Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: O Λαρς φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του - με ανορθόδοξο τρόπο φυσικά!

στα 10

O Λαρς φον Τρίερ δεν βρέθηκε στη Βενετία για την παγκόσμια πρεμιέρα του Director's Cut του δεύτερου μέρους του «Nymph()maniac», αλλά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μέσω του Στέλαν Σκάαρσγκαρντ, ενός τηλεφώνου και ενός tablet.

Flix Team
Βενετία 2014: O Λαρς φον Τρίερ σπάει τη σιωπή του - με ανορθόδοξο τρόπο φυσικά!

Στη συνέντευξη Τύπου του Director's Cut του δεύτερου μέρους του «Nymph()maniac» που σήμερα το βράδυ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 71ο Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Λαρς φον Τρίερ βρήκε τον τρόπο να είναι παρών - αν και δεν ταξίδεψε μέχρι το Λίντο.

Και σπάζοντας τον όρκο σιωπής που έχει πάρει (ότι δεν θα ξαναμιλήσει στους δημοσιογράφους μετά τα όσα συνέβησαν στο Φεστιβάλ Καννών το 2011 επί «Melancholia»), απάντησε σε τρεις ερωτήσεις μέσω του Στέλαν Σκάρσγκαρντ που τον έβλεπε μέσω ενός tablet, O Σκάρσγκαρντ έπαιρνε τηλέφωνο («γραμμή βοηθείας» όπως τη χαρακτήρισε), του έλεγε την ερώτηση, άκουγε την απάντηση και την μετέφερε στους δημοσιογράφους.

Η πρώτη ερώτηση ήταν «Πως είναι να δουλέυεις με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ;». Η απάντηση που μετέφερε ο Σκάρσγκαρντ ήταν: «Ο Λαρς λέει ότι δεν δουλεύουμε στην πραγματικότητα μαζί. Μέσα στα χρόνια με διαλύει και λέει πως τώρα πια δουλεύω μια χαρά.»

H δεύτερη ερώτηση ήταν τι έμαθε ο Τρίερ για τη γυναικεία σεξουαλικότητα κατά τη δημιουργία του «Nymph()maniac». Ο Εδώ η συνομιλία του με τον Τρίερ ήταν κάπως μεγαλύτερη. Αφού απολογήθηκε στο κοινό για την καθυστέρηση μετέφερε: «Ο Λαρς λέει "Έμαθα το οτιδήποτε για τις γυναίκες; Οχι. Ξέρω τα πάντα για τις γυναίκες». Ο Σκάρσγκαρντ απάντησε και αυτός στην ίδια ερώτηση λέγοντας: «Ξέρω λίγα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά παραμένει ένα μυστήριο. Από την άλλη και η δική μου σεξουαλικότητα είναι ένα μυστήριο.»

Η τρίτη ερώτηση ήταν αν ο Τρίερ ταυτίζεται με τις γυναίκες πρωταγωνίστριές του το ίδιο με τους άντρες. Ο Τρίερ απάντησε: «Ο,τι είναι μαζοχιστικό στην ταινία είμαι εγώ. Οι γυναίκες, σε ένα ορισμένο σημείο είναι μέρος του, αλλά κάθε φορά που κάτι μαζοχιστικό παρουσιάζεται στην οθόνη είναι αυτός.»

Stellan Skarsgard

Ο Στέλαν Σκαρσγκαρντ απάντησε ο ίδιος, λιγότερο προβοκατόρικα, στις ερωτήσεις που αφορούσαν τον Τρίερ, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανοιχτή ακρόαση με Δανία.

Για το αν ο Τρίερ είναι μισογύνης / «Οι κριτικοί χάνουν την ουσία. Μερικές κριτικές δεν κατάλαβαν αρκετά και πιστεύουν πως ο Λαρς είναι μισογύνης και δεν του αρέσουν οι γυναίκες. Αλλά είναι ένας σκηνοθέτης που γράφει τους ωραιότερους ρόλους για γυναίκες στον κόσμο και πραγματικά του αρέσουν. Μπορώ να το διαβεβαιώσω.»

Για το αν είναι δύσκολος στις συνεργασίες του με τους ηθοποιούς / «Ολα ξεκίνησαν από τις δυσκολίες που είχε στη συνεργασία του με τη Bjork στο "Χορεύοντας στο Σκοτάδι". Αλλά ήταν δύο control freaks και δεν πρέπει ποτέ να βάζεις δύο control freaks στο ίδιο σετ. Και οι δύο ήθελαν να κάνουν την ταινία τους και αυτό δεν λειτουργεί. Αλλά πέρα από αυτήν την περίπτωση, ο Λαρς είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος για να δουλεύεις μαζί του.»

Στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε και το επόμενο σχέδιο του Λαρς φον Τρίερ για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαβάζετε καθημερινά τα πάντα για το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς

Διαβάστε ακόμη: