Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοινώνει την Κριτική Επιτροπή που θα συντροφεύσει την Πρόεδρο Κέιτ Μπλάνσετ

στα 10

Από την Τζοάνα Χογκ ως την Κλερ Ντενί, αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα κρίνουν τις ταινίες της φετινής Mostra.

Το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοινώνει την Κριτική Επιτροπή που θα συντροφεύσει την Πρόεδρο Κέιτ Μπλάνσετ

Το Φεστιβάλ Βενετίας ετοιμάζεται πυρετωδώς: Εχοντας ήδη αποκαλύψει το πλάνο του για το πώς θα γίνει, με ασφάλεια και κέφι, η διοργάνωση, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός που θα διεξαχθεί, ελπίζουμε κι ελπίζουν, ζωντανά μετά την καραντίνα, από τις 2 ως και τις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει, τώρα και τα ονόματα των κριτικών επιτροπών του - με πλειοψηφία γυναικών.

Διαβάστε ακόμη: Λιγότερες ταινίες, υπαίθριες προβολές. Το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοινώνει το πλάνο του για τον Σεπτέμβριο

Οπως ήδη γνωρίζουμε, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ. Τα μέλη της επιτροπής θα είναι η Αυστριακή σκηνοθέτης Βερόνικα Φραντς («Goodnight Mommy»), η Βρετανίδα σκηνοθέτης Τζοάνα Χογκ («The Souvenir»), ο Ιταλός συγγραφέας Νικόλα Λατζιόια, ο Γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτσολντ («Phoenix»), ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Κρίστι Πούιου («Sieranevada») και η Γαλλίδα ηθοποιός Λιντιβίν Σανιέ («8 Γυναίκες»). Καθόλου τυχαίο ότι όλοι τους είναι Ευρωπαίοι (η Αυστραλέζα Κέιτ Μπλάνσετ ζει στην Αγγλία) κι άρα ευκολότεροι στις μετακινήσεις.

cate blanchett 607

Στο παράλληλο πρόγραμμα Ορίζοντες, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα είναι η Γαλλίδα σκηνοθέτης Κλερ Ντενί («High Life») και μέλη οι Οσκαρ Αλεγκρία (Ισπανία), Φραντσέσκα Κομεντσίνι (Ιταλία), Κατριέλ Σορί (Ισραήλ) και Κριστίν Βασόν (Η.Π.Α.). Και τα δύο τμήματα του Φεστιβάλ θ' ανοίξου με ιταλικές ταινίες, το Επίσημο Πρόγραμμα με το «Δεσμοί» του Ντανιέλε Λουτσέτι και οι Ορίζοντες με το «The Book of Vision» του Κάρλο Χίντερμαν, σε παραγωγή Τέρενς Μάλικ.