυτό.

Στην καλτ αναγωγή όπου το «Wet Hot American Summer» είναι μια αποτυχία της εποχής της που τώρα αναγνωρίζεται (καθόλου τυχαία η αναβίωσή της ως σειρά από το Netflix περίπου μετά μια δεκαπενταετία με το ίδιο τραγούδι στους τίτλους, φυσικά), το «Jane» είναι το soft rock χιτ που δεν σε εκφράζει αλλά μπορείς μαζί του να τσιρίξεις κι εσύ, πίνοντας (και χύνοντας τη μισή κάτω) μπίρα. Κατά τ' άλλα...

Wet Hot American Summer 607

Jane, you're playing a game you never can win, girl
You're staying away so I'll ask you where you've been, baby
Like a cat and a mouse (cat and a mouse)
From door to door and house to house
Don't you pretend you don't know what I'm talking about

Δείτε εδώ τους τίτλους του «Wet Hot American Summer»:


Δείτε εδώ μια ζωντανή εκδοχή του «Jane»


Δείτε εδώ τους τίτλους των επεισοδίων του «Wet Hot American Summer: First Day of the Camp»:



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Wet Hot American Summer 607