Buzz

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεκαθαρίζει: «Το Spectre είναι 10 φορές καλύτερο από το Skyfall»

στα 10

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου «Spectre», ο Ντάνιελ Κρεγκ μιλά και φωτογραφίζεται για το Esquire. Κι αποκαλύπτει τα πραγματικά του συναισθήματα για τον 007 κι αν είναι η τελευταία φορά που φόρεσε το κουστούμι του.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεκαθαρίζει: «Το Spectre είναι 10 φορές καλύτερο από το Skyfall»

Δε θα το πιστέψετε, αλλά έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που μάς ανακοινώθηκε ότι ο 6ος κινηματογραφικός Τζέιμς Μποντ στην ιστορία, μετά τους Κόνερι, Λάζενμπι, Μουρ, Ντάλτον και Μπρόσναν, θα είναι ο Ντάνιελ Κρεγκ. Και ίσως θυμάστε τι ακολούθησε τότε. Αμφισβήτηση, χλευασμός, τρόμος ότι βρετανικό class, το ατσαλάκωτα γοητευτικό, shaken but not stirred, προφίλ του πιο cool υπερπράκτορα όλων των εποχών είχε ανεπιστρεπτί καταστραφεί.

Δέκα χρόνια μετά, και μετά το «Skyfall» που αποδείχθηκε η πιο επιτυχημένη εμπορικά βρετανική ταινία όλων των εποχών, ο Ντάνιελ Κρεγκ ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει το «Spectre», την 24η επίσημη Μποντ ταινία. Και η αλήθεια είναι ότι μέσα στη δεκαετία τα άλλαξε όλα. Το προφίλ του 007, αλλά και τις προσδοκίες μας. Τώρα ο Μποντ είναι ανθρώπινος κι όχι καρτούν. Δυνατός αλλά όχι αλύγιστος. Τον χτυπάς και ματώνει. Αγαπά και χάνει. Εχει παιδική ηλικία, τραύματα, κίνητρα, αδυναμίες και μέσα από αυτά ατσάλινο χαρακτήρα.

Δείτε ακόμα: «Λένε ότι ξόφλησες!» Το νέο τρέιλερ του «Spectre» είναι εδώ κι αποδεικνύει ότι... κάθε άλλο

Daniel Craig 607 1

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Μποντ» παραδέχεται ο ίδιος στη συνέντευξη που δίνει για το Esquire Οκτωβρίου. «Αγαπώ τις παλιές Μποντ ταινίες, τα gags, τα αυτοκίνητα - όλα όσα χαρακτηρίζουν τον 007. Ομως, και χωρίς να θέλω να φανώ ότι δε σέβομαι αυτό το παρελθόν, εμείς πάμε προς μία άλλη κατεύθυνση. Φτιάχνουμε κάτι που έχει βάρος και ουσία. Κι αυτό, γιατί δεν ξέρω να το προσεγγίσω, να το κάνω, διαφορετικά. Οσο μεγάλα κι αν είναι τα μεγέθη του blockbuster, όσο υπερβολικό κι αν είναι ένα σενάριο, πρέπει να βρεις την αλήθεια του και να είσαι συνεπής σε αυτή. Οταν το καταφέρεις αυτό, μετά μπορείς να παίξεις. Αν τα καταφέρεις, τέντωσε την ένταση και στις κούρσες με τα αυτοκίνητα, τις εκρήξεις κλπ - τότε μπορείς να τα έχεις όλα. Ομως για μένα ο ήρωας πρέπει να βλέπει τις συνέπειες των πράξεών του. Πρέπει να τον επηρεάζουν. Δεν μπορεί απλά να έχει άδεια να σκοτώνει, πρέπει να έχει και σοβαρό λόγο...»

Διαβάστε ακόμα: «Προτιμώ να με αποκαλούν Bond Lady»: Η Μόνικα Μπελούτσι και το τέλος των Bond Girls (όπως τα γνωρίζαμε)

Daniel Craig 607 2

Κι αν τα έχει καταφέρει όλα αυτά με αποκορύφωμα το «Skyfall», τι άλλο μπορεί να μας δώσει; Πώς μπορεί να το επαναλάβει;

«Νομίζω ότι όλοι, μετά το «Skyfall», σκεφτόμασταν τι στο διάολο περισσότερο μπορούμε να κάνουμε» ομολογεί. «Ολοι ήταν μουδιασμένοι, και το καταλαβαίνω. Αν είχαμε παραδώσει πριν την μεγαλύτερη βρετανική ταινία όλων των εποχών, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, που πάμε μετά; Πώς το διαχειριζόμαστε το επόμενο βήμα; Θα μπορούσε να σταθεί ως βαρίδι γύρω από το λαιμό όλων μας. Ευτυχώς δεν έγινε έτσι....»

«Φυσικά και το συζητήσαμε με τον Σαμ (Μέντες). Πρέπει να φτιάξουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Η δράση, τα stunts, όλα. Δε θέλω να το γρουσουζέψω, αλλά νιώθω ότι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας κι αυτό είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα όταν τελειώνεις μια ταινία...»

«Θα δείτε κάτι 10 φορές μεγαλύτερο, καλύτερο» λέει ο Κρεγκ (και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Esquire, σχεδόν το φωνάζει με ενθουσιασμό). «Είναι το "Skyfall" επί δέκα!»

Διαβάστε επίσης: To «Spectre» θα έχει την πιο θεαματική εναρκτήρια σκηνή στην ιστορία των ταινιών του Τζέιμς Μποντ!

Daniel Craig 607 3

Κι εξηγεί ότι το Spectre θα είναι ένας φόρος τιμής προς όλα τα συστατικά που απαρτίζουν τον μύθο: υπάρχει ένα νέο σούπερ αυτοκίνητο, η Aston Martin DB10. Πανέμορφες γυναίκες, από την va-va-voom Ιταλίδα σέξι ντίβα Μόνικα Μπελούτσι, μέχρι τη γατούλα Λέα Σεϊντού. Μία συγκλονιστική αρχική σεκάνς στο Mexico City. Μία δεν-έχεις-ξαναδεί κόντρα με αυτοκίνητα στη Ρώμη. Καταδιώξεις στις αυστριακές Αλπεις, στη Ταγγέρη, το Λονδίνο. Κι ένας μεγαλειώδης κακός, που παίζει με τον οσκαρικό του τρόπο ο Κριστόφ Βαλτς.

Διαβάστε κι αυτό: O Σαμ Μέντες αποκαλύπτει πως το «Spectre» είναι η ιστορία του πώς ο Τζέιμς Μποντ έγινε Τζέιμς Μποντ!

Daniel Craig 607 5

Ο Κρεγκ στη συνέντευξη απαντά και στις φήμες που τον θέλουν να εγκαταλείπει το ρόλο του Μποντ, μετά το «Spectre».

«Δεν ξέρω» απαντά. Πραγματικά δεν ξέρει; «Πραγματικά δεν ξέρω. Ειλικρινά. Δε προσπαθώ να το παίξω μυστηριώδης. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ...»

Θα το ήθελε όμως; «Αυτή τη στιγμή; Οχι. Εχω και ζωή και πρέπει να επιστρέψω σε αυτή. Ομως... βλέπουμε!»

To «Spectre» θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου 2015, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Daniel Craig 607 4

Διαβάστε τα πάντα για το «Spectre»: