Buzz

O Τζόζεφ Κοζίνσκι λέει πως έχει πάνω από 800 ώρες πλάνα του «Top Gun: Maverick»

στα 10

Σύμφωνα με τον ίδιον είναι συνολικά όσο και οι τρεις ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» μαζί.

O Τζόζεφ Κοζίνσκι λέει πως έχει πάνω από 800 ώρες πλάνα του «Top Gun: Maverick»

Ηδη γνωρίζουμε πως το «Top Gun: Maverick» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ θα είναι γεμάτο από επικές αερομαχίες και μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές δράσεις που έχουμε δει σε ταινία τα τελευταία χρόνια. Και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόζεφ Κοζίνσκι αποκάλυψε πρόσφατα πως έχει στην κατοχή του πάνω από 800 ώρες γυρισμάτων, όπου σύμφωνα με τον ίδιον είναι συνολικά όσο και οι τρεις ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» μαζί.

«Από μια μέρα 12 ή 14 ωρών, μπορεί να είχαμε 30 δευτερόλεπτα καλών πλάνων. Αλλά τα αξίζαν τόσο πολύ. Απλώς χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τα αποκτήσω όλα. Μήνες και μήνες εναέριων γυρισμάτων. Τραβήξαμε τόσα πλάνα όσο και οι τρεις ταινίες «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» μαζί. Νομίζω ότι ήταν 800 ώρες πλάνα», αποκάλυψε ο Κοζίνσκι μιλώντας στο περιοδικό Empire.

Διαβάστε ακόμα: Νέες, ειδικές κάμερες έπρεπε να κατασκευαστούν για τις αερομαχίες του «Top Gun: Maverick»

Top Gun Maverick

Οι εναέριες σεκάνς δεν ήταν ο μόνος λόγος για τόσα πολλά πλάνα. Προκειμένου να γυρίσουν σκηνές μέσα στα πιλοτήρια, ο Κοζίνσκι και το συνεργείο του έπρεπε να διδάξουν στους ηθοποιούς πώς να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό οι ίδιοι, καθώς ο χώρος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει ένα συνεργείο.

«Επρεπε να διδάξουμε στους ηθοποιούς τον φωτισμό, την φωτογραφία, το μοντάζ. Επρεπε να τους μάθω πώς να ανοίγουν και να κλείνουν τις κάμερες, καθώς και τις γωνίες και τους φακούς της κάμερας. Δεν είχαμε απεριόριστο χρόνο σε αυτά τα τζετ. Αν ανέβαιναν για 20-30 λεπτά, έπρεπε να φροντίσω να λάβουμε αυτό που χρειαζόμασταν», είπε ο Κοζίνσκι.

Η ταινία «Top Gun: Maverick» θα κάνει την πρεμιέρα της φέτος στις Κάννες σε σενάριο του Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, κι ανάμεσα στους ηθοποιούς που πλαισιώνουν τον Τομ Κρουζ βρίσκονται ο Μάιλς Τέλερ, ο οποίος ερμηνεύει τον γιο του Γκουζ, ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, κι η Τζένιφερ Κόνελι, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως «Αϊσμαν».