Buzz

Πριν γίνει μιούζικαλ το σίκουελ του «Joker» του Τοντ Φίλιπς θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο διάστημα

στα 10

Σύμφωνα με τους Τοντ Φίλιπς και Χοακίν Φίνιξ υπήρχαν πολλές ιδέες για το σίκουελ και μια από αυτή ήταν ο Αρθουρ να πήγαινε στο διάστημα...

Πριν γίνει μιούζικαλ το σίκουελ του «Joker» του Τοντ Φίλιπς θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο διάστημα

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινου χειμώνα είναι σίγουρα και «Joker: Folie à Deux» του Τοντ Φίλιπς, η οποία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της σε λίγες εβδομάδες στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως θα πρόκειται κάτι για κάτι το διαφορετικό από την ταινία του 2019 μιας και πρόκειται για μιούζικάλ, αλλά αυτό που δεν γνωρίζαμε ότι πριν ο Φίλιπς καταλείξει σε κάτι τέτοιο υπήρχαν και άλλες, ενδιαφέρουσες και πιο περίεργες, ιδέες στα σκαριά.

Μιλώντας στο περιοδικό Empire ο Φίλιπς και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Χοακίν Φίνιξ αναφέρθηκαν στην διαδικασία αυτή. «Ο Χοακίν και εγώ μιλούσαμε για μια άλλη ιδέα όλη την ώρα ενώ κάναμε την πρώτη ταινία, μόνο και μόνο επειδή αγαπάμε τον χαρακτήρα», είπε ο Φίλιπς. «Είχαμε εμμονή με τον Αρθουρ. Σχεδόν θα αστειευόμασταν γι' αυτό λέγοντας πως πρέπει να πάρουμε τον Αρθουρ και να το κάνουμε αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Η Lady Gaga ήταν η καλύτερη δασκάλα φωνητικής στο «Joker: Folie à Deux» σύμφωνα με τον Χοακίν Φίνιξ

todd phillips joker

Για τον Φοίνιξ, το ενδιαφέρον του για τον Αρθουρ στο τραγούδι προήλθε από το να δει πού θα μπορούσε να οδηγηθεί ο χαρακτήρας και πώς θα αντιδρούσε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη περίσταση. Οπως και με την πρώτη ταινία, ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός βρήκε έμπνευση και στον παλιό κλασικό κινηματογράφο.

«Είχα μια περιέργεια να προχωρήσω περισσότερο με τον χαρακτήρα», είπε ο Φίνιξ. «Ενιωθα ότι θα μπορούσαμε να τον βάλουμε σε σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση και θα με ενδιέφερε να δω πώς θα την αντιμετώπιζε. Κορόιδευα όλες αυτές τις αφίσες ταινιών που έχουν ήδη γυριστεί, όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι» και το «Νονό» και έβαλα τον Τζόκερ σε αυτές και τις έδωσα στον Τοντ».

Ενώ ορισμένες από αυτές τις υποδείξεις για το πού θα μπορούσε να οδηγηθεί ο Τζόκερ ήταν σοβαρές, άλλες ήταν ομολογουμένως αρκετά περιέργες. «Υπήρχε ένα αστείο για το τι γίνεται με τον Τζόκερ στο διάστημα; Αλλά ναι, με γοήτευε πού θα κατέληγε», είπε ο Φίνιξ.

Παρόλο που είναι ενθουσιασμένοι από το πού έφτασαν, τοποθετώντας τον Τζόκερ στο επίκεντρο της δικής του μουσικής εμπειρίας, ο Φίλιπς εξακολουθεί να μην είναι σίγουρος πώς θα αντιδράσει το κοινό. Εξηγώντας πώς αυτό είναι μέρος αυτού που κάνει την ιδέα τόσο ενδιαφέρουσα, ο Φίλιπς είπε: «Αυτό δεν είναι κλασικό sequel. Και αυτό το κάνει πραγματικά συναρπαστικό για εμάς».

Θα καταφέρει και το σίκουελ να έχει την ίδια επιτυχία με τον προκάτοχό του; Υπομονή ως τις 4 Οκτωβρίου 2024 για να το ανακαλύψουμε.