Buzz

«Verna»: Μια ταινία που μιλά ανοιχτά για τον βιασμό φτάνει στις αίθουσες του Πακιστάν

στα 10

Παρά την αρχική απαγόρευση από την επιτροπή λογοκρισίας της χώρας, η ταινία του Σοαΐμπ Μανσούρ βρήκε μετά από αντιδράσεις τον δρόμο προς το κοινό.

«Verna»: Μια ταινία που μιλά ανοιχτά για τον βιασμό φτάνει στις αίθουσες του Πακιστάν

Η κοινωνία του Πακιστάν, μια χώρα όπου τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν μοιάζει να είναι πολύ πιο έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με θέματα ταμπού απ’ ότι οι αρχές της χώρας, αν τουλάχιστον η ιστορία πίσω από την έξοδο της «Verna» στις αίθουσες μπορεί να ιδωθεί ως παράδειγμα.

Το φιλμ του Σοαΐμπ Μανσούρ , στο οποίο πρωταγωνιστεί η διάσημη στην χώρα ηθοποιός Μαχίρα Καν, αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας η οποία πέφτει θύμα απαγωγής και βιασμού αλλά αδυνατεί να βρει δικαίωση από τις αρχές –κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα δεκάδων γυναικών στη χώρα.

verna 607

Μόνο που η ηρωίδα του, θα αποφασίσει να πάρει την απονομή της δικαιοσύνης στα χέρια της, αποφασίζοντας να πάρει εκδίκηση από τους άντρες που την βίασαν, σε ένα revenge plot twist που όπως λέει η Καν «θέλει να καταδείξει την νοοτροπία για το πως η τιμή μιας γυναίκας στο Πακιστάν αφορά τους πάντες, τον άντρα της, τους γονείς, την οικογένεια, την κοινωνία, αλλά όχι εκείνην».

Διαβάστε ακόμη: «Toilet: A Love Story»: Μια ρομαντική Bollywood κωμωδία με κοινωνικό μήνυμα!

Θέλοντας να απεικονίσει ένα θύμα βιασμού που δεν έχει την τυπική αντίδραση μια γυναίκας στην χώρα, που δεν ρίχνει ευθύνες στον εαυτό της και ακόμη και με ακραίο τρόπο αποφασίζει να δράσει, το φιλμ ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση στην χώρα πριν ακόμη προβληθεί στις αίθουσες.

verna 607

Μια συζήτηση που οδήγησε στην απαγόρευσή του από την επιτροπή λογοκρισίας λόγω του «σκληρού» και «υπερβολικού» του θέματος. Η απόφαση όπως ήταν φυσικό εξόργισε τις γυναικείες οργανώσεις της χώρας και οι αντιδράσεις από μια μεγάλη μερίδα του κοινού ήταν τόσο έντονες, ώστε η επιτροπή ανακάλεσε την απόφασή της λίγες ώρες μόλις πριν η ταινία ξεκινήσει τις ήδη sold out προβολές της.

Δείτε το τρέιλερ του «Verna» στο βίντεο.


Δείτε ακόμη: