Βενετία 2014: Είδαμε τον Ιθαν Χοκ φαντάρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 05 SEP 2014

Στη νέα ταινία του Αντριου Νίκολ, το «Good Kill», ο Ιθαν Χοκ είναι Αμερικανός στρατιώτης με τύψεις συνείδησης. Ακόμα κι έτσι, μας αρέσει.

Βενετία 2014: Λάρι Κλαρκ και new «kids» on the block

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 05 SEP 2014

Αναπαράγοντας το «Kids», 20 χρόνια αργότερα στο Παρίσι, ο Λάρι Κλαρκ μοιάζει πια πολύ μεγάλος για να πιάσει το σφυγμό των τωρινών 16χρονων, αν και το θέλει πολύ!

Βενετία 2014: Ο «Παζολίνι» του Εϊμπελ Φεράρα είναι απροσδόκητα συνεσταλμένος

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 04 SEP 2014

Παρότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Παζολίνι κι ο Φεράρα θα προκαλέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην οθόνη, το επιλεκτικό biopic έδωσε έμφαση στην ατμόσφαιρα κι όχι στη δύναμη των γεγονότων.

Βενετία 2014: Η γυναίκα του Ουλριχ Ζάιντλ κι ο ανιψιός του, κάνουν μια ταινία που θυμίζει Χάνεκε με το «Goodnight Mommy»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 03 SEP 2014

Η Βερόνικα Φραντς κι ο Σέβεριν Φιάλα μοιράζονται οικογενειακούς δεσμούς και (παραγωγής) με τον Ουλριχ Ζάιντλ, αλλά η ταινία τους φέρνει στο μυαλό περισσότερο απ΄οτιδήποτε άλλο, το «Funny Games».

Βενετία 2014: Ενα αγόρι κι ο σκύλος του στο «Sivas» του Καάν Μουτζετζί

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 03 SEP 2014

Ισως δεν υπάρχει κάτι πιο κουρασμένο κινηματογραφικά από το είδος της ταινίας ενηλικίωσης, όμως το φιλμ του Τούρκου σκηνοθέτη, κατορθώνει να πει κάτι γνώριμο με ένταση κι αποτελεσματικότητα.

Ο Γουίλεμ Νταφόε είναι απλά συγκλονιστικός στο πρώτο τρέιλερ του «Pasolini» του Εϊμπελ Φεράρα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 02 SEP 2014

Σε πολύ λίγο θα γνωρίζουμε αν το «Pasolini» του Εϊμπελ Φεράρα θα είναι το εφιαλτικό οδοιπορικό ενός σκηνοθέτη στην εφιαλτική ζωή ενός καλλιτέχνη, όπως ακριβώς προϊδεάζει το ελεγειακό τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.

Βενετία 2014: εικόνες, συμπτώσεις και ρεύματα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 01 SEP 2014

Με το 71ο Φεστιβάλ Βενετίας να έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο μέρος του, ανατρέχουμε μ’ επαγγελματική διαστροφή σε ό,τι μας έκανε εντύπωση ως τώρα.

Βενετία 2014: O Λαρς φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του - με ανορθόδοξο τρόπο φυσικά!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 01 SEP 2014

O Λαρς φον Τρίερ δεν βρέθηκε στη Βενετία για την παγκόσμια πρεμιέρα του Director's Cut του δεύτερου μέρους του «Nymph()maniac», αλλά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μέσω του Στέλαν Σκάαρσγκαρντ, ενός τηλεφώνου και ενός tablet.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.