Κάννες 2017

Κάννες 2017: Ο Ρομάν Πολάνσκι πιστεύει στο Netflix, την αλήθεια και την Εμανουέλ Σενιέ! Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Ο Ρομάν Πολάνσκι πιστεύει στο Netflix, την αλήθεια και την Εμανουέλ Σενιέ!

Ο Ρομάν Πολάνσκι είναι στις Κάννες. Και αυτό είναι από μόνο του πάντα ένα γεγονός. Ειδικά όταν στα 83 του χρόνια είναι ο πιο απολαυστικός σοφός «νέος» και μιλάει σε συνέντευξη Τύπου για τα πάντα.

Κάννες 2017: Λιν Ράμσεϊ, συγγνώμη, αλλά είσαι κυρίως εσύ που «You Were Never Really Here» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Λιν Ράμσεϊ, συγγνώμη, αλλά είσαι κυρίως εσύ που «You Were Never Really Here»

Στη μεγάλη της επιστροφή, έξι χρόνια μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν», η Λιν Ράμσεϊ παραδίδει ένα επιτηδευμένο νεο-γουέστερν πόλης που το γεγονός ότι θυμίζει τον «Ταξιτζή» είναι μαζί ιεροσυλία και ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί.

Κάννες 2017: Στο ντιβάνι με τον Φρανσουά Οζόν και το καστ του, στη συνέντευξη τύπου του «L'Amant Double» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Στο ντιβάνι με τον Φρανσουά Οζόν και το καστ του, στη συνέντευξη τύπου του «L'Amant Double»

Η ταινία του υπήρξε η ένοχη απόλαυση του φετινού φεστιβάλ οπότε η συνάντηση με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές του, αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κάννες 2017: Τα βραβεία της 56ης Εβδομάδας Κριτικής ταξιδεύουν στην Αφρική Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Τα βραβεία της 56ης Εβδομάδας Κριτικής ταξιδεύουν στην Αφρική

Με τα βραβεία της στις καλύτερες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους ολοκληρώθηκε το πρώτο παράλληλο πρόγραμμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών, αυτό που είναι αφιερωμένο στις πρώτες και δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών απ' όλον τον κόσμο.

Κάννες 2017: Ηχηρό μήνυμα, τεταμένο σινεμά, αφοπλισμένο φινάλε για το «In The Fade» του Φατίχ Ακίν Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Ηχηρό μήνυμα, τεταμένο σινεμά, αφοπλισμένο φινάλε για το «In The Fade» του Φατίχ Ακίν

Ενα θρίλερ εκδίκησης με ηχηρό πολιτικό μήνυμα και την Νταϊάν Κρούγκερ στην πιο μεστή ερμηνεία της καριέρας της. Ομως ακριβώς πριν το «fade out», ο Φατίχ Ακίν επιλέγει ένα φινάλε που αναιρεί την αφυπνιστική πολιτική του διάσταση.

Κάννες 2017: «Djam», Τονί Γκατλίφ, Δάφνη Πατακιά και το ρεμπέτικο που μας ενώνει Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: «Djam», Τονί Γκατλίφ, Δάφνη Πατακιά και το ρεμπέτικο που μας ενώνει

Ο σκηνοθέτης της τσιγγάνας καρδιάς μεταφέρει το ενδιαφέρον του στα ελληνοτουρκικά παράλια, διατηρώντας και την ενέργεια και το ύφος και την απλοϊκότητά του - αλλά με μια εκρηκτική πρωταγωνίστρια.

Κάννες 2017: Ο Ζακ Ντουαγιόν σκαλίζει μία αδιάφορη κινηματογραφική προτομή του «Rodin» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Ο Ζακ Ντουαγιόν σκαλίζει μία αδιάφορη κινηματογραφική προτομή του «Rodin»

Μπορεί η σμίλη του Ντουαγιόν να μην έδωσε το αποτέλεσμα που ελπίζαμε, ο πρωταγωνιστής του όμως, Βενσάν Λιντόν, απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι πρόκειται για πολύτιμο, στιβαρό μάρμαρο.

Κάννες 2017: Το «Good Time» των αδελφών Σάφντι με τον Ρομπερτ Πάτινσον είναι μια έκρηξη ενέργειας - κι όχι πολλά παραπάνω Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Το «Good Time» των αδελφών Σάφντι με τον Ρομπερτ Πάτινσον είναι μια έκρηξη ενέργειας - κι όχι πολλά παραπάνω

Μια ταινία είδους, καταδίωξης, ταχύτητας και κατεστραμμένων ηρώων παρουσίασαν οι αδελφοί Σάφντι, δείχνοντας δυνατές προθέσεις (αν και όχι απαραίτητα αποτέλεσμα).

Στο «The Florida Project» ο Σον Μπέικερ βρίσκει τη Disneyworld που κρύβεται εκεί που δεν γράφονται πια παραμύθια Φεστιβάλ / Βραβεία

Στο «The Florida Project» ο Σον Μπέικερ βρίσκει τη Disneyworld που κρύβεται εκεί που δεν γράφονται πια παραμύθια

Συνεχίζοντας τη συναρπαστική φιλμογραφία του, ο Σον Μπέικερ αφηγείται ένα παραμύθι με τους δικούς του - βγαλμένους από τον πιο σκληρό ρεαλισμό - όρους.