Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #1 | Theme from A Summer Place από το «A Summer Place»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #1 | Theme from A Summer Place από το «A Summer Place»

Κανείς δεν ξέρει ή θυμάται πως το «Theme from A Summer Place» που έγινε διάσημο από την ορχηστρική εκδοχή του Πέρσι Φέιθ, γράφτηκε αρχικά ως τραγούδι (σε στίχους του Μακ Ντίσκαντ και τη μουσική του Μαξ Στάινερ) για τις ανάγκες της ταινίας του Ντέλμερ Ντέιβς από το 1959 - ένα μάλλον vintage πλέον φιλμ ηθών για τις ερωτικές περιπέτειες δύο διαφορετικών γενεών και κυρίως αυτές της Σάντρα Ντι στην αυγή των 60s.

To θέμα του Μαξ Στάινερ (που υπέγραφε και τη μουσική της ταινίας) δεν ήταν καν το βασικό της ταινίας (έντυνε κυρίως την ιστορία της Σάντρα Ντι και του Τρόι Ντόναχιου), ενώ ο Πέρσι Φέιθ με τον οποίο έγινε διάσημο, το ηχογράφησε με την ορχήστρα του και το κυκλοφόρησε πριν την έξοδο της ταινίας το Νοέμβριο του 1959. Η εκδοχή του Πέρσι Φέιθ κέρδισε το Grammy Καλύτερου Τραγουδιού το 1961, αφού είχε ανακηρυχθεί ως το νούμερο ένα κομμάτι των charts για το 1960.

A Summer Place 607 Η Σάντρα Ντι και ο Τρόι Ντόναχιου σε σκηνή από την ταινία

Το τραγούδι με τους στίχους έγινε πιο γνωστό με τις ηχογραφήσεις του Αντι Γουίλιαμς, της Τζούλι Λόντον, του Κλιφ Ρίτσαρντ και του Μπόμπι Βίντον.

A summer place
Is that it's anywhere
When two people share_
All their hopes
All their dreams
All their love

Ακούστε εδώ το «A Theme from Summer Place» στην πιο διάσημη εκδοχή του από τον Πέρσι Φέιθ και την ορχήστρα του (έχει ακουστεί σε αυτήν την εκτέλεση, ανάμεσα σε πολλές άλλες ταινίες, στο «Batman» του Τιμ Μπάρτον, στο «The Omega Man» του Μπόρις Σάγκαλ και στο National Lampoon's Animal House του Τζον Λάντις):


Ακούστε εδώ το «Theme from A Summer Place» με τη φωνή του Αντι Γουίλιαμς (σε αυτήν την εκδοχή ακούγεται στη «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο):


Δείτε εδώ το αυθεντικό τρέιλερ του «A Summer Place» και παρά το καλοκαιρινό του όλου πράγματα ευχηθείτε κι εσείς «Καλά Χριστούγεννα»:



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


A Summer Place Poster 607