Βενετία 2014

Βενετία 2014: Βραβειο Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο «The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Βραβειο Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο «The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Με το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) βραβεύθηκε το ντοκιμαντέρ «The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, μια από τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Βενετία 2014: Το «Red Amnesia» είναι μια συναρπαστική ταινία για τα φαντάσματα της σύγχρονης Κίνας Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Το «Red Amnesia» είναι μια συναρπαστική ταινία για τα φαντάσματα της σύγχρονης Κίνας

Μετά την συμμετοχή του στο διαγωνιστικό των Καννών με το «Chongqing Blues» ο Γουάνγκ Ξιαοσουάι, μοιάζει έτοιμος για ένα από τα μεγάλα βραβεία στη Βενετία

Βενετία 2014: Γονείς, παιδιά και η γλυκά μελαγχολική μουσική της ζωής στο «Le  Dernier Coup de Marteau» της Αλιξ Ντελαπόρτ Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Γονείς, παιδιά και η γλυκά μελαγχολική μουσική της ζωής στο «Le Dernier Coup de Marteau» της Αλιξ Ντελαπόρτ

Ενα ήρεμο, εσωτερικό φιλμ ενηλικίωσης που προτιμά να υπαινίσσεται αντί να εκφράζεται μα που δεν παύει να είναι λειτουργικό.

Βενετία 2014: Ο «Παζολίνι» του Εϊμπελ Φεράρα είναι απροσδόκητα συνεσταλμένος Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Ο «Παζολίνι» του Εϊμπελ Φεράρα είναι απροσδόκητα συνεσταλμένος

Παρότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Παζολίνι κι ο Φεράρα θα προκαλέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην οθόνη, το επιλεκτικό biopic έδωσε έμφαση στην ατμόσφαιρα κι όχι στη δύναμη των γεγονότων.

Βενετία 2014: Η γυναίκα του Ουλριχ Ζάιντλ κι ο ανιψιός του, κάνουν μια ταινία που θυμίζει Χάνεκε με το «Goodnight Mommy» Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Η γυναίκα του Ουλριχ Ζάιντλ κι ο ανιψιός του, κάνουν μια ταινία που θυμίζει Χάνεκε με το «Goodnight Mommy»

Η Βερόνικα Φραντς κι ο Σέβεριν Φιάλα μοιράζονται οικογενειακούς δεσμούς και (παραγωγής) με τον Ουλριχ Ζάιντλ, αλλά η ταινία τους φέρνει στο μυαλό περισσότερο απ΄οτιδήποτε άλλο, το «Funny Games».

Βενετία 2014: Ενα αγόρι κι ο σκύλος του στο «Sivas» του Καάν Μουτζετζί Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Ενα αγόρι κι ο σκύλος του στο «Sivas» του Καάν Μουτζετζί

Ισως δεν υπάρχει κάτι πιο κουρασμένο κινηματογραφικά από το είδος της ταινίας ενηλικίωσης, όμως το φιλμ του Τούρκου σκηνοθέτη, κατορθώνει να πει κάτι γνώριμο με ένταση κι αποτελεσματικότητα.

Ο Γουίλεμ Νταφόε είναι απλά συγκλονιστικός στο πρώτο τρέιλερ του «Pasolini» του Εϊμπελ Φεράρα Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γουίλεμ Νταφόε είναι απλά συγκλονιστικός στο πρώτο τρέιλερ του «Pasolini» του Εϊμπελ Φεράρα

Σε πολύ λίγο θα γνωρίζουμε αν το «Pasolini» του Εϊμπελ Φεράρα θα είναι το εφιαλτικό οδοιπορικό ενός σκηνοθέτη στην εφιαλτική ζωή ενός καλλιτέχνη, όπως ακριβώς προϊδεάζει το ελεγειακό τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.

Βενετία 2014: O Λαρς φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του - με ανορθόδοξο τρόπο φυσικά! Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: O Λαρς φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του - με ανορθόδοξο τρόπο φυσικά!

O Λαρς φον Τρίερ δεν βρέθηκε στη Βενετία για την παγκόσμια πρεμιέρα του Director's Cut του δεύτερου μέρους του «Nymph()maniac», αλλά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μέσω του Στέλαν Σκάαρσγκαρντ, ενός τηλεφώνου και ενός tablet.