Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τα trending topics της #9ης μέρας

στα 10

Η όγδοη μέρα του 68ου Φεστιβάλ Καννών ξεκίνησε με τον απόηχο του «Love» του Γκασπάρ Νοέ και τελείωσε με τις παρουσίες στο Gala της amfAR: αγάπη να υπάρχει κι όλα καλά!

Flix Team
Κάννες 2015: Τα trending topics της #9ης μέρας
Η Μαριόν Κοτιγιάρ κι ο Μάικλ Φασμπέντερ στο amfAR gala, σε πρόβα για τον «Μάκβεθ» που προβάλλεται αύριο

Η νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ, «Dheepan», προχωρά στο short list για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, όσο ο Γκασπάρ Νοέ σπαταλά σπέρμα κι αγάπη στο «Love» και οι διασημότεροι κι ομορφότεροι άνθρωποι του κόσμου συγκεντρώνονται στη δεξίωση της amfAR.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Αυτά είναι τα trending topics της 8ης μέρας του φεστιβάλ

1. Ο Ζακ Οντιάρ φέρνει τη νέα οικογένεια στο κόκκινο χαλί

Δυο χρόνια μετά το «Σώμα με Σώμα» ο Ζακ Οντιάρ, ίσως ο πιο σπουδαίος σύγχρονος Γαλλος σκηνοθέτης, επέστρεψε στο Φεστιβάλ Καννών, χωρίς επώνυμους ηθοποιούς, δίχως καμιά διάθεση εύκολου εντυπωσιασμού, με ένα ακόμη δείγμα, μεστού, ώριμου, σπουδαίου σινεμά με καρδιά και δύναμη. Το «Dheepan» αφηγείται σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο μια ιστορία για μια καινούρια αρχή. Η ταινία αυτοστιγμή άρχισε να συζητιέται για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ, αλλά ο Οντιάρ, συγκροτημένος και κρατώντας τους χαρακτηριστικά χαμηλούς τόνους του, οδήγησε τους πρωταγωνιστές του στη συνέντευξη Τύπου και στην επίσημη προβολή του «Dheepan», απολαμβάνοντας την έκπληξη που προκάλεσε.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix: Χτίζοντας μια ζωή και μια οικογένεια από την αρχή, στο «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ

Δείτε φωτογραφίες από την πρωινή και βραδινή εμφάνιση των συντελεστών του «Dheepan».

dheepan 607

dheepan 607

dheepan 607

dheepan 607 Και η Pixie Lott στο κόκκινο χαλί του «Dheepan», με κοσμήματα Chopard


2. Ολα για την amfAR

Από τις πιο υπερδιάσημες ηθοποιούς μέχρι τα πιο εκτυφλωτικά μοντέλα, όλοι μαζεύτηκαν το βράδυ της Πέμπτης για το 22ο δείπνο της amFAR «Cinema Against AIDS» στο Καπ Ντ' Αντίμπ, χρησιμοποιώντας το βεληνεκές τους για καλό σκοπό. Δείτε παρακάτω ποιες ανταγωνίστηκαν τη λάμψη των φλας, φορώντας κοσμήματα Chopard.

amfar 607 Μαριόν Κοτιγιάρ

amfar 607 Κένταλ Τζένερ

amfar 607 Μισέλ Ροντρίγκες

amfar 607 Αντριάνα Λίμα

amfar 607 Tζόρνταν Νταν

amfar 607 Εβα Χερτσιγκόβα

amfar 607 Ανια Ρούμπικ


3. Τι να το κάνεις τόσο σπέρμα;

