Industry

Αυτό είναι το πλάνο της Warner για τις ταινίες της από το 2022 και μετά

στα 10

Ο CEO της Warner Media δήλωσε πως κάποιες ταινίες, ακόμα και μετά το 2021, θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα στο HBO Max και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αυτό είναι το πλάνο της Warner για τις ταινίες της από το 2022 και μετά

Οταν η Warner είχε ανακοινώσει πέρσι πως πήρε την απόφαση να βγάλει όλα τα μεγάλα blockbusters της το 2021 στο HBO Max, ταυτόχρονα με τις κινηματογραφικές αίθουσες, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Αν και επιβεβαίωσε αργότερα πως αυτό θα είναι προσωρινό και μόνο για φέτος, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως κάτι τέτοιο ίσως να μην ισχύει.

Μιλώντας στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του podcast Recode Media, o CEO της Warner Media Τζέισον Κίλαρ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως το στούντιο θα δίνει προτεραιότητα στην κινηματογραφική διανομή των ταινιών του μέσα στο 2022, τουλάχιστον για τις blockbuster παραγωγές του. «Νομίζω πως είναι δίκαιο να πούμε πως οι μεγάλες, ας πούμε οι blockbuster ταινίες της DC, θα κυκλοφορούν πρώτα αποκλειστικά στις αίθουσες και αργότερα στο HBO Max», δήλωσε ο Κίλαρ.

Διαβάστε ακόμα: To «Dune» του Ντενί Βιλνέβ ίσως βγει μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Αμερική

warner 607

Αλλά αυτό δεν πάει να πει πως θα ισχύει για όλες τις ταινίες. «Νομίζω πως θα δείτε δυο τύπους ταινιών. Σίγουρα θα δείτε τις πιο επικές και blockbuster ταινίες οι οποίες θα κυκλοφορήσουν κατευθείαν στις αίθουσες, αλλά θα υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ταινιών, τις οποίες την παραγωγή τους θα αναλάβει η Warner, και θα βγουν ταυτόχρονα και στο HBO Max και στις αίθουσες από την πρώτη μέρα. Το είχα δηλώσει πέρσι, δεν νομίζω πως θα δούμε τον κόσμο να επιστρέφει πίσω στο 2016. Νομίζω πως ο κόσμος αλλάζει, και έτσι θα πρέπει να κάνει, και προφανώς πρόκειται να προσαρμοστούμε σε αυτό», συνέχισε δηλώνοντας ο Κίλαρ.

Τα στούντιο προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και η τακτική της Warner για τις ταυτόχρονα κυκλοφορίες στις αίθουσες και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του, η οποία φαίνεται πως θα συνεχιστεί παρά τις όποιες πρώτες προβλέψεις, είναι σίγουρα μια ένδειξη πως τίποτα στην κινηματογραφική βιομηχανία δεν θα είναι πια το ίδιο.

Διαβάστε ακόμα: Και άλλη αναβολή για τα «Top Gun: Maverick» και «Mission: Impossible 7»