Φεστιβάλ / Βραβεία

Avanti! Ξεκινά σήμερα το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Με Αλμοδόβαρ, μέτρα anti-covid και δυνατό κόκκινο χαλί.

Avanti! Ξεκινά σήμερα το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το Φεστιβάλ Βενετίας ήταν το πρώτο που απέδειξε, πέρσι, ότι μέσα στην πανδημία, τις τραγωδίες και τους περιορισμούς της, μια μεγάλη (κινηματογραφική) διοργάνωση μπορεί να γίνει και με ασφάλεια και glam - και φέτος καλείται να επαναλάβει τον άθλο!

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η Mostra, ανοίγει σήμερα την αυλαία της με πρεμιέρα το «Madres Paralelas» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, μάλιστα ο designer της πολύκροτης αφίσας της ταινίας, Χαβιέρ Χαέν, σχεδίασε μια ολοκαίνουρια βερσιόν για το event:


Ολα μοιάζουν έτοιμα να υποδεχτούν από a-list σταρ μέχρι δημοσιογράφους απ' όλο τον κόσμο και κοινό που θα περιμένει πώς και πώς στην παραλία του Λίντο να κρυφοκοιτάξει (πίσω, ξανά, από τον ψηλό τοίχο προστασίας, βλ. κεντρική φωτό) τους διάσημους στο κόκκινο χαλί. Και θα είναι πολλοί, από τον Ματ Ντέιμον, τον Μπεν Αφλεκ, την Κρίστεν Στιούαρτ, μέχρι σύσσωμη την ομάδα του «Dune», Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Τζέισον Μομόα και, φυσικά, τον Ντενί Βιλνέβ.

Το Λίντο είναι ήδη γεμάτο αφίσες των εμπορικών και καλλιτεχνικών ταινιών του προγράμματος, σε επιφανή θέση και το «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ που γυρίστηκε πέρσι το καλοκαίρι στις Σπέτσες.

the lost daughter 607

Πρωταγωνιστής και φέτος ο... covid-19, «μεταλλαγμένος» από πέρσι, με την ευκολία του εμβολιασμού αλλά και την πολυπλοκότητα ενός ηλεκτρονικού συστήματος για κράτηση θέσεων. Κατά την πολιτική του Φεστιβάλ, οι επαγγελματίες θεατές των προβολών οφείλουν να επιδείξουν το «green pass» τους, που ισχύει για Ευρωπαίους πολίτες αλλά, επιπλέον και για Βρετανούς και Αμερικανούς. Η επίδειξη γίνεται στο γραφείο όπου προμηθεύεται κανείς την κάρτα του: εάν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος, η γραμματεία κόβει την άκρη της κάρτας, ώστε εφεξής οι υπάλληλοι να το γνωρίζουν και να απαιτούν τεστ αντιγόνου 48 ωρών.

βενετία 2021 607

Κατά τα άλλα, οι εορτασμοί ξεκίνησαν ήδη από χτες, με το παραδοσιακό πάρτι του Variety στην ταράτσα του αριστουργηματικού Ξενοδοχείου Ντανιέλι στο νησάκι του Σαν Μάρκο, παρουσία, φυσικά, του Διευθυντή του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, αλλά και του Μπονγκ Τζουν-χο, Προέδρου της φετινής Κριιτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος. Προς τιμήν του, άλλωστε, η θεματική της βραδιάς ήταν το «Stairway to Parasite», με κοκτέιλ και καναπεδάκια εμπνευσμένα από την πολυβραβευμένη ταινία.

βενετία 2021 607

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.