Industry

To Hollywood Sign έγινε καινούριο

στα 10

Ετοιμάζεται να γιορτάσει τα ενενήντα χρόνια του και για την επέτειο, το σημαντικότερο σύμβολο του Χόλιγουντ φόρεσε τα καλά του.

To Hollywood Sign έγινε καινούριο
Λάμπει!

Χρειάστηκαν εννιά εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη γιγαντιαία ταμπέλα που οριοθετεί την χώρα των κινηματογραφικών ονείρων στην διάρκεια της οποίας και τα εννιά γράμματα του σήματος από το H μέχρι το D καθαρίστηκαν από όλα τα προηγούμενα στρώματα μπογιάς, βρωμιάς, σκουριάς, με το χέρι.

Αν υπολογίσετε πως το κάθε γράμμα έχει ύψος 13 μέτρα και πλάτος από εννιά μέχρι δώδεκα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι μια ακριβώς εύκολη δουλειά. Προσθέστε στα παραπάνω ότι η τελευταία φορά που καθαρίστηκε και βάφτηκε ήταν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, λίγα μόλις χρόνια απ όταν το 1978 μετά από χρόνια εγκατάλειψης πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.

Η «γέννησή» του ωστόσο πηγαίνει πίσω στα 1923 (ακόμη κι αν τότε τα γράμματα έγραφαν Hollywoodland), οπότε το 2013, γιορτάζει τα 90 του χρόνια. Και θα τα υποδεχτεί, πεντακάθαρο και λαμπερό, όπως του αξίζει.

Δείτε στο video ένα time-lapse φιλμάκι από τις εργασίες που έκαναν το σήμα του Χόλιγουντ και πάλι, έτοιμο για το close up του


Δείτε ακόμη: Πίσω από το Hollywood Sign