Industry

Το «Top Gun: Maverick» έσπασε το φράγμα του παγκόσμιου box office

στα 10

Κατάφερε να γίνει η πρώτη ταινία του 2022 η οποία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιo box office και μόλις η δεύτερη ταινία κατά την διάρκεια της πανδημίας που έκανε κάτι τέτοιο.

Το «Top Gun: Maverick» έσπασε το φράγμα του παγκόσμιου box office

Το «Top Gun: Maverick» μετά από 31 μέρες στις αίθουσες κατάφερε να σπάσει το φράγμα του box office, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Είναι η πρώτη ταινία του 2022 και η δεύτερη κατά την διάρκεια της πανδημίας (μετά το «Spider-Man: No Way Home» και τa 1.9 δισ του) που το κατάφερε αυτό και μάλιστα, ίσως και το πιο εντυπωσιακό, χωρίς να παιχτεί στις αίθουσες της Κίνας και της Ρωσίας, δυο αρκετά μεγάλες αγορές.

Διαβάστε ακόμα: To «Top Gun: Maverick» έστειλε το box office στους αιθέρες

Top Gun Maverick

Η ταινία, με budget 170 εκατομμύρια, μπορεί να μην έκανε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας για Memorial Weekend (αυτό το ρεκόρ το κρατάει ακόμα η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» με 153 εκατομμύρια δολάρια το 2007) ούτε το καλύτερο άνοιγμα για το 2022 (αυτό ακόμα παραμένει στο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» με 187 εκατομμύρια δολάρια) αλλά μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο έφτασε τα 521 εκατομμύρια στο box office της Αμερικής και 484.7 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, ξεπερνώντας τα 943 εκατομμύρια του «Doctor Strange 2».

Επίσης το «Top Gun: Maverick» κατάφερε να γίνει η πιο πετυχημένη εισπρακτικά ταινία του Τομ Κρουζ ξεπερνώντας το «Mission Impossible: Fallout» του 2018 το οποίο είχε κερδίσει 791.1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με το στούντιο της Paramount, οι αρκετά θετικές κριτικές αλλά και η θετική αποδοχή του κόσμου και έκαναν την ταινία να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μάλιστα μέχρι την τέταρτη εβδομάδα στην Αμερική 16% του κοινού πήγαν να την δουν και δεύτερη φορά ενώ το 4% πήγαν να την δουν τρεις ή και παραπάνω φορές.