Buzz

«Welcome to the Hartmanns»: Μια κωμωδία με ήρωα έναν πρόσφυγα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στη Γερμανία

στα 10

Ποιος είπε ότι το προσφυγικό είναι μόνο πρόβλημα;

«Welcome to the Hartmanns»: Μια κωμωδία με ήρωα έναν πρόσφυγα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στη Γερμανία

Εχοντας ήδη ξεπεράσει σε εισπράξεις τα 20 εκατομμύρια δολάρια, το «Welcome to the Hartmanns» του Σιμόν Φερχόφεν έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας της χρονιάς, αγγίζοντας με το φίλτρο του χιούμορ (ή και της χοντροκομμένης κωμωδίας κατά στιγμές) ένα από τα πιο καυτά θέματα των ημερών μας, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δειτε ακόμη: Ο Βιμ Βέντερς σχολιάζει το προσφυγικό με το δικό του, εικονολατρικό τρόπο

Welcome to the Hartmanns 607

Το στόρι του φιλμ θέλει μια καλοβαλμένη νοικοκυρά στο Μόναχο, να προσφέρει φιλοξενία στο σπίτι της σε έναν πρόσφυγα από την Νιγηρία τον οποίο γνωρίζει σε ένα άσυλο, παρά τις αντιδράσεις του συζύγου της. «Επειδή η Φράου Μέρκελ προσκάλεσε στην χώρα ολόκληρο τον τρίτο κόσμο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς» λέει ο χαρακτήρας του συζύγου στην ταινία, ο οποίος εκπροσωπεί την πιο ξενοφοβική πλευρά της χώρας.

Welcome to the Hartmanns 607

Δείτε ακόμη: Κανένα «Arrival». Eρχεται το «Attraction»

Ομως στην πορεία της ταινίας ο «ξένος» θα αλλάξει κυριολεκτικά την ζωή της οικογένειας μεταμορφώνοντας τις απόψεις ακόμη και των πιο διστακτικών μελών της για τους πρόσφυγες. Και ναι το φιλμ μπορεί να είναι χτισμένο πάνω σε στερεότυπα και εύκολα αναγνωρίσιμα κλισέ, αλλά η επιτυχία του όπως σημειώνουν αρκετά γερμανικά μέσα δεν αποτελεί απλώς μια ευκαιρία για την χώρα να αναλογιστεί την ταυτότητα και της αξίες της, αλλά και προσφέρει την προοπτική ενός χάπι εντ σε κάτι που για πολλούς μοιάζει με πρόβλημα, όπως συμβαίνει και στην ταινία.

Welcome to the Hartmanns 607

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ.


Δείτε ακόμη: