Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2022: Η Κατρίν Ντενέβ δεν έχει χρόνο για να κοιτάξει πίσω

στα 10

Περισσότερα από πενήντα χρόνια μετά την πρώτη της απόβαση στη Βενετία, η Κατρίν Ντενέβ τιμήθηκε από το Φεστιβάλ με το Χρυσό Λέοντα για την καριέρα της.

Βενετία 2022: Η Κατρίν Ντενέβ δεν έχει χρόνο για να κοιτάξει πίσω

«Είναι καλύτερα να είσαι στην Ευρώπη απ' ότι στην Αμερική. Στη δεκαετία του '50 μετά τα 35 χρόνια, μια γυναίκα ήταν κάτι περισσότερο από ώριμη. Αλλά το φως ήταν διαφορετικό και ο τρόπος που γίνονταν οι ταινίες ήταν διαφορετικός. Τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά είναι καλύτερα να βρίσκεσαι στην Ευρώπη.»

Η Κατρίν Ντενέβ μιλάει στους δημοσιογράφους με αφορμή την τιμητική της βράβευση από το Φεστιβάλ Βενετίας, Οι ερωτήσεις περιστρέφονται γύρω από την ηλικία της, την τεράστια καριέρα της, τα περισσότερα από 50 χρόνια από την πρώτη μέρα που ήρθε ποτέ στη Βενετία, το 1967 για την «Ωραία της Ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ.

deneuve venice 2022

deneuve venice 2022

«Νιώθω σαν να ήταν χθες. Ηταν ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ για μένα.»

«Δεν είναι ποτέ κάτι προαποφασισμένο. Δεν αποφασίζεις τι θα συμβεί. Δεν λειτουργεί έτσι. Χρειάστηκε αρκετή τύχη, καλές συναντήσεις με ανθρώπους και καλές αποφάσεις, μερικές φορές κακές αποφάσεις, ή αν όχι κακές τότε λανθασμένες. Δεν είμαστε οι ηθοποιοί το παν σε μια ταινία. Είμαστε μόνο ένα μέρος της. Υπάρχουν και στιγμές που παίρνεις σωστές αποφάσεις αλλά το αποτέλεσμα σε προδίδει. Οι δυσκολίες ξεκινούν πάντα όταν ξεκινάει το γύρισμα. Είναι λίγο σαν να περπατάς στο βουνό, σε μια πορεία που έχεις επιλέξει και συναντάς ξαφνικά μια απότομη πλαγιά. Είναι μόνο μετά που ανακαλύπτεις τις δυσκολίες...»

Στο πέτο της φοράει μια σημαία της Ουκρανίας: «Είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη και γι' αυτό ήθελα να τη φορέσω στη συνέντευξη Τύπου», δήλωσε. «Αλλά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο γιατί η κατάσταση εκεί χειροτερεύει και χειροτερεύει. Το μυαλό μου και το πνεύμα μου είναι μαζί τους καθημερινά, αλλά δεν έχω να κάνω κάποια δήλωση.»

Εχοντας μόλις τελειώσει μια ταινία για τη σχέση του Ζακ Σιράκ με τη συζυγό του και έτοιμη για ένα γύρισμα στο Βέλγιο, η Κατρίν Ντενέβ ήταν αποστομωτική: «Δεν έχω χρόνο να κοιτάξω πίσω, γιατί κοιτάζω το παρόν και προχωράω.»

deneuve venice 2022

deneuve venice 2022

deneuve venice 2022

deneuve venice 2022

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεαι στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες.