Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #4 | «Every Time» από το «Spring Breakers»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #4 | «Every Time» από το «Spring Breakers»

Eνα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Μια συγκινητική μελωδία στο πιάνο. Μια αγκαλιά που κλείνει μέσα της τέσσερις αγαπημένες φίλες. Και ταυτόχρονα, τα όπλα, οι ροζ full face μάσκες, τα ναρκωτικά, η βίαιη ενηλικίωση και όλα τα παραμορφωμένα όνειρα ενός ανέμελου καλοκαιριού πριν την εκκίνηση της αληθινής ζωής.

Γιατί το εγκληματικά παραγνωρισμένο «Spring Breakers» του Χάρμονι Κορίν δεν είναι απλά η κριτική εξέταση του αμερικανικού ονείρου. Είναι ο ίδιος ο παραμορφωμένος καθρέφτης αυτού του ονείρου, η βία της pop κουλτούρας, ο κίνδυνος των έντονων χρωμάτων και πάνω από όλα, η αποθέωση όλων των προηγούμενων.


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


Spring Breakers 607

Spring Breakers 607

Καθόλου απρόσμενο λοιπόν που ο Κορίν, πέρα από τον Τζέιμς Φράνκο του απόλυτου pop κανιβαλισμού και μία τετράδα κοριτσιών που λίγο-πολύ υπήρξε ταυτόσημη με την Disney ανεμελιά της αμερικανικής τηλεόρασης, επιλέγει για να συνοδεύσει την πιο χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας του και ένα τραγούδι από μια teen μουσική ντίβα που έφτασε από την σκανδαλιστική αθωότητα στην σέξι ενηλικίωση και από εκεί στον απόλυτο εκτροχιασμό μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, κλείνοντας με απόλυτη συνείδηση το μάτι όχι απλά σε ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι απόλυτου κινδύνου αλλά και αφοπλιστικής μελαγχολικής γοητεία αλλά και μια ολόκληρη βιομηχανία που αρέσκεται να κρύβει πίσω από τον ήλιο, την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων. Ακριβώς όπως υπόσχεται και η ίδια η αφίσα της ταινίας.

Spring Breakers 607

Spring Breakers 607

Every time I try to fly I fall
Without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
And every time I see
You in my dreams
I see your face
It's haunting me
I guess I need you baby

Ακούστε και δείτε εδώ το «Everytime» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να ντύνει την καλύτερη και ουσιαστικά αφοπλιστική σκηνή του «Spring Breakers».


Δείτε εδώ το trailer του «Spring Breakers» για ακόμη περισσότερη καλοκαιρινό σκοτάδι.


Δείτε εδώ και το βίντεο κλιπ του «Everytime» σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ με συμπρωταγωνιστή τον Στίβεν Ντορφ:



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Spring Breakers Poster