Κάννες 2015

Κάννες 2015: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αγαπιούνται Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αγαπιούνται

Δυο από τους μεγαλύτερους σταρ του σύγχρονου σινεμά, η Ιζαμπέλ Ιπέρ κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, στη συνέντευξη Τύπου για το «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού, άσκησαν όλη τη γοητεία που δεν κατάφερε η ταινία.

Κάννες 2015: Ο Κιγιόσι Κουροσάβα σε ένα πανέμορφο, λυτρωτικό «Ταξίδι στην Αλλη Οχθη» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Κιγιόσι Κουροσάβα σε ένα πανέμορφο, λυτρωτικό «Ταξίδι στην Αλλη Οχθη»

Πιστός σε ένα μεταφυσικό σινεμά που μιλάει πρωτίστως για τον άνθρωπο, ο Κιγιόσι Κουροσάβα φέρνει την απέριττη μαεστρία του στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» με μια ταινία - χάρμα οφθαλμών και ψυχής για όλα όσα ενώνουν τους ζωντανούς με εκείνους που έχουν φύγει.

Κάννες 2015: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ χάνονται (κυριολεκτικά) στο «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ χάνονται (κυριολεκτικά) στο «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού

Στην πρώτη τους κοινή κινηματογραφική εμφάνιση, 35 χρόνια μετά το «Loulou» του Μορίς Πιαλά, δύο μύθοι του γαλλικού σινεμά συναντιούνται ξανά σε μια ταινία που δεν ξέρει ακριβώς τι να τους κάνει - και έτσι τους αφήνει να ιδρώνουν χωρίς σενάριο και χωρίς κανένα πραγματικό λόγο στην Κοιλάδα του Θανάτου.

Κάννες 2015: Ο Πάολο Σορεντίνο δεν αγωνιά για τα γηρατειά και τον θάνατο, αφού «είναι μια χαμένη μάχη» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Πάολο Σορεντίνο δεν αγωνιά για τα γηρατειά και τον θάνατο, αφού «είναι μια χαμένη μάχη»

Ο σκηνοθέτης του «Youth», μίλησε στο Flix για τον Θεό και τον Μαραντόνα, για το πέρασμα του χρόνου, για τον Φελίνι και την τηλεόραση, και για την Ιταλία και την ιταλικότητα των ταινιών του.

Κάννες 2015: Ο Γκασπάρ Νοέ θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα ακατάλληλο στο «Love» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Γκασπάρ Νοέ θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα ακατάλληλο στο «Love»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις (μέτριες) κριτικές για το «Love», τη νέα του τρισδιάστατη ταινία, ο Γκασπάρ Νοέ δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο να δείξεις το σεξ χωρίς να κινηματογραφήσεις γεννητικά όργανα...

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #8ης μέρας Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #8ης μέρας

Η όγδοη μέρα του 68ου Φεστιβάλ Καννών ήταν πλημμυρισμένη από... νιάτα. Αυτά του «Youth» του Πάολο Σορεντίνο που ενθουσίασε και απογοήτευσε την ίδια ακριβώς στιγμή - παίζοντας ισχυρά για ένα μεγάλο βραβείο την Κυριακή που μας έρχεται.

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #7ης μέρας Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τα 10 trending topics της #7ης μέρας

To νέο σινεμά συναντήθηκε με τους θρύλους του παρελθόντος, σε μία μέρα που αναμφισβήτητα ανήκε στο Cannes Classics. Aπολαύστε όλα όσα συνέβησαν την 7η μέρα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, σαν να ήσασταν κι εσείς εδώ...

Κάννες 2015: Η επανάσταση στο κόκκινο χαλί γράφεται χωρίς ψηλά τακούνια! Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Η επανάσταση στο κόκκινο χαλί γράφεται χωρίς ψηλά τακούνια!

Η απαγόρευση εισόδου στην πρεμιέρα του «Carol» σε γυναίκες που δεν φορούσαν τακούνια στο κόκκινο χαλί έχει αναδειχθεί - δίκαια - στο μεγάλο θέμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών και σε μια αναθεώρηση ενός πρωτοκόλλου που αγγίζει τα όρια του σεξισμού.

Κάννες 2015: Ο μύθος της μητέρας και της γυναίκας Ινγκριντ Μπέργκμαν - με τα δικά της λόγια Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο μύθος της μητέρας και της γυναίκας Ινγκριντ Μπέργκμαν - με τα δικά της λόγια

100 χρόνια μετά τη γεννησή της, το Φεστιβάλ Καννών ευλογείται καθημερινά από το πρόσωπο της Ινγκριντ Μπέργκμαν στην επίσημη αφίσα της διοργάνωσης και ένα ντοκιμαντέρ με πρόσβαση στο τεράστιο αρχείο της αποκαλύπτει τη γυναίκα και τη μητέρα πίσω από την σταρ.

Κάννες 2015: Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζέιν Φόντα, πιο νέοι απ' τους νέους στη συνέντευξη Τύπου του «Youth» Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζέιν Φόντα, πιο νέοι απ' τους νέους στη συνέντευξη Τύπου του «Youth»

Το «Youth» του Πάολο Σορεντίνο μιλά για τη μεγάλη ηλικία, για το πέρασμα του χρόνου, αλλά στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, οι... μεγαλύτεροι ήταν που ανέβασαν το τέμπο!

Κάννες 2015: Ο Πάολο Σορεντίνο βρίσκει ξανά την μεγάλη ομορφιά σε όλες τις ηλικίες Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ο Πάολο Σορεντίνο βρίσκει ξανά την μεγάλη ομορφιά σε όλες τις ηλικίες

Ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει μετά το Οσκαρ του για την «Τέλεια Ομορφιά» στο Φεστιβάλ Καννών με μία ακόμα αριστουργηματική ταινία. Τόσο μεγαλόπρεπη ώστε να γίνει διαχρονικά κλασική. Τόσο απλή ώστε να ξέρεις ότι θα παραμείνει αγαπημένη και προσωπική.