Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2021: Πέδρο και Πενέλοπε μάς καλωσορίζουν!

στα 10

Ο σκηνοθέτης και η μούσα του κατέφθασαν στο Λίντο. Απόψε η μεγάλη πρεμιέρα του 78ου Φεστιβάλ Βενετίας με το «Παράλληλες Μητέρες».

Βενετία 2021: Πέδρο και Πενέλοπε μάς καλωσορίζουν!

Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η Mostra, ανοίγει σήμερα την αυλαία του με πρεμιέρα το «Madres Paralelas» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ.

Διαβάστε ακόμη: Avanti! Ξεκινά σήμερα το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας

pedro penelope 4

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

Πριν από λίγο, σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια κατέφθασαν στο Λίντο για να παραστούν στην συνέντευξη Τύπου της ταινίας. Τα φλας των ιταλών παπαράτσι άναψαν, αλλά και η ίδια η Πενέλοπε γιόρτασε το reunion με τον σκηνοθέτη της στο επίσημο λογαριασμό της στο instagram.

Να θυμίσουμε ότι η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ αφηγείται την ιστορία τριών μαμάδων, που τις υποδύονται η Πενέλοπε Κρουζ, η Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν και η νεαρή Μιλένα Σμιτ. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Παράλληλες Μητέρες», δυο γυναίκες, η Τζάνις (Κρουζ) και η Ανα (Σμιτ) μοιράζονται το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου θα γενήσουν. Είναι κι οι δυο χωρίς σύντροφο κι έμειναν έγκυες κατά λάθος. Η Τζάνις, μεσήλικη, δεν το μετανιώνει κι είναι περιχαρής. Η άλλη, η Ανα, έφηβη, είναι τρομαγμένη, μετανιωμένη, τραυματισμένη. Η Τζάνις προσπαθεί να της δώσει κουράγιο καθώς κι οι δυο περιφέρονται σαν υπνοβάτες στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Οι λίγες λέξεις που θ' ανταλλάξουν αυτές τις ώρες θα δημιουργήσουν μεταξύ τους έναν πολύ ισχυρό δεσμό. Αυτόν το δεσμό, η μοίρα θ' αναλάβει να τον εξελίξει και να τον περιπλέξει με τρόπο τόσο αποφασιστικό, που θα μεταμορφώσει τις ζωές και των δυο.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Με τις "Παράλληλες Μητέρες" επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στην μητρότητα, στην οικογένεια. Η ταινία μιλάει για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων, την αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στη φιλμογραφία μου, αυτές που θα δείτε σε αυτήν την ταινία είναι πολύ διαφορετικές», δηλώνει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δίνοντας το στίγμα πως σε αυτήν την ταινία οι μητέρες του θα είναι κάτι αρκετά λιγότερο από τέλειες.

«Ως αφηγητή, οι ατελείς μητέρες με εμπνέουν συχνά. Η Πενέλοπε Κρουζ, η Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν και η νεαρή Μιλένα Σμιτ θα υποδύονται τις τρεις μητέρες στην ταινία, συνοδευόμενες από τον Ισραέλ Ελεχάλντε στο ρόλο του βασικού άνδρα ήρωα. Συνεργάζομαι επίσης με τις αγαπημένες μου Τζουλιέτα Σεράνο και Ρόσι ντε Πάλμα. Οι "Παράλληλες Μητέρες" θα είναι ένα δυνατό δράμα. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω.»

Απολαύστε τις πρώτες φωτό των Αλμοδοβάρ-Κρουζ από το φεστιβάλ!

pedro penelope 1

pedro penelope 2

pedro penelope 3

pedro penelope 4

pedro penelope 5

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.