Buzz

Ο Γουές Κρέιβεν δεν ήθελε να γυρίσει το «Scream» για να ξεφύγει από το «γκέτο του τρόμου»

στα 10

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καν το πως θα ήταν η ταινία αν τελικά δεν την είχε γυρίσει ο Κρέιβεν.

Ο Γουές Κρέιβεν δεν ήθελε να γυρίσει το «Scream» για να ξεφύγει από το «γκέτο του τρόμου»

Ο Γουές Κρέιβεν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο είδος του τρόμου. Οχι μόνο μας έδωσε τον «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες», εκτοξεύοντας έτσι την καριέρα του στα ύψη, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και μερικές από τις πιο εμβληματικές και αναγνωρίσιμες ταινίες στο είδος αυτό. Αλλά υπήρχε μια περίοδος όπου ο Κρέιβεν ήθελε να ξεφύγει από το «γκέτο του τρόμου», όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε, ειδικά μετά και την ταινία του «New Nightmare», αλλά μετά έπεσε στα χέρια του το σενάριο του «Scream».

Φέτος το «Scream» γιόρτασε τα 25 του χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στις αίθουσες και το The Hollywood Reporter αποκάλυψε διάφορα μυστικά από τα γυρίσματα. Σε ένα από αυτά αναφέρει πως ο Κρέιβεν δεν ήθελε να γυρίσει την ταινία μιας και είχε τελειώσει με το είδος του τρόμου, νιώθοντας μάλιστα πως το είχε αποδομήσει με τις διάφορες meta αναφορές του «New Nightmare».

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από το «Scream 5»

scream

Η παραγωγός Μαριάν Μανταλένα αναφέρει πως «είχα λατρέψει το σενάριο, αλλά ο Γουές ήταν ανένδοτος για το ότι δεν ήθελε να ξανακάνει άλλη ταινία τρόμου. Ηθελε να ξεφύγει από το γκέτο του τρόμου όπως το αποκαλούσε. Οπότε το απέρριψε αμέσως. Λίγους μήνες αργότερα το διάβασε ξανά και του είχαν πει πως η Ντρου Μπάριμορ θα πρωταγωνιστούσε και ένιωσε απλά, γιατί όχι; Του άρεσε πολύ αυτή η δουλειά και ήξερε ότι ήταν καλός σε αυτό, έτσι δεν το σκέφτηκε ποτέ δύο φορές από τη στιγμή που την αποδέχτηκε.»

Ο παραγωγός της Dimension, του στούντιο που κυκλοφόρησε το «Scream» πρόσθεσε «αν δεν ήταν η Μαριάν και η [τότε βοηθός του Γουές] Τζούλι Πλεκ, ο Γουές θα το είχε προσπεράσει. Συνέχισα να προσπαθώ να τον κάνω να πει ναι, και συνέχισε να λέει ότι τελείωσε με τις slasher ταινίες. Νομίζω ότι ένιωσε με το “New Nightmare” ότι είχε κάνει κάπως ένα αυτoαναφορικό meta-πράγμα. Ηταν εκείνοι στην εταιρεία του που έλεγαν συνέχεια “δεν το έχεις ξανακάνει αυτό. Κανείς δεν το έχει ξανακάνει αυτό”. Οι δυο τους τον έβαλαν να κάνει την ταινία.»

To «Scream» ήταν μια μεγάλη επιτυχία στο box office το οποίο δημιούργησε και τρία ακόμα σίκουελς, με το «Scream 4» να ήταν και η τελευταία ταινία του Κρέιβεν πριν πεθάνει. Αλλά το πνεύμα του ακόμα ζει μέσα από το «Scream 5», σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου 2022.