Buzz

The Iceman Cometh: Ο Βαλ Κίλμερ είναι έτοιμος για την επιστροφή του

στα 10

34 χρόνια μετά το «Top Gun», η θρασεία ομορφιά του Αϊσμαν είναι πια παρελθόν, όμως ο ηθοποιός είναι ακόμη -και πάλι- εδώ.

The Iceman Cometh: Ο Βαλ Κίλμερ είναι έτοιμος για την επιστροφή του
Photos: Jeff Minton / The New York Times

Ο Βαλ Κίλμερ έχει υπάρξει ο Τζιμ Μόρισον των Doors, o «Αγιος», ο Μπάτμαν, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, έχει σταθεί απέναντι σε σκηνοθέτες και συμπρωταγωνιστές που θα ζήλευαν όλοι σε μια μια καριέρα που μετρά αρκετές δεκαετίες και πολύ περισσότερες στιγμές δόξας.

Στα 61 του χρόνια και μετά έναν επιθετικό καρκίνο του λάρυγγα που του πήρε την χαρακτηριστική φωνή του, ο Κίλμερ μιλά πλέον με την βοήθεια μιας ενός τραχειοσωλήνα κι όπως λέει ο ίδιος αν κάποιος είναι ικανός να κατανοήσει τι λέει, έχει να κάνει με όλες εκείνες τις ασκήσεις φωνητικής που έκανε στην διάρκεια των σπουδών του στο Τζούλιαρντ. Τότε μισούσε όλη την πειθαρχία της σχολής και της ασταμάτητης επιμονής των δασκάλων του να δουλέψει την φωνή του, τώρα σκέφτεται ότι εκείνες σε εκείνες τις ασκήσεις οφείλει την ικανότητα του να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Δείτε ακόμη: Καμία καραντίνα σαν αυτή του Ρόμπερτ Πάτινσον

val kilmer 607

Εν τούτοις ο ίδιος μέλος της εκκλησίας της Χριστιανικής Επιστήμης λέει ότι πλέον δεν έχει καρκίνο κι ότι στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ παρά μόνο «την υποψία ότι είχε καρκίνο». Οπως εξηγεί ο ίδιος στην Χριστιανική Επιστήμη «υπάρχει μόνο η ιδέα της ασθένειας. Αντί να πεις έχω καρκίνο, υπάρχει απλώς ο ισχυρισμός η υποψία ότι αυτό αποτελεί ένα γεγονός». Ο ίδιος πιστεύει ότι θεραπεύτηκε από τον «ισχυρισμό του καρκίνου» μέσα από την προσευχή παρ΄ ότι έκανε όλες τις θεραπείες που συστήνουν οι γιατροί του κι ότι η τραχειοστομία του δεν είναι αποτέλεσμα του καρκίνου, αλλά των θεραπειών της παραδοσιακής ιατρικής.

val kilmer 607

Μετά από χρόνια όπου ήταν ουσιαστικά απών από το σινεμά και την τηλεόραση, και στα οποία ασχολήθηκε κυρίως με το HelMel μια γκαλερί / γραφείο / πολυχώρος εικαστικών πειραματισμών, ο Βαλ Κίλμερ είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει και στο σινεμά, κάνοντας την αρχή με το «Top Gun Maverick» το οποίο θα έβγαινε στις αίθουσες τον Ιούνιο, αλλά τώρα πια μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Κίλμερ δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα για τον ρόλο του στην ταινία εκτός του ότι φυσικά υποδύεται τον Αϊσμαν κι ότι αντίθετα με το πρώτο «Top Gun», η δυναμίκή της σχέσης του με τον Μάβερικ του Τομ Κρουζ έχει αλλάξει ριζικά: «Είμαστε φίλοι» λέει. «Αυτή τη φορά είμαστε φίλοι».

val kilmer 607

Δείτε ακόμη: Η Ζιλιέτ Μπινός είναι σίγουρη πως η πραγματική ζωή είναι οι επιλογές που κάνουμε