Buzz

Ενα χταπόδι, το στέρνο του Ντάνιελ Κρεγκ και οι τίτλοι αρχής του «Spectre»!

στα 10

Δείτε τους τίτλους αρχής του «Spectre» και διαβάστε τις ιδέες πίσω από την camp αισθητική που ντύθηκε με το «Writing's on the Wall» του Σαμ Σμιθ.

Ενα χταπόδι, το στέρνο του Ντάνιελ Κρεγκ και οι τίτλοι αρχής του «Spectre»!

Αν μη τι άλλο, οι τίτλοι αρχοί του «Spectre» είναι κάτι που αποκλείτεται να ξεχάσεις.

Στο ίδιο μοτίβο με όλους τους προηγούμενους, αποτελούν ωστόσο μια δόση ισχυρού camp - κυρίως λόγω του χταποδιού που κυριαρχεί, αλλά και της ηδυπάθειας του Ντάνιελ Κρεγκ σε όλες τις σκηνές των τίτλων που αυτός εμφανίζεται.

Δείτε εδώ όλους τους τίτλους των ταινιών του Τζέιμς Μποντ

Spectre Titles

Spectre Opening Titles

Για την κατασκευή τους χρειάστηκαν τέσσερις μήνες, περισσσότεροι από 30 καλλιτέχνες και παραγωγοί, οι οποίοι δούλεψαν στενά με τον σκηνοθέτη Ντάνιελ Κλάινμαν, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος για έξι ακόμη τίτλους αρχής ταινιών του 007: «Δεν έχω κάποιες ιδέες από πριν ή κάτι που έχω φυλάξει από τις προηγούμενες δουλειές που απλά το ανασύρω. Είναι σημαντικό οι ιδέες και το οπτικό αποτέλεσμα να αντανακλά κάθε φορά την υπόθεση της ταινίας. Να βλέπεις πράγματα που σε υποψιάζουν για το τι θα συμβεί στη διάρκεια του φιλμ.»

Τα αρχικά στοιχεία που χρησιμοποιήσε ο Κλάινμαν και υλοποίησε η εταιρία Framestore ήταν το χταπόδι (από το σήμα της Spectre) και μια αίσθηση ιστορίας αγάπης. «Ο κόσμος θέλει να βλέπει και τα στοιχεία που ξέρει (σ.σ. κορίτσια, όπλα) αλλά πρέπει να νιώθει ότι τα βλέπει με ένα νέο τρόπο κάθε φορά. Είναι μια πρόκληση, αλλά έχει πλάκα», δηλώνει ο εκτελεστής καλλιτεχνικός σκηνοθέτης Γουίλιαμ Μπάρτλετ.

Διαβάστε ακόμη: Τα 22 τραγούδια του Τζέιμς Μποντ από το χειρότερο στο καλύτερο!

Spectre Opening Titles

Spectre Opening Titles

«Συνήθως ξεκινάω να φτιάχνω τους τίτλους πριν ακούσω το τραγούδι της ταινίας. Για το "Spectre", είχα ακούσει το τραγούδι σχετικά νωρίς, κάτι που βοήθησε. Προσπάθησα να συνδέσω τις εικόνες με τους στίχους, αλλά όχι να κάνω μια ακριβή περιγραφή», δηλώνει ο Κλάινμαν.

Δείτε εδώ τη σκηνή των εναρκτήριων τίτλων του «Spectre»:


Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Spectre»:

Tags: Spectre