Buzz

Ο Γούντι Αλεν δεν σκοπεύει να αποσυρθεί. Σκοπεύει να πεθάνει κάνοντας σινεμά

στα 10

Ο σκηνοθέτης ξεκινά γυρίσματα στο Σαν Σεμπαστιάν και δίνει συνέντευξη Τύπου.

Ο Γούντι Αλεν δεν σκοπεύει να αποσυρθεί. Σκοπεύει να πεθάνει κάνοντας σινεμά

Το όνομα του Γούντι Αλεν μπορεί να έχει γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα μετά τις επαναλαμβανόμενες κατηγορίες για βιασμό που υποστηρίζει εναντίον του η θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου, όμως ο σκηνοθέτης μοιάζει να βρήκε δημιουργικό καταφύγιο στην Ευρώπη και δη, αυτόν τον καιρό, στην Ισπανία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν ξεκινάει γυρίσματα για την 49η του ταινία. Να ποιοι ηθοποιοί τον εμπιστεύθηκαν!

Εκεί, στο Σαν Σεμπαστιάν, ξεκινά τα γυρίσματα της νέας ταινίας του (της οποίας και μόλις αποκάλυψε τον τίτλο, δείτε παρακάτω) και μ' αυτή την αφορμή έδωσε συνέντευξη Τύπου. «Δεν έχω σκεφτεί ποτέ ν' αποσυρθώ,» δήλωσε ο Γούντι Αλεν. «Απ' όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, πάντα προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου, ό,τι κι αν συμβαίνει με την οικογένειά μου ή με πολιτικές τακτικές. Για παράδειγμα, δεν αναλογίζομαι τα κοινωνικά κινήματα. Το σινεμά μου έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις, με τους ανθρώπους. Και προσπαθώ στις ταινίες μου να βάζω χιούμορ. Αν επρόκειτο να πεθάνω, αυτό θα μάλλον θα γινόταν στο γύρισμα κι είναι πολύ πιθανό να συμβεί.»

rivkin's festival 607

Την ώρα που ο Αλεν ξεκινά το νέο του φιλμ, η πιο πρόσφατη ταινία του, το «A Rainy Day in New York», αρχίζει να βγαίνει στις αίθουσες του κόσμου (στην Ελλάδα τον Αύγουστο), ενώ στην Αμερική ο Αλεν θα τη διανείμει μόνος του: η ταινία είναι μια παραγωγή της Amazon Studios, αλλά μπήκε στο ράφι με τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων της Ντίλαν Φάροου, με αποτέλεσμα ο Αλεν να μηνύσει το στούντιο, ζητώντας αποζημίωση 68 εκ. δολαρίων.

Η νέα, επόμενη ταινία του Γούντι Αλεν θα λέγεται «Rivkin's Festival» (ο ως τώρα προσωρινός τίτλος του ήταν «Wasp 2019») και σ' αυτήν πρωταγωνιστεί ένα, όπως πάντα, ensemble cast, αποτελούμενο από τους Ελενα Ανάγια, Σερζί Λοπέζ, Τζίνα Γκερσόν, Γουάλας Σον, Κριστόφ Βαλτς και Λουί Γκαρέλ. Είναι μια ρομαντική κομεντί που παρακολουθεί ένα παντρεμένο ζευγάρι Αμερικανών (ο Βαλτς και η Γκερσόν), που επισκέπτονται το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Οσο βρίσκονται εκεί, παρασυρμένοι από τη μαγεία του Φεστιβάλ, ξεκινούν κι οι δυο παράλληλες σχέσεις, εκείνη μ' έναν Γάλλο σκηνοθέτη κι εκείνη με μια Ισπανίδα, ντόπια κάτοικο.

Διαβάστε ακόμη: Η Ευρώπη δηλώνει έτοιμη για να δει το «A Rainy Day in New York» του Γούντι Αλεν

Το «Rivkin's Festival» έχει ως παραγωγούς τη Mediapro και την Gravier και τις διεθνείς πωλήσεις της (με την πρόκληση που αυτές συνεπάγονται), έχει αναλάβει ο ανερχόμενος κολοσσός FilmNation. Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν η Τζίνα Γκερσόν, η οποία δήλωσε, «Η ταινία έχει ένα πανέμορφο σενάριο κι η συμμετοχή μου είναι γα μένα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ζούμε σε τρελές εποχές, οφείλει κανείς ν' αναλύει την κατάσταση και ν' αποφασίζει πώς νιώθει, εγώ χαίρομαι πολύ που αποτελώ μέρος αυτής της ομάδας.» Να πούμε, βέβαια, πως εάν ο Γούντι Αλεν είχε ακόμα την ευρεία δυνατότητα επιλογής ηθοποιών που είχε στο παρελθόν, η Τζίνα Γκερσόν μπορεί και να μην χαιρόταν τόσο. Πάντως, όποιος επισκεφθεί φέτος το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, το πιθανότερο είναι ότι θα δει εκεί γύρω τον Γούντι Αλεν να γυρίζει.