Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #12 | «Mystery of Love» από το «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #12 | «Mystery of Love» από το «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου»

Ισχυρό όπως ο απόηχος του πρώτου μεγάλου έρωτα, μελαγχολικό όπως τα σκιρτήματα μιας καταδικασμένης αγάπης και μελωδικό όπως οι αναμνήσεις ενός καθοριστικού εφηβικού καλοκαιριού, το «Mystery of Love» του Σούφγιαν Στίβενς δεν είναι απλά το τραγούδι που συνόδευσε τις πιο κρίσιμες στιγμές της ενηλικίωσης του Ελιο αλλά η ξεχωριστή εξιστόρηση ενός μουσικού αφηγητή που προσπάθησε να περιγράψει μέσα από τις μελωδίες και τις νότες την συναισθηματική αφύπνιση ενός 17χρονου νέου.

Οι ώρες έκθεσης στον μεσογειακό ήλιο, το άγγιγμα στην πλάτη που φαινομενικά θα απαλύνει από την μυϊκή κράμπα, ο ξέφρενος χορός σε ένα καλοκαιρινό πάρτι, η βόλτα με τα ποδήλατα στα ρετρό σοκάκια της πόλης και οι βουτιές στην στέρνα της αυλής μιας πολυτελούς έπαυλης είναι μόνο μερικοί σταθμοί σε μια πορεία που αντλεί τόσο από την ραστώνη του καλοκαιριού όσο και από την κάψα του θέρους για να παρουσιάσει τελικά το χρονικό ενός έρωτα που ξεκινά από δύο απλά ονόματα για να καταλήξει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και απροσδιόριστο, ικανό να περιγραφεί μόνο από τα δάκρυα αναμνήσεων μπροστά από την εστία ενός τζακιού και από τις ύπουλες εκρήξεις συναισθήματος ενός τραγουδιού.


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


Call me by your name 607

Call me by your name 607

Τo «Mystery of Love» του Στίβενς επιλέχθηκε από τον Γκουαντανίνο ως το μουσικό επισφράγισμα της ταινίας του, αν και ο Στίβενς συνέβαλε επιπλέον στο soundtrack του «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου» με δύο ακόμα τραγούδια: το «Visions of Gideon», το οποίο κλείνει την ταινία με το instant classic κάδρο στο εκφραστικό πρόσωπο του Τίμοθι – Ελιο – Σαλαμέ, αλλά και ένα remix του «Futile Devices», μιας παλαιότερης δημιουργίας του. Το τραγούδι φυσικά και κέρδισε την υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού όμως οι Δυνάμεις του Καλοκαιριού δεν ήταν αρκετά ισχυρές για να εξασφαλίσουν την επικράτησή του.

Call me by your name 607

Call me by your name 607

How much sorrow can I take?
Blackbird on my shoulder
And what difference does it make
When this love is over?
Shall I sleep within your bed
River of unhappiness
Hold your hands upon my head
'Til I breathe my last breath

Ακούστε εδώ το «Mystery of Love» και δείτε το διανθισμένο με όλα τα καλοκαιρινά στιγμιότυπα του «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου».


Δείτε εδώ τον Σούφγιαν Στίβενς να ερμηνεύει το τραγούδι ζωντανά στην τελετή των 90ών βραβείων Οσκαρ.Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Call Me by Your Name poster 607