Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι «Δεσμοί» του Ντανιέλε Λουτσέτι είναι το επίσημο άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Πρόκειται για την πρώτη ιταλική ταινία που ανοίγει το Φεστιβάλ εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Οι «Δεσμοί» του Ντανιέλε Λουτσέτι είναι το επίσημο άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ανοίξει φέτος τις πύλες του με την τελευταία ταινία του Ντανιέλε Λουτσέτι (πιο γνωστός στην Ελλάδα για το «Ο Αδερφός μου Είναι Μοναχοπαίδι» του 2007) με τίτλο «Lacci» (Οι Δεσμοί), βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του 2017 από τον Ντομένικο Σταρνόνε και με πρωταγωνιστές τους Αλμπα Ρορβάχερ, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Λάουρα Μοράντε, Σίλβιο Ορλάντο, Τζιοβάνα Μετζοτζιόρνο, Αντριάνο Γκιανίνι και Λίντα Καρίντι.

Η ταινία, η οποία σηματοδοτεί και την πρώτη ιταλική ταινία που ανοίγει το Φεστιβάλ εδώ και πάνω από 10 χρόνια, μετά και από το «Baaria» του Τζουζέπε Τορνατόρε το 2009, διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’80 και αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που η σχέση τους κλονίζεται μετά από μια εξωσυζυγική περιπέτεια.

Διαβάστε ακόμα: Το Φεστιβάλ Βενετίας όχι απλώς (λέει ότι) θα γίνει, αλλά και θα κάνει πρεμιέρα της Εβδομάδας Κριτικής με παραγωγή Τέρενς Μάλικ

venice film festival 607

O σκηνοθέτης Ντανιέλε Λουτσέτι δήλωσε: «Πρόσφατα όλοι μας φοβηθήκαμε πως ο κινηματογράφος μπορεί να εκλείψει. Αλλά ακόμα και κατά την διάρκεια της καραντίνας μας καθησύχαζε, σαν ένα φως στο τέλος του τούνελ. Σήμερα καταλάβαμε κάτι ακόμα: πως το σινεμά, η τηλεόραση, τα βιβλία, όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ζωή μας. Ζήτω τα φεστιβάλ λοιπόν, που μας επιτρέπουν να μαζευτούμε και να γιορτάσουμε την πραγματική σημασία των έργων μας. Αν κάποιος πίστευε ως τώρα πως δεν υπηρετούσαν κάποιο σκοπό, γνωρίζουν πλέον πως είναι σημαντικά για όλους. Με την ταινία αυτή έχω την τιμή να ανοίξω την γιορτή του πρώτου μεγάλου φεστιβάλ σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές που ζούμε.»

Το Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 2 ως και τις 12 Σεπτεμβρίου και θα είναι το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ όπου θα έχει φυσική παρουσία και δεν θα γίνει διαδικτυακά. Λογικό λοιπόν να ξεκινάει με μια ιταλική ταινία που βολεύει από άποψη μετακίνησης και επίσης τονώνει το πεσμένο ηθικό της τραυματισμένης από την υγειονομική κρίση Ιταλίας.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου το οποίο, αν και θα αρκετά μικρότερο από άλλες χρονιές, θα αποτελείται από 50 με 55 ταινίες, οι οποίες 20 από αυτές θα αποτελούν το Διαγωνιστικό του Τμήμα.

Διαβάστε ακόμα: Τελευταία ανακοίνωση: Το Φεστιβάλ Βενετίας δεν ακυρώνεται

cate blanchett 607