Φεστιβάλ / Βραβεία

Λιγότερες ταινίες, υπαίθριες προβολές: Το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοινώνει το πλάνο του για τον Σεπτέμβριο

στα 10

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα ανοίγει τα χαρτιά του (κι εύχεται να πάνε όλα καλά).

Λιγότερες ταινίες, υπαίθριες προβολές: Το Φεστιβάλ Βενετίας ανακοινώνει το πλάνο του για τον Σεπτέμβριο

Εάν όλα πάνε καλά, το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας θα είναι η πρώτη κινηματογραφική διοργάνωση που θα γίνει δια ζώσης και όχι διαδικτυακά.

Οπως ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μόστρα, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 12 Σεπτεμβρίου μ' ένα περιορισμένου αριθμού πρόγραμμα, περίπου 50 ταινιών.

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ Βενετίας όχι απλώς (λέει ότι) θα γίνει, αλλά και θα κάνει πρεμιέρα της Εβδομάδας Κριτικής με παραγωγή Τέρενς Μάλικ

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θ' αποτελείται από 20 ταινίες κι οι υπόλοιπες 30 θα προβληθούν στους Ορίζοντες ή Εκτός Συναγωνισμού. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού θα είναι, όπως είχε εξαρχής ανακοινωθεί, η Κέιτ Μπλάνσετ. Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις, το Φεστιβάλ στήνει δύο υπαίθριες οθόνες, μία στο Τζιαρντίνι κι άλλη μία σ' ένα χώρο για σκέιτ στο Λίντο.

Το παράλληλο τμήμα Σκονφίνι φέτος δεν θα γίνει καθόλου, το Διαγωνιστικό Virtual Reality θα γίνει online και το τμήμα Venice Classics θα προβληθεί τον Αύγουστο, ως μέρος του φεστιβάλ Cinema Ritrovato στην Μπολόνια.

βεβρ

Στη δήλωσή του, ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα σημείωσε, «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα μπορέσει να γίνει, με μια μικρή, μόνο, μείωση ταινιών και τμημάτων. Χωρίς να ξεχνάμε τα αμέτρητα θύματα των περασμένων μηνών, τα οποία και θα τιμήσουμε, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ μετά την υποχρεωτική διακοπή που επέβαλε η πανδημία αποτελεί μια γεμάτη νόημα γιορτή κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ολόκληρο τον κόσμο του σινεμά που υπέφερε πολύ από αυτή την κρίση.»

Ως προς την ανθρώπινη παρουσία στο Λίντο, ο Μπαρμπέρα επεσήμανε ότι αρκετοί δημιουργοί και ηθοποιοί θα συνοδεύσουν τις ταινίες τους στο Φεστιβάλ, αλλά επίσης πολλές συνεντεύξεις Τύπου, με συντελεστές που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν, θα γίνουν διαδικτυακά.