Το «Love» του Γκασπάρ Νοέ ήρθε στο Φεστιβάλ Καννών ως η πιο σκανδαλιστική ταινία της εποχής. Θα φύγει έχοντας ξεφουσκώσει απότομα. Ωστόσο ο Νοέ μίλησε με τους δημοσιογράφους και χόρεψε στο κόκκινο χαλί, παραμένοντας η πιο hardcore ευρωπαίκή ατραξιόν του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη:

love 607

love 607

love 607

love 607

love 607


4. To δόντι της Αόμι Μαγιόκ

Η πρωταγωνίστρια του «Love» του Γκασπάρ Νοέ αποκαλύφθηκε στην ταινία με μια ομορφιά που κόβει την ανάσα, κάπου ανάμεσα στη νεαρή Αντζελίνα Τζολί και την Τζέιν Μπίρκιν, μια φυσική καλλονή που δε θα ξεχάσουμε γρήγορα, αφότου μάθαμε και κάθε χιλιοστό του κορμιού της σε 3D. Ωστόσο δεν ξέρουμε γιατί η πανέμορφη Αόμι δε φρόντισε να βάλει μια γεφυρούλα πριν έρθει στις Κάννες - υπάρχει ιατρικό θέμα; Είναι άποψη; Είναι, πάντως, πιο σοκαριστικό κι από την ταινία, δείτε παρακάτω...

love 607

love 607


5. H Ανιές Βαρντά ανθίζει ακόμη

Η εμβληματική Γαλλίδα δημιουργός είναι τιμώμενο πρόσωπο φέτος στις Κάννες: την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα παραλάβει Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα και, πάντα πρωτοπόρος, θα είναι η πρώτη γυναίκα που βραβεύεται μ' αυτόν. Ομως η Βαρντά είναι ήδη στις Κάννες και στολίζει το κόκκινο χαλί με την πάντα ιδιοσυγκρασιακή εμφάνισή της!

agnes varda 607


6. Η ομορφιά της δολοφόνου

Μπορεί η νέα ταινία του Χου Χσιάο-Χσιεν σε μας να φάνηκε μόνο υπέροχη φόρμα χωρίς ουσία, όμως η ταινία ήδη συζητιέται για τον Χρυσό Φοίνικα.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Assassin»: O Χου Χσιάο-Χσιεν τα δίνει όλα για τη φόρμα – αλλά τι τέλεια ομορφιά!

Δείτε παρακάτω την ομάδα της ταινίας στο photocall και την επίσημη πρεμιέρα - η πρωταγωνίστρια Σου Κι είναι τόσο όμορφη όσο ολόκληρο το φιλμ μαζί!

assassin 607

assassin 607

assassin 607


7. H βροχή

Φέτος ο καιρός στην Κάννες ήταν ένα μικρό αριστούργημα: ήλιος, δροσερό αεράκι, ό,τι πρέπει για να υπομένει κανείς τις τεράστιες ουρές πριν τις προβολές, ή να κάνει μια φωτεινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Ετσι, η βροχή που έπεσε ολόκληρη την Πέμπτη δε στενοχώρησε στ' αλήθεια κανέναν, αντίθετα ύγρανε την πόλη ακόμα περισσότερο κι από το «Love» του Γκασπάρ Νοέ!

rain 607


High Heels Cannes 2015

8. O Διευθυντής του Φεστιβάλ απαντά στις κατηγορίες για σεξισμό

Μετά από χρόνια συζητήσεων για τη θέση των γυναικών δημιουργών στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών και το πρόσφατο σκάνδαλο με τα ψηλά τακούνια στο κόκκινο χαλί, ο Τιερί Φρεμό μίλησε και ελάλησε: «Οι Κάννες έχουν στοχοποιηθεί άδικα. Η επίθεση θα έπρεπε να στραφεί στα Οσκαρ, αλλά και στα άλλα φεστιβάλ όπως το Βερολίνο και τη Βενετία. Το όλο θέμα ανακύπτει πάντα γύρω στο Μάιο. Γιατί δεν μιλάμε για σεξισμό στη βιομηχανία το Νοέμβριο;»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά πώς το Φεστιβάλ Καννών νίκησε το σεξισμό.


Διαβάστε ακόμη:

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.