Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Αλαχούζος

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Αλαχούζος

Ο Γιώργος Αλαχούζος είναι το ένα μέλος (το άλλο είναι ο αδελφός του, Αργύρης ή Ρούλης), του δημιουργικού διδύμου που εξέλιξε και θεμελίωσε την τέχνη των ειδικών εφέ στην Ελλάδα. «Οι Αλαχούζοι», όπως συνήθως αποκαλούνται, ήρθαν στην Ελλάδα από την Αυστραλία όπου γεννήθηκαν, στη δεκαετία του ’80 κι από τότε δουλεύουν σταθερά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσθέτοντας υπερφυσική μαγεία ή ρεαλιστική αληθοφάνεια στα πιο ακραία όνειρα των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών δημιουργών.

Φέτος οι Αλαχούζοι έστησαν μια ολόκληρη σκηνή γέννας για τον Γιώργο Γκικαπέππα, στην ταινία «Η Πόλη των Παιδιών». Ο Γιώργος Αλαχούζος (με τον Ρούλη να παρακολουθεί δίπλα στην κάμερα), μίλησε στο Flix για το πώς έπρεπε να πασαλείβει συνέχεια το μωρό με τα λίπη και τα αίματα, για το πώς οι καλλιτέχνες των ειδικών εφέ είναι τρελοί επιστήμονες και για την ανάγκη για περισσότερες ταινίες είδους στο ελληνικό σινεμά.

«Η Πόλη των Παιδιών» είναι υποψήφια σε 5 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: εκτός από τους αδελφούς Αλαχούζου που διεκδικούν το Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας, η ταινία διαγωνίζεται για τα Βραβεία Α’ Γυναικείου Ρόλου (για την Κίκα Γεωργίου), Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σεναρίου και Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθπλασίας (για τον Γιώργο Γκικαπέππα).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: