Buzz

Ο Τομ Χανκς προειδοποιεί τους φανς για τον σωσία του φτιαγμένο από ΑΙ

στα 10

Ο Τομ Χανκς φαίνεται πως έπεσε κι αυτός θύμα της τεχνητής νοημοσύνης, όταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε έδειχνε έναν σωσία του φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη να παρουσιάζει ένα νέο σχέδιο οδοντιατρικής ασφάλισης.

Ο Τομ Χανκς προειδοποιεί τους φανς για τον σωσία του φτιαγμένο από ΑΙ

Δεν είναι η πρώτη (και σίγουρα όχι η τελευταία) φορά που ένας καλλιτέχνης έχει πέσει «θύμα» της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία κλέβει τη δουλειά τους, ή και το ίδιο τους το πρόσωπο και την φωνή τους, για να δημιουργήσει κάτι το τελείως διαφορετικό.

Πρόσφατα ο Στίβεν Φράι είχε δηλώσει «αποτροπιασμένος» όταν έμαθε πως η τεχνητή νοημοσύνη έκλεψε τη φωνή του για να δημιουργήσει για μια αφήγηση ενός ντοκιμαντέρ. Και τώρα και ο Τομ Χανκς προειδοποιεί τους φανς του ότι ένα deepfake βίντεο που δείχνει τον ίδιον να διαφημίζει μια καινούργια οδοντιατρική ασφάλιση δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός που το κάνει.

«ΠΡΟΣΟΧΗ. Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποια οδοντιατρική ασφάλιση με μια έκδοση μου φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό», έγραψε ο Χανκς στο Instagram σε μια φτιαγμένη φωτογραφία του από τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: «Nιώθεις ότι ένα ρομπότ κλέβει το πνεύμα σου»: ο Τιμ Μπάρτον για το ΑΙ

Ο Χανκς είχε δηλώσει παλιότερα τέτοιοι σωσίες τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν μια μέρα να μην ξεχωρίζουν από τον πραγματικό του εαυτό. «Ο καθένας μπορεί πλέον να αναδημιουργήσει τον εαυτό του σε όποια ηλικία κι αν είναι, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης ή της deepfake τεχνολογίας. Μπορεί να με χτυπήσει ένα λεωφορείο αύριο και τέλος. Αλλά οι ερμηνείες μου μπορούν να συνεχιστούν για πάντα. Πέρα από την κατανόηση ότι έχει γίνει από τεχνητή νοημοσύνη ή κάτι άλλο ψεύτικο, δεν θα υπάρχει τίποτα που να σας λέει ότι δεν είμαι εγώ», ανέφερε ο Χανκς.

Ενα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που οδήγησαν τους ηθοποιούς στην απεργία ήταν ένα ανησυχητικό σχέδιο που αφορά το σκανάρισμα των προσώπων ηθοποιών βοηθητικών ή κομπάρσων και την αποζημίωσή τους για μόνο μία εργατοημέρα. Οι εταιρείες παραγωγής έπειτα θα αποκτούν τα σκαν αυτά, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου των ηθοποιών, με τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν απεριόριστα σε οποιοδήποτε έργο, χωρίς συγκατάθεση ή αποζημίωση του σκαναρισμένου. Αυτή η ιδέα καθαρής εκμετάλλευσης όχι μόνο αποδυναμώνει τους ηθοποιούς και τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά καταδεικνύει επίσης την αδιαφορία απέναντι στους καλλιτέχνες.