Φεστιβάλ / Βραβεία

Αναβάλλεται τo φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

στα 10

Ο κοροναϊός έπληξε (όπως αναμενόταν) και το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

Flix Team
Αναβάλλεται τo φεστιβάλ  της Τραϊμπέκα

Με ένα δελτίο τύπου χθες το βράδυ, οι επικεφαλής της Τραϊμπέκα ανακοίνωσαν αυτό που όλοι περίμεναν ότι δυστυχώς θα συμβεί εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού. «Ιδρύσαμε το Tribeca Film Festival σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε την κοινότητα μετά την καταστροφική εμπειρία των επιθέσεων της 11/9 του 2001. Ημασταν αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τον φόβο και το άγχος μένοντας ενωμένοι. Είναι στα γονίδιά μας να προχωράμε μπροστά και να νοιαζομαστε για την κοινότητα» δήλωσε η συνιδρύτρια Τζέιν Ρόζενθαλ. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας του κοινού, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους φίλους μας και τους δημιουργούς που βλεπουν την Τραϊμπέκα ως μια πλατφόρμα για να δείξουν την δουλειά τους στο κοινό. Θα έχουμε σύντομα νέα για τα επόμενα πλάνα μας».

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «δύσκολη», αλλά ήταν η μόνη που μπορούσε να παρθεί καθώς ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, την έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 500 ατόμων στον ίδιο χώρο. Η αναβολή του φεστιβάλ ήταν το πιο πρόσφατο πλήγμα στην κινηματογραφική κοινότητα καθώς μια σειρά από φεστιβάλ αναβάλλονται ή ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.

Διαβάστε ακόμη: Τι αναβάλλεται ή ακυρώνεται στον κόσμο του σινεμά, εξαιτίας του κοροναϊού

tribeca 2020 607

Το φεστιβάλ της Τραϊμπέκα εντούτοις όπως κι εκείνο του SXSW είναι με διαφορά τα μεγαλύτερα, πιο πλούσια και δυναμικά και η ακυρωση τους στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται η απειλή του κοροναϊού. Και την ίδια στιγμή κάνει την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ των Καννών φέτος να δείχνει ακόμη πιο μακρινή.

Σημειωτέον ανάμεσα στις ταινίες που θα έκαναν την πρεμιέρα τους στην Τραϊμπέκα φέτος ήταν και το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Δείτε ακόμη: Το Yπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των κινηματογράφων