Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2022 | Μέρα πρώτη ή όταν ο Ανταμ Ντράιβερ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφεραν στο Λίντο την Αποκάλυψη

στα 10

Πολιτικό πρόσημο, η διαχρονική αξία με το όνομα Κατρίν Ντενέβ και οι σταρ της νέας ταινίας του Νόα Μπόμπακ που άνοιξε τη φετινή Μόστρα.

Flix Team
Βενετία 2022 | Μέρα πρώτη ή όταν ο Ανταμ Ντράιβερ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφεραν στο Λίντο την Αποκάλυψη

«Μην ξεχνάτε έναν πόλεμο που δεν κρατάει 120 λεπτά αλλά ήδη 189 μέρες».

Στη δεύτερη του εμφάνιση σε μεγάλο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ μετά τις Κάννες τον περασμένο Μάιο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπήρξε «παρών» μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην επίσημη τελετή έναρξης του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ξεκίνησε χθες, 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ενδιάμεσα στην ομιλία του, σε μαύρο φόντο πέρασαν τα ονόματα όλων των νεκρών, παιδιών και ενηλίκων από την πρώτη μέρα της ρώσικης εισβολής.

Δείτε εδώ το βίντεο με την παρέμβαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

Σε ευθεία γραμμή με την κονκάρδα με την ουκρανική σημαία που φόρεσε λίγο νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, η Κατρίν Ντενέβ με εκτυφλωτικό κόκκινο Saint Laurent παρέλαβε τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την καριέρα της, έχοντας κλείσει περισσότερα από 50 χρόνια από την ημέρα που ήρθε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ με την «Ωραία της Ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ το 1967.

Διαβάστε ακομή: Βενετία 2022: Η Κατρίν Ντενέβ δεν έχει χρόνο για να κοιτάξει πίσω

deneuve vencie 2022

deneuve venice 2022

deneuve venice 2022

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε (σαν τρελοί) στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ έγινε με ταινία του Netflix - τηρώντας την παράδοοση της Βενετίας να «αγκαλιάζει» τις πλατφόρμες. Αυτή ήταν η νέα ταινία του Νόα Μπόμπακ, «White Noise», βασισμένη στο «αποκαλυπτικό» ομότιτλο μετα-μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλο που εκδόθηκε το 1985. Στην Βενετία βρέθηκαν και περπάτησαν το κόκκινο χαλί όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές της: Ανταμ Ντράιβερ, Γκρέτα Γκέργουικ, Ντον Τσιντλ, Σαμ Νιβόλα, Μέι Νιβόλα, Ράφεϊ Κάσιντι, Αντρε Μπέντζαμιν και Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «White Noise» του Νόα Μπόμπακ

white noise venice

white noise

white noise

white noise

Στην πρεμιέρα βρέθηκαν επίσημοι καλεσμένοι όπως η Χίλαρι Κλίντον και η Τέσα Τόμσον και η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής Τζούλιαν Μουρ.

venice 2022 opening

venice 2022 opening

venice 2022 opening

Δείτε εδώ ολόκληρη την τελετή έναρξης του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας:

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεαι στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες.